Direct 2 Drive Pre-Load Option Now Available

Discussion in 'Civ5 - Technical Support' started by Alsark, Sep 15, 2010.

  1. QuothTheRaven

    QuothTheRaven Chieftain

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    82
    Very nice! Now downloading my copy. I'm glad D2D users won't have to wait :)
     
  2. eris

    eris King

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    623
    Location:
    On this forum
    Thanks for the notice! Downloaded at about 1.5 Me/sec. Back to waiting.......
     
  3. Alsark

    Alsark Noble

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    841
    Gender:
    Male
    Location:
    Fort Wayne, Indiana
    Not a problem :). I was just surprised that I was the first to find out (or at least, the first to say something about it).
     
  4. Fizticks

    Fizticks Chieftain

    Joined:
    Aug 28, 2010
    Messages:
    20
    Location:
    Colorado
    Well this just made my day :D

    You know your addicted when: your day is made by finding out you can download encrypted files that are all but worthless for another 6 days
     
  5. bisley

    bisley Chieftain

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    7
    Yea I preloaded the game. But my question was about the mappack, because D2D doesnt have any mappack with preorder, in any of both editions. Just the Babylon civ in deluxe. Mmaybe they misslabeled as mappack. A friend of mine has the regular edition and doesnt contain the quote about mappack.
    Also I found that appears in your steam account like Civilization V D2D DDeluxe Retail.
     
  6. Alsark

    Alsark Noble

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    841
    Gender:
    Male
    Location:
    Fort Wayne, Indiana
    I don't believe the D2D Deluxe will come with a map-pack. That must've been an error on their part.
     
  7. Boris Godunov

    Boris Godunov Prince

    Joined:
    Aug 23, 2002
    Messages:
    401
    I just got an email from D2D saying so.

    Of course I can't, since I'm at work... but will be tonight! :)

     
  8. Fin

    Fin Warlord

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    166
    Location:
    Texas
  9. Boris Godunov

    Boris Godunov Prince

    Joined:
    Aug 23, 2002
    Messages:
    401
    The Steam preload was, but not D2D, as far as I'm aware. If so, mods can certainly lock!
     
  10. ZimbuTheMonkey

    ZimbuTheMonkey King

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    638
    Location:
    Montreal
    whoops, wrong thread
     
  11. Avatar_Ko

    Avatar_Ko Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Messages:
    31
    Actually Direct2Drive released the keys yesterday. They just sent out the emails about it today. Either way, you need to input the key into Steam so you'll be pre-loading via Steam, not any of Direct2Drive's software.
     
  12. VenomSeed

    VenomSeed Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Messages:
    10
    Yup, pre-loading mine right now :). Looks like they had a change of heart on the issue.
     
  13. Shurdus

    Shurdus Am I Napoleon?

    Joined:
    Feb 24, 2004
    Messages:
    2,301
    Location:
    Settle in place
    Welcome to civfanatics, VenomSeed! :beer: Also I dount they changed their mind, since they never actually announced when they were going to release the keys and all we knew so far is based on speculation.
     
  14. VenomSeed

    VenomSeed Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Messages:
    10
    Thanks for the welcome! I've actually been lurking here for over 2 years, but never actually signed up. Played all the Civs down the years and love this site.

    I thought they had "changed their mind" because I saw an e-mail someone else got from customer support at D2D saying there were no plans for a pre-load. But maybe I'm mixed up in my old age :p

    Anyone know what directory/folder the preload defaults to? I've browsed through my hard drive(s) but can't find it, and steam doesn't seem to indicate where it downloaded the files to....
     
  15. VenomSeed

    VenomSeed Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Messages:
    10
    Ah ha! Nvm - i finally found it in the "Steam" folder, buried away. I sort of wanted to have it install on my second HDD rather than the boot one, but it looks like you don't have that option?
     
  16. gstommylee

    gstommylee Warlord

    Joined:
    Nov 6, 2005
    Messages:
    104
    you would need to install steam to the 2nd HDD in order to get steam to install the games there.
     
  17. 12agnar0k

    12agnar0k Emperor

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    1,556
    Well the two options available to them is,

    1. Don't give out the key's, make everyone install their software and download the game from their servers before giving away the keys.

    Or

    2. Give the keys now, let Steam fork up for Download costs. Keep all those profits.

    2. Is the obvious choice IMO.
     
  18. Iceciro

    Iceciro Special Ability: Decimate

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    1,944
    Location:
    in ur empire, takin ur cities
    Hahaha, the pre-load is "here's your key, and how to add it to Steam".:crazyeye:
     
  19. gstommylee

    gstommylee Warlord

    Joined:
    Nov 6, 2005
    Messages:
    104
    Of course. Can't be any more complex for a steam game.
     
  20. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Super Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    33,996
    Location:
    DE/NL/FR
    Moderator Action: Threads merged.
     

Share This Page