1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Ecuador and the Inca

Discussion in 'Civ4 - Rhye's and Fall of Civilization' started by diegovelasco45, Sep 6, 2011.

  1. diegovelasco45

    diegovelasco45 Casual civ4 emperor lvl

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    169
    Location:
    Ecuador
    I dont know wheather Im out of line or something but I offer a suggestion:

    As I understand, RFC has in its code the names of the actual cities that represent the territories where a settler settles. For the inca, it comprises an small amount of territory but nonetheless, the names of the cities are wrong.

    For example, Quito (Quitus in RFC) is almost in the center of present day colombia when it should actually be where the dye resource is in the the current map.


    And Guayaquil, which in the time of the Incas was the land of the Huancavilcas or "Huancavilca" appears with the name of Chin-Chin, which is a Peruvian name for another region anyways.


    Also, a world renowned place, the Galapagos Islands goes in this game as an Incan city of the south of Peru. Granted they werent inhabited at the time of the incan rise.


    Also, where the desert cotton is, there was a city called Tomebamba (present day "Cuenca") which is also famous because it was raised to the ground on the Incan civil war.

    Anyways, I hope someone cares :p Thanks for the attention.
     

    Attached Files:

  2. killerkebab

    killerkebab Chieftain

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    571
    I haven't seen the city name map in a while (you can open it in Excel if you really care ;)) but I believe Quito/Quitu covers more than one tile. The overlap is because the map in the real world isn't a square grid. There is overlap and so some cities can exist slightly out of their real world locations. Quito is hardly the biggest 'mistake' here ;)
    For instance: Denver, Kiev, Novgorod all cover FOUR tiles (and that's just off the top of my head)

    As for the Galapagos, the city takes that name because there is no entry for the Inca at that location, therefore the game picks the first 'generic' name from the Inca list that Rhye wrote with placeholder names, for cities with no entry for their civ on the map. This is why the first city the Dutch settle outside of their city name map is called 's-Gravenhage, why you sometimes see the French settle 'Chartres' in random spots in Africa, and so on.
     
  3. diegovelasco45

    diegovelasco45 Casual civ4 emperor lvl

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    169
    Location:
    Ecuador
    Ok, everything you said sounds logic, however the "Quitu" names start the spot I settle on the picture and goes northwards, but the real "Quitu" is far from that place.

    Im sure there are plenty of places which are inaccurate as well, but I just felt i had to point out these specific ones since they are in my home country :)
     
  4. killerkebab

    killerkebab Chieftain

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    571
    Having taken a quick look at my world map, I'd say the location for Quito is fair. Maybe it would be better on the wheat, 1 tiles SW of where you have it on your screenshot. Not enough for me to worry about it, though :p

    However the beauty of RFC is that you can edit this yourself ;)
    There are numerous threads on this already...
     
  5. Science Rules

    Science Rules Chieftain

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    358
    Location:
    Massachusetts
    The Galapagos aren't included in the Incan City Name Manager, so a city founded there gets its name from the default list, which includes cities in Peru that didn't make the cut for inclusion in the geographically based list.
     
  6. BenZL43

    BenZL43 Physician - still can't spell this correctly.

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    3,198
    Gender:
    Male
    Location:
    Indonesia
    The best one is, since this region is about your homeland,
    Would you mind sending us the correct one?
    We will update the city name to make it better..
    Though it won't be used in RFC since it's already in the final version,
    your contribution will highly benefit those who are working in RFC Modmod like DoC or Synthesis.. so we could have a better city name for those area :)
    What do you think ? :)

    P.S : I could provide you a blind excel map that you can just fill it in to make it easier..
     
  7. diegovelasco45

    diegovelasco45 Casual civ4 emperor lvl

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    169
    Location:
    Ecuador
    I think the ones I mentioned already are pretty much all I know about from that time period. Thank you for your help :D
     
  8. BenZL43

    BenZL43 Physician - still can't spell this correctly.

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    3,198
    Gender:
    Male
    Location:
    Indonesia
    Okay.. no problem ;)
     

Share This Page