1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[FIXED] Game crashes in 2026; 15 turn away from victory

Discussion in 'Civ5 - Confirmed Bugs' started by Makaz, Oct 2, 2010.

  1. Makaz

    Makaz Warlord

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    219
    Hi -

    Just wondering if someone could help me by loading my game and click on "next turn" and tell me if it works or not ?

    I have been trying everything, even going into the lowest graphical details possible but it still doesn't work.

    Very frustrating as it's 15 turns away from completion of utopia after hours of clicking "next turn"



    I would like to see if it's my computer or the game bugging.

    Thanks

    Mak
     

    Attached Files:

  2. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    32,940
    Location:
    DE/NL/FR
    Moderator Action: Moved to bug reports.

    Could anyone else please try that file and see if it crashes too :)?
     
  3. akamal

    akamal Chieftain

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    61
  4. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    32,940
    Location:
    DE/NL/FR
    :hmm: that could also be an imcompatibility between Deluxe and normal. What version do you have? (same question @ OP)

    Ups, yes, right, good idea.
     
  5. akamal

    akamal Chieftain

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    61
    Ah yes I hadn't thought about the Deluxe\Standard issue, I've got got the standard version.
     
  6. ignite

    ignite Chieftain

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    62
    Location:
    Minnesota
    My attached game crashes too when I hit next turn. After it crashes, I reloaded it, did the exact same movements, hit next turn, and it crashed again. It did this three times. It crashes while performing the AI's turn -- not immediately after my own turn, and it crashes at the same spot every time.
     

    Attached Files:

  7. Makaz

    Makaz Warlord

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    219
    Thank you for trying !

    I have tried loading the previous autosave and coming back to that point but exact same result !!! very annoying.

    Sorry what are you referring to with deluxe / standard ?

    M.
     
  8. Makaz

    Makaz Warlord

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    219
    I heard the game crashed when the player beats a hard cap of cities.

    In that game as I go for Cultural victory it is not my case but the whole rest of the pangea standard map has been pupetted by one AI.

    Can it be that this AI takes another city at this precise moment and the game crashes cause it goes over the limit ?

    Or is it more technical ?

    Pure speculation here :(
     
  9. akamal

    akamal Chieftain

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    61
    Makaz,

    The Deluxe Edition has the Babylonians, do you have this version?

    Can you post the auto-save from the turn before the one that crashes?
     
  10. azaris

    azaris King

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    690
    Location:
    Finland
    Another example. Deluxe Edition. Repeatable CTD after 'End turn', 1 turn from the last policy before Utopia.
     
  11. Petek

    Petek Alpha Centaurian Administrator Supporter

    Joined:
    Nov 8, 2001
    Messages:
    3,647
    Location:
    Berkeley, Calif., USA
    I confirm CTDs for all three files posted in this thread:

    1. Makaz, aa...a.Civ5Save. Game CTD when ending the turn.

    2. ignite, autosave 0366 AD-1946. I put the sub to sleep, then attack the barb camp with the Mech Inf and end turn. Game CTD.

    3. aznis, QuickSave.civ5Save. End turn, CTD.

    I have the Deluxe edition. Will move thread to Confirmed Bugs forum and update the bug list.

    Moderator Action: Moved to Confirmed Bugs forum
     
  12. Makaz

    Makaz Warlord

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    219
    I do have the deluxe version ! Would that be the problem ?

    M
     
  13. Petek

    Petek Alpha Centaurian Administrator Supporter

    Joined:
    Nov 8, 2001
    Messages:
    3,647
    Location:
    Berkeley, Calif., USA
    Probably not. There's a problem with users who have the standard edition opening saves from the deluxe (which has the Babylonians, which the standard does not). However, we both have the deluxe and I confirmed the crash.
     

Share This Page