How can I start in America

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by nicky1243, Jun 9, 2014.

  1. nicky1243

    nicky1243 Chieftain

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    14
    I play Washington on the Earth map but it always starts me in the Europe/Asia continent. I'd like to start alone in America but I never get a start there. Is there a way to select where the civilizations start?

    I like to be friendly and not go to war until the very end so starting on the Europe/Asia continent I am surrounded by other civs forcing me to go to war early in the game and I find that annoying as it interferes with my building strategies.

    And ideas how I can start in America or choose where the civs start?
     
  2. djm_jm

    djm_jm Warlord

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    124
    Location:
    BRAZIL, Rio Grande do Sul
    I think that it's possible only on the editing a scenario.
     
  3. Sagax

    Sagax Emperor

    Joined:
    Nov 9, 2013
    Messages:
    1,219
  4. joncnunn

    joncnunn Senior Java Wizard Moderator

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Messages:
    8,621
    Location:
    Missouri
    Either the above mod or else just keep re-rolling and re-rollling and re-rolling until the RNG places you in America. This could take a very long time since I'm only aware of one possible starting location in North America and one in South America, while there are several for Europe & Asia.
     
  5. ArnoldI

    ArnoldI When in doubt, go Tradition

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    284
    Gender:
    Male
    Location:
    Brasil
    Or use IGE to put your settler in America and the other civ's one in the place you started.
     
  6. eisforeccentric

    eisforeccentric Chieftain

    Joined:
    Jun 29, 2012
    Messages:
    59
    Location:
    United States
    I've encountered 2 North American starting locations - one along the Gulf of Mexico and one in Alaska.
     
  7. MarauderCH

    MarauderCH Warlord

    Joined:
    Mar 5, 2012
    Messages:
    282
    Reroll until you start in America. I've had games where I had to reroll to not start in America...
     
  8. householder

    householder Lord of the Fleas

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Messages:
    320
    Any earth map which uses True Starting Locations will allow America to start in a proper location. The Steam Workshop has many TSL maps, either of the whole planet or of a region. Just do a search for TSL and you have many choices.
     

Share This Page