1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Jet Bomber B-52 Stratfortress

Discussion in 'Civ5 - Unit Graphics' started by Ekmek, Apr 22, 2013.

  1. Ekmek

    Ekmek on steam: ekmek_e

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    6,045
    Location:
    San Diego, California
    Adds a B-52 Stratofortress to the game to serve as a Jet Bomber. Works as a standalone mod and includes modifications to the stealth bomber. The Unit is a conversion of Snafusmith's civ4 model.

    Download link
    http://forums.civfanatics.com/downloads.php?do=file&id=21123


    H0w do I add this to the steamworkshop?



     
  2. KnelRivendare

    KnelRivendare Chieftain

    Joined:
    Jan 13, 2012
    Messages:
    271
    hrr you did it :)


    maybe you should explain something bout the unit in the description, that it is an Upgrade from WWII Bombers.
    and that it is supposed to serve as "standard" Bomber for the modern age while the Stealth-Bomber is changed to be a really expensive Bomber for special missions against strong anti-air defense.

    though most of the people are probably more interested in the graphics anyways.


    was a pleasure working with you and i cant wait for your next units :cool:


    __________________
    __________________
     
  3. Hulfgar

    Hulfgar Chieftain

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    1,797
    Gender:
    Male
    Location:
    France
  4. XtremeLord

    XtremeLord Chieftain

    Joined:
    Oct 2, 2012
    Messages:
    26
    waiting for GK version
     
  5. Ekmek

    Ekmek on steam: ekmek_e

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    6,045
    Location:
    San Diego, California
  6. snafusmith

    snafusmith Unit Maker

    Joined:
    Nov 1, 2005
    Messages:
    1,549
    Location:
    I've been everywhere, man
    Awesome! I was wooing on this one next, this will help me finish sooner. I have fixed some small issues with the model and made a couple new skins, I will hopefully be able to post it soon when I get a moment.
     
  7. Ekmek

    Ekmek on steam: ekmek_e

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    6,045
    Location:
    San Diego, California
    Yeah I had some weird issues rigging your model to the bomber skeleton. but in the end it worked out. Looking forward to your fixes.
     
  8. XtremeLord

    XtremeLord Chieftain

    Joined:
    Oct 2, 2012
    Messages:
    26
    yeah its working too ekmek, many thanx
    can i ask sumtin, is it snafu unit work in GK too?
    it seem you both working together
     
  9. snafusmith

    snafusmith Unit Maker

    Joined:
    Nov 1, 2005
    Messages:
    1,549
    Location:
    I've been everywhere, man
    All of my units are supplied as models (.gr2), textures (.dds), and basic commands (.fxsxml) only, so they'll work in civ5 and G&K.
     
  10. GeoModder

    GeoModder Chieftain

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    7,512
    Now if only the game would 'update' graphics through the era's. Nice model. :)
     
  11. Bergerperson

    Bergerperson An actual Canadian

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    528
    Location:
    Canada
    Can't you do the same process as the worker's graphic update throughout the eras?
     
  12. GeoModder

    GeoModder Chieftain

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    7,512
    Sure, if the graphic switch went through from the Renaissance to the Industrial era. ;)
     
  13. Nutty

    Nutty Chieftain

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    3,156
    Gender:
    Male
    Location:
    Orange County, California, U.S.A.
    Right, the built-in Era Variation is hardcoded when it occurs, but an equivalent could be done fairly easily in lua. However, we already have the WWI bomber/fighter/tank distinctions. It seems inconsistent, unless you wanted an automatic upgrade there too.
     
  14. Deliverator

    Deliverator Graphical Hackificator

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    4,471
    Location:
    London, UK
    Ekmek, how did you work out your Art Defines XML for your this mod? The format seems to have changed completely since I was last modding Civ 5 (I suppose that was early 2011!). I've seen this thread. Is this stuff documented anywhere? I managed to get the helicopter working in game by roughly following your this mod but it was pretty annoying having to copy chunks out of the vanilla XML and then make sure tags were named correctly - HasRefaceAfterCombat instead of bHasRefaceAfterCombat etc.
     
  15. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    8,649
    Location:
    France
    The old Civ5ArtDefines_UnitMembers.xml and Civ5ArtDefines_Units.xml have a formatting that does not match the DB entries that where added in patch .674

    You'll find the right templates for all units in whoward's thread
     
  16. Deliverator

    Deliverator Graphical Hackificator

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    4,471
    Location:
    London, UK
    Thanks for the info. I guess it makes things more modular but it would have quicker if they'd kept the format the same.
     
  17. Ekmek

    Ekmek on steam: ekmek_e

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    6,045
    Location:
    San Diego, California
  18. Deliverator

    Deliverator Graphical Hackificator

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Messages:
    4,471
    Location:
    London, UK
    Does this mean all previous mods involving custom graphics are now broken?
     
  19. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    8,649
    Location:
    France
    yes, all those mods that were not updated after patch .674 are broken.
     
  20. Ekmek

    Ekmek on steam: ekmek_e

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    6,045
    Location:
    San Diego, California

Share This Page