1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Having troubles with XML text when starting

Discussion in 'Rise from Erebus Modmod' started by JumpoutthwWindow, Aug 13, 2019 at 9:08 PM.

  1. JumpoutthwWindow

    JumpoutthwWindow Chieftain

    Joined:
    Oct 23, 2016
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Hi, I'm having some odd troubleshooting while launching the game. While the game loads, just after the initializing part, a lot of errors pop up saying there's a problem with italian, french, spanish XML text lines and uses other XML files instead for some reason. And then I get this odd TEXT_KEY attached to almost every technologies, buildings, units and so on.

    Can anyone help me out with this? it would be very much appreciated :undecide:
     
  2. black_imperator

    black_imperator Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,596
    can you show me the exact error message you're getting ?
     
  3. JumpoutthwWindow

    JumpoutthwWindow Chieftain

    Joined:
    Oct 23, 2016
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    mb. I forgot to upload the pictures :undecide:

    error 2.png error 4.png error 1.png error 3.png

    some of those are in korean though.. it says the finishing tag is mismatched with the language tag it has.

    just to make things sure, I'm using the latest version of ashes of erebus(14.11) and so for Civ 4(3.19) too

    Thanks in advance!
     
  4. black_imperator

    black_imperator Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,596
    hmmm, from what i can gather from those pictures, it seems that there is an issue processing texts with an accent on 'a', like à or á.
    I assume it comes from the fact that you're using a Korean OS . The short-term solution would be for you to open those files and edit those accented letters out. For the next version, i'll replace the strings with the proper unicode to remove the bug.
     
  5. JumpoutthwWindow

    JumpoutthwWindow Chieftain

    Joined:
    Oct 23, 2016
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    I see.. I guess I'll have to wait until it gets fixed since there's like 30~40 of them poping out

    Thanks for the help!
     
  6. black_imperator

    black_imperator Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,596
    i'll try uploading you a quickfix today.
     
  7. black_imperator

    black_imperator Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,596
    Here, that should be enough. I removed every accent i could think of. In case you still have some errors, please post the screenshots here, that'll help me track down the accents i missed.
     

    Attached Files:

  8. JumpoutthwWindow

    JumpoutthwWindow Chieftain

    Joined:
    Oct 23, 2016
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    It works now! I can't tell how much I've wanted to play this mod, and it's all thanks to you

    Even to put an hour to help some random guy like me, you're truly the man of my day :goodjob:
     
  9. black_imperator

    black_imperator Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,596
    Thanks you for reporting it. I was not aware of the issue, now i can integrate a fix into next version ^^
     

Share This Page