1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[IMPORTANT] I need reports on a save game (fixed)

Discussion in 'R.E.D. World War II Edition' started by Gedemon, Jan 3, 2013.

?

Does this save crash during AI turn for you ?

  1. Yes

    5 vote(s)
    55.6%
  2. No

    4 vote(s)
    44.4%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,271
    Location:
    France
    Edit: Bug fixed by patch 1.0.3.18 :D



    Old post:

    I want to know how many of you can load this save and go to next turn without a crash.

    It doesn't crash for me, and I want to know if the majority get a crash with it or is clean to next turn.

    Here's the save to test : http://forums.civfanatics.com/attachment.php?attachmentid=339741&d=1357258435

    If possible answer with a quick summary like this

    crash / don't crash
    CPU
    GPU
    RAM
    OS

    Thanks
     
  2. thecivinator58

    thecivinator58 Warlord

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    243
    Location:
    USA
    I would, but I can't load it, it says the required DLC is not activated.
     
  3. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,271
    Location:
    France
    ho, ok, then people with G+K, please test and report.
     
  4. thecivinator58

    thecivinator58 Warlord

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    243
    Location:
    USA
    I have gods+kings, but I think the mod deactivated it.
     
  5. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,271
    Location:
    France
    no more.
     
  6. Chamrin

    Chamrin Chieftain

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Messages:
    30
    Tried this save with current version .36 and it crashed during the UK turn.

    Radeon 7850
    core i7 3770k
    16 gigs on win 7.

    Launched with dx10/11 version. A previous saves of my own crashes in both dx9 and dx10/11.
     
  7. constrainer

    constrainer Chieftain

    Joined:
    Dec 12, 2012
    Messages:
    59
    I'm having the same problem. I have G&K as well.
     
  8. Parthius

    Parthius Chieftain

    Joined:
    Aug 31, 2004
    Messages:
    97
    Just ran it with config.ini set to single threaded and it crashed during GBs turn (just like multi-threaded):
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: CivilizationV_DX11.exe
    Application Version: 1.0.2.21
    Application Timestamp: 509d5f40
    Fault Module Name: CvGameCore_Expansion1.dll
    Fault Module Version: 3.0.3.0
    Fault Module Timestamp: 50e0a1e9
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 00172afa
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
    Locale ID: 1033

    The last Lua.log entry is still:
    RedMain: Check if Convoy (id=319526) has reached a destination near (59,7)

    GeForce 550Ti (1GB)
    Core i7-3820
    32 GB on Win7-64
     
  9. Achille44

    Achille44 Chieftain

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    90
    Location:
    France
    It worked for me :
    CPU : Core i5
    GPU : Radeon HD 5650
    RAM : 6 GO
    OS : windows 7-64
     
  10. Parthius

    Parthius Chieftain

    Joined:
    Aug 31, 2004
    Messages:
    97
    I just used IGE to delete the British convoy at 66,6 as moving this convoy was the last entry in the Lua.log for the crashed game. It was also the last convoy (#26). I'm currently at turn 21 with no problems.

    The fact that this took care of a specific crash that only happens on some computers and that it was the last convoy in the list is consistent with over-running an array boundary in memory and depending on the system and what is in memory, it does or doesn't create a problem. At least that is the sort of behavior I've encountered in C/C++...

    Hope this data point helps!
    Cheers, George
     
  11. Parthius

    Parthius Chieftain

    Joined:
    Aug 31, 2004
    Messages:
    97
    I'm getting a pattern:
    Crash end of turn 25, logs stops with GB convoy #25/25, delete convoy at (0,60), game doesn't crash.
    Crash end of turn 26, logs stops with GB convoy #23/24, delete convoy at (5,35), game doesn't crash.
    Currently at turn 32...
     
  12. rmoulton

    rmoulton Chieftain

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Messages:
    7
    Crashes for me on GB's turn. So do the couple games I've played on Europe 39 (Stalingrad seems to work fine, other than the broken score counter!)) - game freezes on GB turn. I know very little about game programming, but was also looking at the convoys... I have not been able to complete a Europe 39 game since v.34.

    Crashes
    core i5
    6 GB
    Win7

    Thanks so much. I love this mod more than the game itself. Thanks so much for the great support, too.
     
  13. corrylb19

    corrylb19 Chieftain

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    6
    I replayed this scenario with Greece from a new start because I lack G+K on a Core i5, 8 gb ram, Windows 7, ATI Mobility Radeon 5470. I got a crash on the same turn, during UK turn
     
  14. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,271
    Location:
    France
    @Parthius : can you post the full log from then crash using the initial save please ?

    and if I sent you another build of the DLL would you be able to test it ?
     
  15. Parthius

    Parthius Chieftain

    Joined:
    Aug 31, 2004
    Messages:
    97
    Here is the log for that turn only. I also have the one from game start but it is much bigger. I would be happy to test another build of the DLL!
     

    Attached Files:

  16. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,271
    Location:
    France
    thanks for the log :)

    here's the custom DLL to replace the CvGameCore_Expansion1.dll (make a backup !) in the "..\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\MODS\R.E.D. WWII Edition (v 36)" folder (you're using G+K, right ?).

    then open RedDefinesGlobal.lua (in the mod's Lua subfolder) with notepad or another text editor, find the line

    Code:
    PRINT_DLL_DEBUG =		false	-- use DLL_Debug GameEvent to show some values from the C++ code in Firetuner
    and change false to true:

    Code:
    PRINT_DLL_DEBUG =		true -- use DLL_Debug GameEvent to show some values from the C++ code in Firetuner
    save the file, launch the game, load the savegame, click next turn and post the lua.log (will be pretty huge)

    change back PRINT_DLL_DEBUG to false and restore the previous DLL after that, performance are surely impacted.
     
  17. Parthius

    Parthius Chieftain

    Joined:
    Aug 31, 2004
    Messages:
    97
    Hi Gedemon, here it is! (Hope it helps too...)
    Cheers, Parthius
     

    Attached Files:

  18. Chamrin

    Chamrin Chieftain

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Messages:
    30
    Ran with the custom dll on the italy game.
     

    Attached Files:

  19. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,271
    Location:
    France
    thanks to both of you.

    I may post another custom DLL to get more precision on the crash location.
     
  20. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,271
    Location:
    France
    bump: need more people to test the save.

    I don't need more log ATM, but a better vision of the scale of the problem.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page