1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Game Crash on opening orbital view when too many satelites are launched.

Discussion in 'CivBE - Bug Reports' started by prop_dynamic, Nov 14, 2014.

  1. prop_dynamic

    prop_dynamic Chieftain

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    1
    A game crashing bug I would like to report, is a graphical glitch with the orbital view. When too many satelites would be launched, the game crashes as the orbital view glitches out. I've supplied a savegame where the bug can be reproduced, as soon as you launch a miasmic condensor which has been produced in one of my cities, the game crashes. I've used one mod in this game, the one for advanced startup options but have not tinkered with any of its settings. Also the game is at turn 336, so any startup errors would not have much effect any more. Can someone please inform me if they can reproduce the crash with this save game when they launch the satellite?

    https://www.dropbox.com/sh/6cs0rc4f91goowr/AAAxiUay6CeAfCeWexXu6X0za?dl=0

    P.S.: I've already reported the bug on the thread on the 2k forums, but I wanted to post it here as well, to make sure the devs see it. Also, another user bzjackson there posted the following as a response to me, so I'm not the only one:

     
  2. petefan

    petefan Chieftain

    Joined:
    Nov 17, 2014
    Messages:
    1
    Hi there,

    I have the same problem too. But it seems it only happens when I am playing massive maps...
     
  3. simcoast

    simcoast Chieftain

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Messages:
    22
    Yeah I have this problem as well - incredibly annoying..
    I'm playing on a huge map and have dozens of satellites in orbit, orbital layer view opens fine, but if I drag the screen while in orbital layer view it always crashes and have to restart the game..

    Also, when I launch enough satellites, the satellite beams representing the satellite units in the standard view (non-orbital layer view) start flashing and not showing the beam animation..

    Seems there are major performance issues with the orbital layer..
     
  4. firejack007

    firejack007 Chieftain

    Joined:
    Dec 7, 2014
    Messages:
    2
    Same problem I am having. whenever I go to orbital view it crashes. I have a massive map. The game play is fine mostly. I do have some black squares at the start of the game. I had this with Civ 5 and many maps just got to the point the was so much going on that the game wouldn't even load or would soon crash. BE is leaning that direction although I can continue play if i stay away from orbital view.
     
  5. Doviello

    Doviello Chieftain

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    287
    Location:
    Brazil
    Bumping up this (not so) old thread. I got the same problem, standard map, covered my lands with satellites. Now when i try to launch that one last weather controller, the game crashes.

    Hearing about how the orbital view has performance issues, i tried lowering a few graphical settings, from ultra to low; effects, overlay, shadows, etc. It.. kinda worked. Now i don't crash automatically, but when i go to orbital view i get a bunch of yellow and black lines crossing the screen; if i take too long in orbital view or try to launch anything, the game crashes. Is there no solution for this? :(

    edit: argh! After much testing and crashing, i've found that lower graphics do not help. But decreasing the amount of satellites does. So i went back to an older autosave and deleted 20 of my solar collectors, that solved the problem. But the AI loves to spam collectors, so eventually the world will reach the too-many-satellites singularity number and crash anyway when you go orbital. Fortunately you can shoot down enemy satellites with artillery without going into the orbital layer. My advice for people crashing like that is: when you find this bug, forget about the orbital layer feature, play as if it didn't exist. Leave your older satellites to run out of fuel, but DO NOT GO into orbital view anymore.
     
  6. dshirk

    dshirk Firaxian

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    731
    The first link to the save is not working. Can you please repost? Thanks!
     
  7. SmokinAce

    SmokinAce Chieftain

    Joined:
    Jan 8, 2015
    Messages:
    2
    My first thought reading your post, dshirk, was https://www.youtube.com/watch?v=CEy_x3OlW4A

    'cause you could easily reproduce it by creating an own savegame with the editor. But anyway. Here's one attached to my post, which has the problem (happens with and without Mantle). Pretty annoying.

    Just scroll to the last remaining enemy capital and press the satellite view button... and ADIOS AMIGO -> Crash to desktop. :hammer2:
     

    Attached Files:

  8. dshirk

    dshirk Firaxian

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    731
    No luck reproducing using your save unfortunately. Do you happen to have any .mdmp files in your game root directory that has a date and time stamp that line up with one of the orbital view crashes?
     
  9. SmokinAce

    SmokinAce Chieftain

    Joined:
    Jan 8, 2015
    Messages:
    2
    Yep, all of these (see attached)
    Thx for the quick reply. :c5moves:
     

    Attached Files:

  10. BeauFlex

    BeauFlex Chieftain

    Joined:
    Jan 7, 2015
    Messages:
    5
    I'm on a small map and I'm playing on difficulty Apollo and it's turn 340, there's hella satellites and I can't launch another one because every time I go to launch it - the game crashes. This really sucks. I need every thing I can get at the point I'm at in the game and the fact that I'm even more disadvantaged against the A.I. makes me not even want to play anymore - which sucks because this was a good game.. I guess I'll wait for the patch but until then I'm one sad puppy. You can't make a great <snip> game that everyone wants to play and more or less yank it from us after we're hooked! <snip>. :goodjob:

    Moderator Action: Please get familiar with forum rules. Barely disguised profanity and discussion of drug dealing and drug use are not acceptable here.
    Please read the forum rules: http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=422889
     
  11. Beeblbrox

    Beeblbrox Chieftain

    Joined:
    Aug 5, 2001
    Messages:
    166
    Location:
    East Sussex, UK
    Just started playing. Same problem. Any joy on this thread yet?
     

Share This Page