1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Download previous versions of A new Dawn

Discussion in 'Rise of Mankind: A New Dawn' started by anghelos92, Jul 17, 2018.

  1. anghelos92

    anghelos92 Chieftain

    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Hi, it's amazing the work you are still putting into this fantastic mod! Unfortunately I don't agree with some recent and less recent changes to this mod, is it possible to download a previous version?
    I am looking to the very version before trading routes has been changed for city connections, thank you!

    EDIT: I am looking for the build 759 (just checked the SVN Build Thread) Unfortunately in Moddb the lowest build of AND2 is #805.
     
    Last edited: Jul 17, 2018
  2. 45°38'N-13°47'E

    45°38'N-13°47'E Chieftain

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Messages:
    5,710
    Location:
    Just wonder...
    Using SVN you can export any revision you wish. Just install SVN as per Main Download thread instruction, then export the revision you wish to a working copy. Frankly, I think too many bugs have been solved since rev 759 to make it worth playing with that old revision only because you don't like the new commerce system, but that's up to you of course.
     
    anghelos92 likes this.
  3. anghelos92

    anghelos92 Chieftain

    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Thank you for the perfect answer, it was right what I was looking for! My project is to customize a version of AND2 for my personal use, I did that in 2013 with the version 1.75, changed land improvements (aestetically, in number and in output), civics and difficulty. I think those are the main areas that need improvements right now. Unfortunately I then abandoned playing Civ4 and lost the files as I began modding Minecraft (by the way a civilization mod for minecraft could be awesome...one day :p) and later fallout 4. Maybe I should take your advice and start making my personal changes from the latest revision, the difference in stability and performance is much better but somehow the AI seems dumbed down and there is the city 1 level bug for AIs related to civics, as I read in other posts.
    Grazie di tutto 45°, ricordo quando hai iniziato a resuscitare RAND anni fa...ed ora siamo a piu di 1k revisioni!
     
  4. Zeta Nexus

    Zeta Nexus Chieftain

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    2,842
    Location:
    In a constant brainstorm...
    Now that Trade Routes are brought up: I'm planning my modmod to return to Trade Routes too.
    @45: Do you know any special issues why it would not be possible to do or problems I may face? I mean if there is something in the dll that I cannot change and would prevent such a project?
     
  5. 45°38'N-13°47'E

    45°38'N-13°47'E Chieftain

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Messages:
    5,710
    Location:
    Just wonder...
    Well, I think returnimg to the old trade system is almost impossible. Almost like making a new mod. You have to heavily modify the dll and then every building that now uses the new trade system. I don't really think it's worth it.
     
  6. 45°38'N-13°47'E

    45°38'N-13°47'E Chieftain

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Messages:
    5,710
    Location:
    Just wonder...
    The but about level 1 cities will be gone in the next update, in the next days.

    Già, tanta acqua sotto i ponti... :)
     
    anghelos92 likes this.
  7. Zeta Nexus

    Zeta Nexus Chieftain

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    2,842
    Location:
    In a constant brainstorm...
    Buildings would be fine, the problem is the dll.

    I remember Afforess saying before the connectedness system that getting rid of trade routes is easy, just have to set their max number to 0.

    GlobalDefines:
    <Define>
    <DefineName>MAX_TRADE_ROUTES</DefineName>
    <iDefineIntVal>0</iDefineIntVal>
    </Define>

    Are you sure that there are more things affecting TRs? I would think that Connectedness is only an addition leaving the older system untouched.
     
  8. 45°38'N-13°47'E

    45°38'N-13°47'E Chieftain

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Messages:
    5,710
    Location:
    Just wonder...
    Getting rid of them was as easy as setting MAX_TRADE_ROUTES to 0; on the other hand, connectedness is heavily coded in dll, python and xml. So even if you can restore trade routes by restoring MAX_TRADE_ROUTES, that wouldn't remove connectedness so you would end up with two different system at the same time. And moreover, I'm not sure part of the dll code of the old trade routes hasn't been removed since revision 760. Have a look at the log of rev 760 and see how many files have been modified; and more have been modified later for connectedness to work properly. You can try and set MAX_TRADE_ROUTES to something different than 0, but for example you will not have any info on how many trade routes are active because the python interface inside the city screen has been changed to display connectedness instead.
     
  9. Zeta Nexus

    Zeta Nexus Chieftain

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    2,842
    Location:
    In a constant brainstorm...
    I have no problem with that. I could even use connectedness for something else, like new wonders.
    I'm not good at python but I can try comparing with an older version.

    I will :)
     
  10. Arakhor

    Arakhor Dremora Courtier Moderator

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Messages:
    28,106
    Gender:
    Male
    Location:
    UK
    Moderator Action: CFC does require translations for non-English text, I'm afraid.
     
    anghelos92 and 45°38'N-13°47'E like this.
  11. 45°38'N-13°47'E

    45°38'N-13°47'E Chieftain

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Messages:
    5,710
    Location:
    Just wonder...
    Thank you for everything 45, I remember when you restarted working on RAND, years ago... And now we're over 1k revisions.

    Yes, we've come a long way...
    (literally, "much water has passed under the bridge", I wonder if you use this or a similar expression in english)
     
    anghelos92 likes this.
  12. Arakhor

    Arakhor Dremora Courtier Moderator

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Messages:
    28,106
    Gender:
    Male
    Location:
    UK
    We use "It's water under the bridge now" to indicate that something is a long time gone or should be forgotten/forgiven.
     
    45°38'N-13°47'E likes this.

Share This Page

Ebates: Get Paid to Shop