Is there any way to play solo?

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by lucky17, Jan 16, 2011.

  1. lucky17

    lucky17 Chieftain

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    14
    Is there any way to play solo, like without any AI? I just want to build without being harassed by the AI. Is there any mods, or scenarios that will help me out? Thanks!
     
  2. Zyxpsilon

    Zyxpsilon Running Spider

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    3,250
    Gender:
    Male
    Location:
    On Earth
    FireTuner could certainly do it!

    It may seem complex or pointless, but i don't see why anyone shouldn't be able to start a new game against one AI and keep track of everything it does through continual monitoring of their activities; such as deleting their units, cities -- whatever comes up.

    All you need is the usual first line edit to enable its slot in config.ini, start the tuner before the game itself, then alt-tab away at your pleasure.
     
  3. sucksforyou112

    sucksforyou112 Superman

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    110
    Location:
    USA
    Easy:
    Make a map, with a gigantic island for you to build on according to what you want, then a 1-hex island completely surrounded by mountains, so the AI cant get out.
    Then you can build to your hearts delight. ;)
     
  4. Shmike

    Shmike Warlord

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    124
    DON'T THE GAME WILL CRASH!!!! The AI won't be able to compute with the mountains surrounding them as they have no tiles to work on!
     
  5. Aldor

    Aldor King

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    685
    Location:
    Germany
    Settler difficulty should give you want you want. On that level, AI will never declare war against you, and is SO slow developing that you pretty much have all of the map for yourself. You can also go to advanced settings and reduce the number of opponents to 1 (can't set it to zero, but 1 is fine especially if you choose a continents map, in which case the AI will probably start on the other continent).
     
  6. cman2010

    cman2010 King

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    740
    this would be the best way heck even on cheiftan you should be able to not get to much trouble out of the ai.
     
  7. sucksforyou112

    sucksforyou112 Superman

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    110
    Location:
    USA
    Seriously? Didnt know that, my bad then :blush:
     

Share This Page