Does anyone know a way to play MP with fancy-schmancy mods?

Discussion in 'Civ5 - Multiplayer' started by TheGrumpyBuddha, Apr 3, 2014.

  1. TheGrumpyBuddha

    TheGrumpyBuddha King

    Joined:
    Aug 8, 2013
    Messages:
    823
  2. Foffaren

    Foffaren King

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Messages:
    963
    Location:
    Sweden
    GMR can, if you like that kind of game.
     
  3. TheGrumpyBuddha

    TheGrumpyBuddha King

    Joined:
    Aug 8, 2013
    Messages:
    823
    Never tried it but it looks like it's something PBEM'ish, and we were looking to play in real-time.
     
  4. Kyp Durron

    Kyp Durron CP5

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    418
    Location:
    Charleston, SC
    Not currently possible much to the chagrin of CivPlayers and others.
     
  5. pvtjava

    pvtjava The Grey Cat

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    229
    Location:
    Virginia, USA
    Yes, it is like PBEM. It requires a long term commitment to finish a game. But it creates a level of anticipation for each turn and, since you can't play with mods in regular MP, that would create another level of anticipation for you.

    I have recently started playing MP and GMR games after 2000 hrs of SP play. GMR games fit into my life quite seamlessly. With multiple games going (maybe you could play with different mod setups in each one) I usually can play some turns when I wake up, when I get home from work, and before I go to bed, with SP games in between.
     
  6. CanuckSoldier

    CanuckSoldier Emperor

    Joined:
    Oct 29, 2001
    Messages:
    1,836
    Location:
    Canada
    Yes because of the poor MP code mods have never been enabled for MP Civ5 sadly this has limited the re-playability of Civ5, and shortened it's life span

    CS
     
  7. Civitar

    Civitar Adventurer

    Joined:
    Mar 23, 2014
    Messages:
    1,507
    Gender:
    Male
    Location:
    Switzerland
    This might help you.

    If so, have fun! If not, sorry.
     
  8. TheGrumpyBuddha

    TheGrumpyBuddha King

    Joined:
    Aug 8, 2013
    Messages:
    823
    I'll take a look -- my fear is that for a fancy-schmancy-rebuild-everything-mod, it may not work (i.e., if it doesn't work through JdH, you're boned anyway).
     
  9. Gedemon

    Gedemon Modder Super Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    10,035
    Location:
    France
    History in the Making may work using this tool, if you're familiar with basic modding for civ5 (it requires modbuddy and firetuner).

    Faerun won't (well maybe with a game using mapscript, but not the scenario itself)
     

Share This Page