1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

HOWTO: Adding Resource and Linking Discussion Thread in Resource Manager 1.0

Info on adding resource and linking to related thread in Resource Manager

  1. Thunderfall

    Thunderfall Administrator Administrator Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2000
    Messages:
    12,123
    Gender:
    Male
    Our new Resource Manager has a useful discussions feature that makes it easy to link to a related forum thread for the file entry. In this post I will discuss how it works for new Civ6 file entries as well as option available for existing file entries.

    1) For Civ6 Files

    All Civ6 file categories in the Resource Manager have been configured to auto create related discussion thread in the relevant file forum. When you have a new file to post for Civ6, just pick a file category to post in and the discussion thread will be created and linked to automatically. On the file entry page, you will see a "Discussion" tab added next to "Overview" and "Version History". Here is an example:

    Screen Shot 2016-10-25 at 10.52.10 PM.png

    You are free to edit the auto generated thread as you see fit.

    Note that with this auto thread creation configured, we have set the Civ6 file forums to not allow manual new thread creation.

    EDIT: We have configured these file categories to not require a file when adding a resource. This is to address concerns about not being able to post organizational threads that groups similar mods together.

    2) For existing files

    We have made it easy for modders to edit their existing file entry to link to a related thread. Simply get the thread ID of the thread, go to the file entry in Resource Manager and pick the "Reassign Resource to Different Thread" option. When it's done, you will see a Discussion tab added to your file entry.

    Screen Shot 2016-10-25 at 12.59.33 AM.png

    Check it out and let me know if you have any questions or concerns! :)

    3) My file is only in a thread and no entry in Resource Manager. What can I do?

    If your file only exists in a forum thread and you have not created an entry in the Resource Manager, a moderator or admin can convert the thread into a resource for you which will add an entry into the Resource Manager and link it to the discussion thread. Simply message the "Convert thread to resource" request to a moderator or admin with link to the thread.
     
    Last edited: Nov 10, 2016
    Chinese American likes this.
  2. toptech

    toptech Chieftain

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    28
    Gender:
    Male
    I find friends to not be very useful in this game. They will backstab you regularly even with a decent military. Better to just kill the AI
     
  3. Thunderfall

    Thunderfall Administrator Administrator Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2000
    Messages:
    12,123
    Gender:
    Male
    Wrong thread? :)
     
  4. toptech

    toptech Chieftain

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    28
    Gender:
    Male
    whoops, yes lol
     
  5. onlysky1

    onlysky1 Chieftain

    Joined:
    Oct 23, 2016
    Messages:
    44
    Gender:
    Male
    is there a way to rename cities by editing the game files? do you know which file should I edit? thanks
     
  6. Hajee

    Hajee Chieftain

    Joined:
    Nov 4, 2014
    Messages:
    292
    I haz a question.

    I did not know we could add a mod to database one the forums and all.

    So My question is how should I add a mod file to the data base to a existing thread?
     
  7. Thunderfall

    Thunderfall Administrator Administrator Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2000
    Messages:
    12,123
    Gender:
    Male
    Hi Hajee,

    Moderator can create a resource entry from thread.
    Just let me or a moderator know the thread you want to add to the Resource Manager and we will take care.
     
  8. Hajee

    Hajee Chieftain

    Joined:
    Nov 4, 2014
    Messages:
    292
    Yes i do need thank yo mate for responding.

    http://forums.civfanatics.com/threads/database-for-civfan.604534/

    I made that thread explaining what happened
     
  9. PlutonianEmpire

    PlutonianEmpire Socially Awkward Goofball

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    4,746
    Location:
    MinneSNOWta
    Is this for all versions of the game or just Civilization 6?

    And what exactly is the thread ID in this case? Is it the full URL, or just the number at the end of the URL?
     
  10. Thunderfall

    Thunderfall Administrator Administrator Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2000
    Messages:
    12,123
    Gender:
    Male
    For the auto thread creation part, so far I only configured it for Civ6 categories.

    Thread URL has this format:

    http://forums.civfanatics.com/threads/thread-title-texts.THREAD-ID/

    Here is an example:
    Code:
    http://forums.civfanatics.com/threads/howto-adding-resource-and-linking-discussion-thread-in-resource-manager.601792/
    So for this thread, the thread ID is 601792.
     
    Last edited: Nov 10, 2016
    PlutonianEmpire likes this.
  11. PlutonianEmpire

    PlutonianEmpire Socially Awkward Goofball

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    4,746
    Location:
    MinneSNOWta
    Good to know, thank you! :)
     
  12. gyogen2

    gyogen2 Chieftain

    Joined:
    May 8, 2014
    Messages:
    1,201
    I am trying to update a resource, but it is not working, and still had\s old file as download.
    Not sure if I am missing something.
     
  13. PlotinusRedux

    PlotinusRedux Chieftain

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    153
    @Thunderfall, is there a way to have 2 people able to update a mod in Resource Manager?

    Both I and another modder have Mod Components that alter the same base files and are thus incompatible, though they really complement each other in terms of functionality and change different parts of those files. A user has already merged the files and posted a link to it, but as I and the other modder change our mods, he'll have to keep re-merging.

    I was thinking it would be nice if I could propose a joint mod to the other modder that either of us could update as we wanted to make changes to our parts, but I'm not seeing any obvious way to have more than 1 author that can update any given Mod Component in the Resource Manager.
     
  14. gyogen2

    gyogen2 Chieftain

    Joined:
    May 8, 2014
    Messages:
    1,201
    I think only one of you could upload (unless you did a separate user name you both could log onto)

    You can use something like github to both access and change the files though.
     
  15. MyopicCat

    MyopicCat Chieftain

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Messages:
    68
    The same thing happened to me when I clicked "Post Resource Update" and uploaded a new file - I still got the old one when I clicked "Download Now". Can we get a moderator to weigh in? Are things broken or is it just us? Or is there a significant delay before the updated resource comes online?
     
  16. gyogen2

    gyogen2 Chieftain

    Joined:
    May 8, 2014
    Messages:
    1,201
    Mine happened to be my computer, I restarted and it worked fine. I had an issue cause I was unable to change version number. Once I restarted and was able to put in new version number it worked fine.
     
  17. camomilk

    camomilk Chieftain

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    41
    I would like to upload a mod. According to this, it sounds like the process would be to create a new thread in the mods forum, upload a file, and then message a moderator to get the thread moved to the proper subforum. Is that correct?
     
  18. camomilk

    camomilk Chieftain

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    41
    Ah, never mind, after poking around a while longer I found the "Add Resource" button. Didn't realize I had to visit the subcategory from the downloads page first.
     
  19. PlotinusRedux

    PlotinusRedux Chieftain

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    153
    I've always gotten the new one I updated myself, though there's an area where people can select to download the previous versions.

    Maybe trying refreshing the page in your browser?
     

Share This Page