If anyone's got a spare five minutes...

Discussion in 'Civ3 - Strategy & Tips' started by stevo, Mar 12, 2004.

  1. stevo

    stevo Chieftain

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Messages:
    14
    Location:
    Oxford, UK
    Hello there!

    I've (hopefully) attached a save of the game I'm currently playing. Chieftan level :rolleyes: I'm afraid. On a huge earth map too.

    I'm just a bit stuck as to which way to play things. I've just got the ability to sail the oceans, so can now set off looking around the world but there's more terratory to settle in Europe. I've pretty much got most of African land (almost) apart from the southern parts.

    What would you do? Go for war to gain the rest of Africa? Stop expanding and consolidate? Settle on another continent?

    It's likely to end up an epic game so was hoping for advice on different ways I can go into the next era.

    Cheers in advance.
    :goodjob:
     
  2. Greyhawk1

    Greyhawk1 King

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Messages:
    725
    Location:
    England
    I think you might be better if you say what exactly your save is from. Is it Conquests? PTW? What version etc...
     
  3. Chieftess

    Chieftess Moderator Retired Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Messages:
    24,160
    Location:
    Baltimore
    It's the mongols, so it's atleast PTW.
     
  4. stevo

    stevo Chieftain

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Messages:
    14
    Location:
    Oxford, UK
    Ah yes, sorry about that it's PTW 1.14f
     
  5. Zoke0

    Zoke0 Dangerous Hobo

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    117
    Location:
    In a box car
    I tried it out, and you don't look at much of a risk of any kind. If I were you I would experiment, this is a perfect oppurtunity to gain so extreme experience and feel out your own plying style. If you want to go to war I would suggest attacking some Indian citys, not all, so that you gain some room to hold your empire. You could also settle some in Northern Asia. Really this is a good time for you to find the way you like to play, also you might consider going to warlord, you seem good enough to step up the first step.
     
  6. widdowmaker

    widdowmaker Maker of Widdows

    Joined:
    Feb 22, 2003
    Messages:
    441
    Why do people use old old old old versions of Civ 3?
     
  7. stevo

    stevo Chieftain

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Messages:
    14
    Location:
    Oxford, UK
    I'm guessing that's directed at me?

    I've just upgraded to the latest patch ;)

    Cheers Zoke0 I'm trying a few different things, perhaps you're right and I should just go up to Warlord.
     
  8. Greyhawk1

    Greyhawk1 King

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Messages:
    725
    Location:
    England
    I found it easier on Warlord than Chieftain. Chieftain is so lacklustre...nothing seems to happen.

    At least on Warlord the AI will instigate wars and you can buy techs off them instead of having to do all the research yourself.

    I'm just making the leap to Regent at the moment. A level some people simply skip past :(
     

Share This Page