1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

DirectX 11 won't open?

Discussion in 'Civ5 - Technical Support' started by apharing, Sep 21, 2010.

  1. apharing

    apharing Chieftain

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    5
    Hi guys, this is my first post. I have been playing civ 3 for years, and today i got civ V. I am running it on a windows 7 computer, with a directX 11 graphic card. The game wont let me open the DirectX 11 version. In the window that comes up and asks which game to open , I cant click on the DirectX 11 version, the words are kind of jumbled looking and are not a linke. Anyone else having this problem? its very frustrating
     
  2. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    29,835
    Location:
    Germany / Netherlands
    Moderator Action: Moved to technical support.

    And welcome to CFC :).

    Are your graphics drivers up to date?
    I'm guess you're running Vista/Win 7, right? Else only DX9 will work.
     
  3. apharing

    apharing Chieftain

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    5
    Thanks for the quick reply. Yes, it is on windows 7, and i believe my drivers are up to date. how would i check this?
     
  4. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    29,835
    Location:
    Germany / Netherlands
    For the drivers...the easiest thing is just to go the the website of the graphics card manufacturer and get the newest one.
    If you have an ATI card, Steam itself can update the driver.

    We can find out, what driver you have, if you hit Ctrl+R, type in dxdiag, save the file and attach it here. This file will contain your system specs, then we can find it out, but ou could just try to install the newest one.

    :think: might be worth to put later some links into the forum.
     
  5. apharing

    apharing Chieftain

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    5
    Thanks, I figured it out with the help of someone elses post. Steam thought that I was running vista, so i had to change the compatibility mode. now i can click on the link, but civ V crashes
     
  6. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    29,835
    Location:
    Germany / Netherlands
    Do you get an exception? Some error message at all?
     
  7. Officerjackboot

    Officerjackboot Chieftain

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    41
    Ok I know this thread is not new but it often comes up when searching this topic. Most of the fixes that are usually posted do not work.

    What much of this stems from is a missing dll file that you are not notified of when selecting DirectX 11 from the launch menu. I created a shortcut for directx11 and when i clicked that I got the error.

    Anyway you can try all of the other trouble shooting methods they can't hurt but I will add a new fix.

    http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=35

    Download and reinstall directx from this link. Do this first imo as it will replace the missing dll. Then if this doesn't work try the other fixes.

    gl:)
     

Share This Page