1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Got Lakes Map Script 22

Quench your thirst for exploration with this incredibly random map script!

  1. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    Scrum Lord submitted a new resource:

    Got Lakes Map Script - Quench your thirst for exploration with this incredibly random map script!

    Read more about this resource...
     
    Fierro and Gedemon like this.
  2. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    Landmass minimaps:
    Spoiler Continents :

    lands_conts_v17.jpg

    Spoiler Islands :

    lands_islands_v17.jpg

    Spoiler Lakes :

    lands_lakes_v17.jpg

    Spoiler Pangea :

    lands_pangea_v17.jpg
     
  3. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    Climate minimaps:
    Spoiler Cold :

    climates_cold_v17.jpg

    Spoiler Temperate :

    climates_temp_v17.jpg

    Spoiler Tilted :

    climates_tilted_v17.jpg

    Spoiler Warm :

    climates_warm_v17.jpg
     
  4. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    Minimaps for the Mountains and Extras options:
    Spoiler Mountains (updated for v22) :

    mts_v22.jpg

    Spoiler Extras :

    extras_v17.jpg
     
    Last edited: May 10, 2018
  5. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    Map Sizes: may vary based on your selection of climate and world-wrap!

    Base Map Sizes:
    • Duel: 44 x 26
    • Tiny: 60 x 38
    • Small: 74 x 46
    • Standard: 84 x 54
    • Large: 90 x 60
    • Huge: 106 x 66
    Effects of global climates on map size (base sizes only):
    • Ice Age Cropped: reduce height by 33%
    • Tilted Axis Cropped: increase by one size (huge becomes 128 x 80), then reduce height by 50%
    • Tilted Axis Full: increase by one size (huge becomes 128 x 80)
     
    Last edited: May 10, 2018
  6. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    Mod Compatibility (edited as of version 22):

    Got Lakes is purely a map script, so any in-game mods such as custom civs, custom game mechanics, or UI changes are OK. Even modifications to an already-generated map are OK.

    However, Got Lakes heavily customizes various parts of the map generator. Mods that change the following will likely NOT be compatible with Got Lakes:
    • map options: world age, sea level, temperature, rainfall, start position
    • mountains/hills
    • coasts
    • terrain (snow, tundra, desert, etc.) -- note that custom plot yields are a different type of mod that should be OK
    • latitude
    • rivers
    • lakes
    • cliffs
    • features (forests, jungle, ice, etc.)

    But there is hope for compatibility in a few places:
    • map sizing (as of v22)
      • Tested against the following mods: Y(n)AMP, Larger Map Sizes
    • natural wonders -- mods that add custom wonders might cause issues, but mods that only increase the number of wonders should be OK
      • Overrides CustomGetMultiTileFeaturePlotList()
      • Overrides ResetTerrain()
    • resources
      • Compatible with Truly Abundant Resources, Resourceful, and Sukritact's Resources
      • Does not override the Resources map option
      • Overrides __ValidLuxuryPlots()
      • Overrides __ScoreLuxuryPlots()
    • starting locations (AssignStartingPlots.lua)
      • Overrides __InitStartingData
      • Overrides __GetValidAdjacent
      • Uses a custom start positioner for major civs
    • goodies
      • No overrides!
     
    Last edited: May 10, 2018
  7. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    Base Game Compatibility:

    Version 17 requires no DLC and matches the Fall 2017 Update.

    Version 20+ requires no DLC and supports both Vanilla and the Rise and Fall expansion.

    Mac users: if the latest version of Got Lakes isn't working for you, try using an earlier version. Sometimes the makers of Civ VI stagger the Windows and Mac releases of a patch.
     
