1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

game crash at 1730 AD

Discussion in 'Rise of Mankind: A New Dawn' started by alexis101, Apr 10, 2010.

  1. alexis101

    alexis101 Chieftain

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    10
    Hi,
    Posting this here because I'm not sure it's a bug... Anyway
    A few days back I downloaded the latest version of RoM and a new dawn and decided to play a little game. Everything goes well until I reach the year of doom 1730. In fact the game get stuck in the end turn between 1727 and 1730. No CtD or anything the 1730 turn just never begin! I waited 2 hours and still.... So I load a save I made in 1727 end turn same thing.... Load a save I made in 1718 reach the 1727 turn ... end turn....:cry:
    Anyone else got that trouble? any solution or my game is just doomed to end in 1727?

    Thanks
     
  2. tibi

    tibi Chieftain

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    38
    I am having weird issues in the late 1600's too. First it started to crash during the game right after I discover technologies, then I can not even start a game it crashes during opening the game. I like the mod but I think something is not ok with it as everytime it has different error. So I decide to use normal RoM only with Seafaring mod and accelerations from AND
     
  3. AndarielHalo

    AndarielHalo Prince

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    368
    I've been complaining about this issue as well in the bug thread, to no response.

    It's ALWAYS in the mid-1700s as well.

    I end-turn, the game simply freezes. No ending of turn, no progression, just frozen.


    I had thought it was due to my adding custom leaderheads into the game.
     
  4. Afforess

    Afforess The White Wizard

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    12,239
    Location:
    Austin, Texas
  5. AndarielHalo

    AndarielHalo Prince

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    368
    Does this mean I should hold off playing a full civ-length game until 1.73?
     
  6. AndarielHalo

    AndarielHalo Prince

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    368
    I'm getting this again in 1.73


    Maybe. I re-loaded and it passed the point where it froze before. Either the load time for end turn suddenly reached RoM levels, or something.


    It's frozen again some years later, and it doesn't look like it's unfreezing.


    Re-starting the game and re-opening, it's passed the year it froze on before.


    Nope. Definitely the same problem again.
     
  7. szemek77

    szemek77 Prince

    Joined:
    Feb 25, 2008
    Messages:
    468
    Location:
    Poland, Warsaw
    I know I may sound rude, but I think I will accept this risk:

    DON'T START A NEW THREAD WITH A SINGLE PROBLEM WHICH FITS PERFECTLY INTO EXISTING ONE. WE HAVE BUG REPORTS AREA!!!

    Really, guys. Threads for big issues only. Sometimes it is hard to tell, if a certain subject was already discussed ot not. But: bug reports is sticky. It is always on top, always visible.....
     
  8. AndarielHalo

    AndarielHalo Prince

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    368


    I don't mean to sound rude in return, but:

    I ALREADY BROUGHT THIS PROBLEM UP TWO TIMES IN THE BIG BUG REPORTS THREAD AND NO ONE ADDRESSED IT AT ALL. I DID NOT GET ANY ANSWERS OR SOLUTIONS TO THIS ISSUE UNTIL COMING TO THIS SEPARATE THREAD
     
  9. Arakhor

    Arakhor Dremora Courtier Moderator

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Messages:
    35,620
    Gender:
    Male
    Location:
    UK
    Well, maybe it is your habit of writing in inch-high letters or very pale grey colour and then still expecting people to fawn over your every whim.
     
  10. AndarielHalo

    AndarielHalo Prince

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    368
  11. Afforess

    Afforess The White Wizard

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    12,239
    Location:
    Austin, Texas
  12. AndarielHalo

    AndarielHalo Prince

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    368
    I didn't want to pester you about the save after I realized I was using a boatload of custom leaderheads, so it wouldn't work for you
     
  13. fobboy

    fobboy Chieftain

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    17
    Here's a save file with the exact same problem as the topic of the post. Just click on enter to end your turn at 1078 AD and it'll stay frozen for all eternity.

    P.S. I'm still waiting for answer on whether anyone has experienced the problem of having the A.I. change civics every few turns. The constant revolution makes them weak.
     

    Attached Files:

Share This Page