Funny Screenshots: Part Deux

Discussion in 'Civ4 - General Discussions' started by BakingTheArt, Jan 21, 2009.

  1. TezaPsyborg

    TezaPsyborg Warlord

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    109
    Location:
    Kent, England, UK
    :crazyeye:
     
  2. EvilLurksIntrnt

    EvilLurksIntrnt Chieftain

    Joined:
    Sep 29, 2013
    Messages:
    51
    Was playing duel against Montezuma on huge map
    On first screenshot we can see that his army is quite technologically advanced
    Oh but on second look when it gets to my borders some 25 turns after it went from Ai's borders it is not so advanced it seems,
     

    Attached Files:

    • i1.JPG
      i1.JPG
      File size:
      210.8 KB
      Views:
      237
    • i2.JPG
      i2.JPG
      File size:
      296.5 KB
      Views:
      249
  3. Nothingontv

    Nothingontv Warlord

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Messages:
    152
    Location:
    The Netherlands
    Started a map as Egypt. Sumeria put his second city to my east, the HRE put his second city to my west(holy city as well i think) and Ethiopia put his second city to my south-west.

    Never been surrounded like that before.

    Spoiler :


     
  4. Lennier

    Lennier Emperor

    Joined:
    Mar 10, 2013
    Messages:
    1,378
    Gender:
    Male
    Location:
    Orange County, NY
    Ahh...but you have horses. So which do you want to be your second city. :mwaha:
     
  5. dalamb

    dalamb Deity

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    3,160
    Location:
    Kingston, Ontario
    How the heck did that happen? EDIT: the water-walking bit, I mean.
     
  6. azatol

    azatol Warlord

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    123
    Location:
    Elk Rapids, MI
    Didn't take out the barbarian city near me early on. I'm just now building up a force of archers to take them out, but I'm on my way to culture flipping it instead, if that's possible.

    Spoiler :
     
  7. AdamCrock

    AdamCrock Polish Pudding

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    5,737
    Gender:
    Male
    Location:
    Edgar Allan Poe-Landia

    Ummm..... don't want to be rude or anything.... but You have forgoten to mine that iron .... :eek: :lol: ;) Well I guess if it isn't a moded game You cannot mine it yet (for a second I thought it was RFC ;) ) but 20 turns before Monarchy is developed (+the time needed to develop iron working to chop jungles) seems like a pretty long time to be without it ;) Oh wait a second ... I think this is RFC (or maybe not : Americans does not spawn so early in RFC .... now Im confused :O :crazyeye: :lol:) If this is RFC You can mine it, worker will just not remove the jungle there but if it's RFC You should be able to mine it :D omg .... how many edits this post have :O You have left me confused :crazyeye: :lol:
     
  8. phoenix_sprite

    phoenix_sprite King

    Joined:
    Jan 30, 2006
    Messages:
    793
    Location:
    Ottawa, Canada
    This isn't exactly a 'funny' screenshot, but I though it was pretty cool how the buildings in my city aligned to each other.

     
  9. Lennier

    Lennier Emperor

    Joined:
    Mar 10, 2013
    Messages:
    1,378
    Gender:
    Male
    Location:
    Orange County, NY
    Worldbuilder. What I didn't know is that you could place land units on sea tiles in Worldbuilder. But check out the name he's assigned the GP.
     
  10. Kallikrates

    Kallikrates Prince

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    480
    Location:
    VRBS ANSEATICA
    @NothingonTV: What are the map/level settings for this situation? (They are both CRE, so that's really a bad case of getting boxed in...)
     
  11. s.bernbaum

    s.bernbaum Mostly lurking

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    2,800
    Location:
    The wilds of Montana
    I don't know what he did but there is another possibility. If you put a land unit on a ship, send the ship to sea, then put the ship to sleep, and wake up the land unit, you will see the land unit apparently standing on water. The land unit is waiting for orders and the ship is asleep, so you see the land unit only. You also get the same effect if the ship is on a long voyage and one of the land units on board is awake. I've done this by accident in the past. It took me a while to figure out that I had to put the land unit to sleep in order to see the ship that it was on.
     
  12. TheSunIsDark

    TheSunIsDark Settled Great Scientist

    Joined:
    Jan 2, 2014
    Messages:
    479
    Location:
    The great Mayan city of Teotihuacan
    Look at the dots above the flags. Only one for both the prophet or the settler. The mouseover of the settler shows just the settler.
     
  13. Nothingontv

    Nothingontv Warlord

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Messages:
    152
    Location:
    The Netherlands
    It's a fractal deity map on normal speed.
     
  14. Kallikrates

    Kallikrates Prince

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    480
    Location:
    VRBS ANSEATICA
    Thanks, I guess I know why I do not want to play deity...
     
  15. AdamCrock

    AdamCrock Polish Pudding

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    5,737
    Gender:
    Male
    Location:
    Edgar Allan Poe-Landia
    Spoiler :


    Well they just to tend to align themselves like that ! ^^ Which is pretty totally cool ! ^^ (well actually it's the file cityPLOTLsystem.xml or something which tells them how many tiles they use and stuff like that but casual players should not bother about things like this :D ) My unofficial list of things to do in Civ is to build all (and I mean all : that means 30 degress on equator or something to build space evevator but I want to build a city with totally all possible wonders in it ;) I have bolded possible because it is not possible to build all the shrines in one city .... or is it ? (ofc. I mean legally !!! no cheating ! wow ! ;) )
     
  16. Imp. Knoedel

    Imp. Knoedel Simperator Knoedel

    Joined:
    Nov 11, 2011
    Messages:
    8,820
    Location:
    The cooler Germany
    Why wouldn't it be possible? Granted, it's difficult, but I'm sure at settler difficulty with an awesome start it should be doable.
     

    Attached Files:

  17. AdamCrock

    AdamCrock Polish Pudding

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    5,737
    Gender:
    Male
    Location:
    Edgar Allan Poe-Landia
    Granted ! It is very difficult ! :O ;) But than again Civ is such a wonderful game that miracles are on it's daily basis ^^ (proven with Your shots ^^) It's actually why I play it ... there is always something more to do and more to acomplish ^^
     
  18. Imp. Knoedel

    Imp. Knoedel Simperator Knoedel

    Joined:
    Nov 11, 2011
    Messages:
    8,820
    Location:
    The cooler Germany
    You know, now you made me want to do that myself. Shrines are not the problem, national wonders are, as you can build only two of those in one city.
     
  19. TheSunIsDark

    TheSunIsDark Settled Great Scientist

    Joined:
    Jan 2, 2014
    Messages:
    479
    Location:
    The great Mayan city of Teotihuacan
    I've managed to found Taoism in an OCC before Judaism was founded, on warlord, so should easily be possible there.
     
  20. Lord Bigfoot

    Lord Bigfoot King

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    830
    Location:
    My secret lair
    Do OOC's remove the national wonder limit?
     

Share This Page