    Last edited: May 10, 2018
  8. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    Spoiler Screenshots that didn't fit in the overview :

    Donut TiltedC Snaky v21.jpg LargeLakes Rainforest v21.jpg InlandSea Arborea v21.jpg Pangea_TiltedC.jpg IslandPlates_TwoSuns.jpg Oval_Wetland.jpg
     
    Last edited: Feb 23, 2018
  9. Fierro

    Fierro Chieftain

    Joined:
    Oct 21, 2013
    Messages:
    105
    I can't believe somebody made this. Must have for every civ fan :cool: Gonna test all those 19000 mapscripts in future games.
     
    Scrum Lord likes this.
  10. Beginner

    Beginner Chieftain

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    56
    Location:
    Bergen, Norway
    When creating a new world with this map script no area gets revealed, I am given control of no units and the turns automatically progress. How can I fix this?
     
  11. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    Sounds like the map generator failed to give your civ a starting spot. A few questions to help you diagnose your issue:
    1. Does this happen every time you try to start/restart a game, or did this only happen once?
    2. Do you have any DLC or other mods installed, and if so, have you tried disabling them?
    My initial guess is that you have another mod installed that is incompatible with Got Lakes.
     
  12. skodkim

    skodkim Chieftain

    Joined:
    Jan 16, 2004
    Messages:
    2,148
    Location:
    Denmark
    Sounds very interesting with a lot of nice features!

    Can I determine the number of continents with this?

    \Skodkim
     
    Scrum Lord likes this.
  13. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    Not really--there is no option to say, "I want exactly 3 continents", for instance.

    Here are a few things that you can control with Got Lakes:
    • whether you get many islands, a few continents, a land-heavy lakes map, or a pangea (using all/none values for the Continents, Islands, Lakes, and Pangea options)
    • whether you get additional islands/lakes (using the Extras option, which has a None value if you don't want extras)
     
  14. alexanderyou

    alexanderyou Chieftain

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    82
    Thanks for this, until now I was playing with a hacked together version of perfect world from civ V, but this works so much better!

    My favorite way to use it is continents, tectonic & chains, tilted axis (full). Combined with the chaos & anarchy mod it makes the entire northern half of the map a hellhole of barbarians, and the entire lower 1/3 clusters of island chains. My only problem is that the island chains are almost entirely mountains, so I can't settle them. Is there a way to fix this?
     
    Scrum Lord likes this.
  15. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    That sounds like a lot of fun! To make the islands bigger, you could try lowering the sea level--that will make the islands (and continents) generally bigger by reducing the amount of water in the map.
     
  16. PurpleMentat

    PurpleMentat Videographer

    Joined:
    Oct 24, 2015
    Messages:
    467
    Location:
    Arrakis
    I have a request. I enjoy playing with Truly Abundant Resources mod, cluttering the map with tons of Stuff. This is obviously incompatible with your map script. Would you please look into including more options for the Resource Quantity drop down, and perhaps better descriptions for what is already there?
     
    Scrum Lord likes this.
  17. Scrum Lord

    Scrum Lord Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    Hmm, I'll consider adding this to a future version of Got Lakes (sometime early next year, probably). With any luck, I might even be able to make Got Lakes detect and support the Truly Abundant Resources mod.
     
    PurpleMentat likes this.
  18. PurpleMentat

    PurpleMentat Videographer

    Joined:
    Oct 24, 2015
    Messages:
    467
    Location:
    Arrakis
    Thanks for looking into this!
     
    Scrum Lord likes this.
  19. pokiehl

    pokiehl Chieftain

    Joined:
    Mar 5, 2017
    Messages:
    184
    I'm the creator of Truly Abundant Resources, and I would LOVE it if our mods were compatible!
     
    alexanderyou and Scrum Lord like this.
  20. trev1972

    trev1972 Chieftain

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    156
    Large islands is EXACTLY what ive been trying unsuccesfully to generate for hours :)

    Going to try this tonight, thanks for creating!

    Does it have to be a ruleset? sad i know but trying to do all the achievments.

    Also from reading the comments, i should disable yet another maps pack mod, and aztecs/aussies? tis not a problem just wanna check

    Thanks again!
     
    Scrum Lord likes this.

Share This Page