1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[FIXED] Traded horses expires, resources readded turn after turn (over 9000 horses!)

Discussion in 'Civ5 - Bug Reports' started by _hero_, Sep 27, 2010.

  1. _hero_

    _hero_ King

    Joined:
    Feb 21, 2002
    Messages:
    795
    I traded 10 horses to China for a silver. The deal expired. Since then I have got a notification that the deal expired each turn and my horses have gone up by 10. It now says I have 73 horses.
     

    Attached Files:

  2. draaibaar

    draaibaar Warlord

    Joined:
    May 2, 2008
    Messages:
    207
    Location:
    home
    Suddenly i'm getting every turn 7 iron for free, or something like that. The count raises every turn and i can sell them too! Very nice indeed, but it makes the game a little bit easy.
     

    Attached Files:

  3. Guardian_PL

    Guardian_PL Emperor

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    1,231
  4. draaibaar

    draaibaar Warlord

    Joined:
    May 2, 2008
    Messages:
    207
    Location:
    home
    My save is from turn 162, and if you look into the dealhistory you'll see at turn 135 (4 iron) and 140 (3 iron) there were made 2 deals for iron that should have lasted for only 20 turns instead of the regular 30. I was surprised to see this alternative 20 turns deal, and here could be the origin of the bug.
    I'm now in turn 172 and i don't get the free iron anymore..
     
  5. effexop

    effexop Chieftain

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    67
    This happened to my wine. But instead of having more, I permanently lost 3 wines. The deals just did not expire, and since i traded them for lump sums of gold i got nothing in return.
     
  6. _hero_

    _hero_ King

    Joined:
    Feb 21, 2002
    Messages:
    795
    Figured out what causes this. I trade the horses for a luxury, then I click "what will make this deal work" and it switches the horses to 20 turns but the luxury remains 30 turns. It worked multiple times with multiple civs. Until the luxury side of the deal expires I get my horses back each turn (+10 each turn in this case) which stay in my resource count permanently and are available for me to trade back. By the end of my game I had over 4000 horses.

    I've now done this bug in multiple games. Mods need to add this to their list.
     
  7. _hero_

    _hero_ King

    Joined:
    Feb 21, 2002
    Messages:
    795
    Did you say "what would make this deal work?" prior to completing the deal?

    http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=384564

    I had something similar. When you say "what would make this deal work" after already putting you resource and theirs in it switches your strategic resource to 20 turns and theirs to 30 turns which is why you got 10 turns of free resources. The deal was both expired and not expired and I guess the game coding got "confused" :lol:
     
  8. draaibaar

    draaibaar Warlord

    Joined:
    May 2, 2008
    Messages:
    207
    Location:
    home
    I read hero's post and tried some things.
    When you put iron or horses in your tradebox, change the number of it and then do something else in your or your opponents tradebox, it switches indeed to 20 turns! I suppose after 20 turns you'll get those numbers for free 10 turns long!
    I've also tried changing my opponent strategic resource number in the tradebox but this one goes back every time so i can't explain what effexop has experienced.
     
  9. draaibaar

    draaibaar Warlord

    Joined:
    May 2, 2008
    Messages:
    207
    Location:
    home
    I think this happens because you have changed the number of horses from the default 5 to 10. Change your strategic resource number and you'll get it 10 times back after 20 turns!
     
  10. AlpsStranger

    AlpsStranger Jump jump on the tiger!

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    5,820
    Confirmed, happened to me as well. This needs to be put in the main list asap.
     
  11. ainwood

    ainwood Consultant. Administrator

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Messages:
    30,083
    Moderator Action: As they're the same basic issue, threads merged.

    Thanks!
     
  12. sanabas

    sanabas Psycho Bunny Hall of Fame Staff

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    4,269
    Location:
    Canberra, Australia
  13. sanabas

    sanabas Psycho Bunny Hall of Fame Staff

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    4,269
    Location:
    Canberra, Australia
  14. DuseCutter

    DuseCutter Chieftain

    Joined:
    Oct 6, 2006
    Messages:
    98
    Location:
    NE Ohio
    Nvm, found a thread with a more similar bug.
     
  15. Dux1

    Dux1 Warlord

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    134
  16. gillen

    gillen Chieftain

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    25
    Location:
    Kansas City
    I had a deal with Elizabeth where I gave her 7 coal/turn in exchange for 16 gold/turn. For some reason, starting on turn 373, it keeps saying Deal Ended, and gives me my 7 coal back. However, it does this continuously until the deal actually runs out (after 30 turns). I ended up with 77 coal. Elizabeth only has one city, and is at war with Bismark. I loaded the autosave (attached) and tried trading the coal as it came in. I could trade it, and that didn't stop the coal from coming in.
    The save is after I got the deal but before the coal starts accumulating. That starts at turn 373.
    I have version 1.0.0.20
     

    Attached Files:

  17. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    32,974
    Location:
    DE/NL/FR
    Moderator Action: Threads merged.

    And i have another save for this here.
     
  18. ICNP

    ICNP The Third Superpower

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    772
    Location:
    Missile Silo
    And another save here, had 10 horses from cancel deals on Bismark, and kept selling them for gold. I only have 4 horses hooked up.

    Save:
     

    Attached Files:

  19. Surgeon

    Surgeon Warlord

    Joined:
    Aug 20, 2002
    Messages:
    154
    I currently have 104 iron and 67 horses. I guess thats possible but I have only 7 cities and only 2 have iron. I SHOULD have 6 iron (plus maybe some from a city state) but somehow I think trading somehow made things go crazy!

    Im not sure of the procedure but these savegames should help. One is the initial autosave and the other is the current game with more iron than you know what to do with!

    Note: The bug existed BEFORE I became allies with any city state. The curent allied city state is the only one I have had.
     

    Attached Files:

  20. Drepnir

    Drepnir Chieftain

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    1
    I encountered this and i think i know what's happening. Did you ever trade away any strategic resources to another civ?

    Because in my game i get a message saying that "The deal with horses to Suleiman has expired" every turn, and that amount of horses gets added to my total. So now i have 500 horses.
     

Share This Page