1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Horseman Conscript for me oh yeah

Discussion in 'Civ3 - General Discussions' started by Civman33, Sep 11, 2008.

  1. Civman33

    Civman33 Gunship Pilot

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    417
    Location:
    Pittsburgh
    I have just gotten a conscript horseman from a goody hut in my most recent game, has anybody gotten one this way before?

    ( And watch me trick the evil Gandhi. :nospam::bump: )
     
  2. dirtworm

    dirtworm Warlord

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    146
    Location:
    Pennsylvania
    yes? maybe? i don't really remember...
    gandhi? whatcha talkin bout willis
     
  3. Civman33

    Civman33 Gunship Pilot

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    417
    Location:
    Pittsburgh
    It was weird when i got that conscript horseman...

    ( And continuing the Gandhi parts, Tank: You destroyed Gandhi!
    Me the spearman: Who cares, lets fight! Tank: Bring it ON!!!! :spear: )
     
  4. Taras Bulba

    Taras Bulba gone

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    1,442
    I do believe I have gotten one or two.... and I believe in order to get it, you need to have Horseback Riding researched.... I take it you did?
     
  5. Mathias

    Mathias OCC Rocks!

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    1,444
    I've seen conscript swordsmen as well.
     
  6. Civman33

    Civman33 Gunship Pilot

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    417
    Location:
    Pittsburgh
    Of course! When I got it i thought it was joking... Until i saw that horse with the spearman on it!
     
  7. Civman33

    Civman33 Gunship Pilot

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    417
    Location:
    Pittsburgh
    My god! There are lots of great units you can get from goody huts! One time, I got two pre-hutted warriors, and i whipped the enemy's butt!
     
  8. hsy

    hsy Chieftain

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Messages:
    56
    um,"pre-hutted warriors?":confused:
     
  9. Sweetchuck

    Sweetchuck King

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    649
    Yes - I have gotten conscript horsemen. Got a chariot once also.

    Never got a conscript modern armor, though.
     
  10. sixtysix

    sixtysix Chieftain

    Joined:
    Nov 2, 2006
    Messages:
    32
    Well you learn something every day. I have never in 5 years of playing this game gotten more then a warrior. That's cool though. I like having cavemen running around.

    You folks can keep your fancy pointed sticks and people so lazy they ride horses instead of good old fashioned walking. I'll take the screaming club guy any old day.
     
  11. Bartleby

    Bartleby Remembers laughter

    Joined:
    Apr 21, 2004
    Messages:
    4,353
    Location:
    Englishman in Cork
    I think (correct me if I'm wrong) that the only way you get anything other than a Warrior is if you can't build Warriors yourself, and the unit you get depends on the tech level in the game (Chariot very early and Horseman later; I guess a conscript Swordsman was upgraded??).
    Off the top of my head, I can only think of the Sumerians who can do it. I saw for myself last week a Horseman that the AI Sumerians must've popped; I took a screenshot for the screenshot thread but keep forgetting to put it on my USB key.
     
  12. Taras Bulba

    Taras Bulba gone

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    1,442
    I thought that if you have the tech for any ancient era unit, and you have the capabilities of making that unit, you get that unit... (i.e.-horseback riding/horses)

    I don't think I stated that part in my first post.... I think that might also be required

    so yeah.... I think I'm kind of agreeing with you... but kind of disagreeing at the same time :mischief:
     
  13. Lord Emsworth

    Lord Emsworth Emperor

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Messages:
    1,951
    Location:
    On a shipchain
    I have never gotten a conscript horseman or chariot myself, but I have seen them with the AI.

    That would explain a lot. Another civ that seems eligible are the Aztecs with either only the Wheel or HBR.
     
  14. Snarkhunter

    Snarkhunter Prince

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    485
    Location:
    Annapolis
    Think I've gotten a conscript scout before. I was a civ with scouts at the time, forget which one.

    kk
     
  15. Quintillus

    Quintillus Archiving Civ3 Content Supporter

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    6,424
    Location:
    Ohio
    I would say that's due to upgrading a conscript Warrior, but in light of Bartleby's theory, might this have actually been popped by the Sumerians/Aztecs who had Iron Working but no Wheel?

    Someone ought to do an experiment here to test this theory and see how far it can extend down the tech tree - I may eventually if no one else does.
     
  16. capnvonbaron

    capnvonbaron Democratia gladii

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    1,783
    Location:
    cyberland, USA
    Depends on which version you have, too... I have a lot (repeat: A LOT) of vanilla time, and the only units I've recovered from goody huts are: conscript warriors (*groan*... again?), settlers that want to join my despotism (all right... if he really wants to!), and once in a very very rare occurrence, that prized horseman (which is great for running around looking for more goody huts, especially for non-expansionist civs...)
     
  17. iambenben

    iambenben Prince

    Joined:
    Feb 3, 2007
    Messages:
    330
    i've just got warriors from the huts

    oh the days of civ 2 where you could pop a guerilla from a hut
     
  18. Civman33

    Civman33 Gunship Pilot

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    417
    Location:
    Pittsburgh
    I do believe you need the techs before you get different units...

    no techs or common: Warrior

    Iron Working: Swordsman

    The Wheel: Chariot

    Horseback Riding: Horseman

    Warrior Code: Archer
     
  19. Civman33

    Civman33 Gunship Pilot

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    417
    Location:
    Pittsburgh
    Yes, pre-hutted warriors. You know, the ones from goody huts.
     
  20. darski

    darski Regent in Training

    Joined:
    Jan 29, 2007
    Messages:
    3,075
    Location:
    Ontario, Can.
    I'm just curious, from a linguistic point of view, about why use use the prefix "Pre" in regards to the warriors you get from a hut?

    Also, I think all conscript warriors are from a hut. I suppose that you could make a conscript warrior after you get "draft" if you lose all your resources. :hmm:
     

Share This Page