1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

JFD's Rise to Power

Rise to Power

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,121
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    Logs will help lad :p Particularly, with specialists.

    Ship of the Line is an old EE bug. I thought I fixed it, but will take another look.

    What do you mean Pantheon didn't apply? Which pantheon?

    The Follower Buildings are next to be overhauled, though I swear I'd added the help text as a tooltip... not sure though :thinking:

    Province things seems odd - the Capital is always at max level, can't say much without seeing your logs though.

    TAL wasn't included because ngl I don't like it that much :p Should still be useable though.
     
  2. Snipergw

    Snipergw Chieftain

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    The cold, cold north
    Pantheon was Goddess of the Hunt, hammer and general points on deer, furs and bison. No yields appeared on deer nor bison. Is the wording off, and they need to be improved?

    Sorry about the logs, quit and started rooting around to try to fix it before coming here to complain, ended up reinstalling the entire game. If it happens again I'll post them though.
     
  3. Zooasaurus

    Zooasaurus Warlord

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    117
    Location:
    Sidoarjo, Indonesia
    Does this incompatible with Renaissance Era Revised? Since when i used it i'm stuck at starting point as everything are unclickable and it only shows "next turn".
    Also in Civilopedia every unit portrait becomes like checkerboard, and the IGE button is overlapped with Menu button and sometimes unclickable (without ReR and everything is working fine)
    Expect more from me since i'm testing out this mod to see which compatible with which :p
     
  4. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,121
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
  5. Snipergw

    Snipergw Chieftain

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    The cold, cold north
    Strange specialist issue in capital persists, here are the log files: https://www.dropbox.com/s/bdlyr28pu60gc34/logs.rar?dl=0

    This time I am also using Civ4 Diplomacy and Trade Route Roads as per listed in Discord, but the issue is the same, and something is very wrong in the Lua log file :crazyeye:
     
  6. ridjack

    ridjack King

    Joined:
    Mar 12, 2017
    Messages:
    684
    This is something I did not know; however, I also just saw that JFDDLC is essentially incompatible with VP, which is the only way I play nowadays. So I think I'm probably still out of luck.
     
  7. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,121
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    You can use VP without EUI. That's doable, but not recommended :p I think everyone should give JFDLC a go and decide which of CBO and JFDLC they prefer based on that, rather than sticking with the default. Up to you all ofc. Unfortunately - but I think understandly - two overhauls just aren't going to play well together.
     
  8. Zooasaurus

    Zooasaurus Warlord

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    117
    Location:
    Sidoarjo, Indonesia
    Using EE, so probably that's the cause. Back then it worked fine though
    Anyway, my gameplay somehow acting up again, the same problem even though i'm only using JFDLC and Ethnic Diversity (and that it worked before) is it because my PC perhaps? Should i reinstall?
     

    Attached Files:

  9. Snipergw

    Snipergw Chieftain

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    The cold, cold north
    Hum the strange capital bug also appeared in second city some 150-200 turns into the game, not quite sure when. It is the only non-capital I have at State level, all the other cities are fine. Lua logs shows the same "attempt to perform arithmetic on global 'organizedCrimeThreshold' (a nil value)" for every time I tried to click on a district as last time. Very strange.

    As for Rise to Power or VP, you really should play both, Ridjack. I think as it stands VP is smoother and definitely more polished, nearing "completion" (for quite some time), but JFDDLC has far more interesting mechanics, quite more complex than anything Vox Populi provides. Both use the CP and JFDDLC supports Civ4 Diplomacy, so you don't really miss out on too much, except the deliciously bloated civilization abilities and the insanely high (but extremely satisfying) yield numbers. And obnoxious city-state diplomacy, if you for some reason enjoy ferrying envoys around.
     
  10. Enginseer

    Enginseer Salientia of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    3,223
    Gender:
    Male
    Location:
    Somewhere in California
    I believe we can work that out don't we and we had said to do, but never attempted. What's different for JFDLC and CBP E&D?
     
  11. Chrisy15

    Chrisy15 Flower, Beautiful

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    2,077
    No, just clear cache; probably just load order or something.
     
  12. caesarrr

    caesarrr Chieftain

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    2
    Okay, so I've had my first playthrough of this as Siam, and I can already say that this is miles ahead of the last public release, so thank you to everyone who made this possible.

    Anyway, my playthrough had to stop short as I experienced a CTD almost 100 turns into the game. Reloading the game seemed to fix it however.
    Spoiler Mods used :

    • Historical Religions Complete (BNW or GK) (v 45)
    • JFDLC (1) - Gazebo's Community Patch
    • JFDLC (2) - Pouakai's Enlightenment Era
    • JFDLC (3) - Sukritact's Events and Decisions
    • JFDLC (4) - Sukritact's Suzereinty
    • JFDLC (5) - Barathor's More Luxuries
    • JFDLC (7) - JFD's Cultural Diversity (Core)
    • JFDLC (7a) - JFD's Cultural Diversity (Soundtrack)
    • JFDLC (8) - JFD's Rise to Power
    • JFDLC (9) - JFD's Events Compendium
    • JFDLC (10) - Gedemon's YnAEMP (Not playing on any of its maps however)
    • JFDLC (12) - Krzyzk's Quick Turns
    • JFD's Civilizations - Byzantium (Justinian I) (v 2)

    All the most recent version, and logs I have attached below.

    Outside of that, I have noticed a few quirks here and there, namely:
    • The City Production panel blocks part of the Info panel above it, and since it is unscrollable I cannot view info such as Loyalty (1366 x 768 resolution)
    • Also due to my resolution, some techs are now obscured in the Research Selector as each tech as been made slightly larger to accommodate for Innovations.
    Again, thank you for making Civ 5 more worthwhile than 6 (which runs terribly on my machine anyway).

    Edit: Added a picture
     

    Attached Files:

    Last edited: Dec 25, 2017
  13. Zooasaurus

    Zooasaurus Warlord

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    117
    Location:
    Sidoarjo, Indonesia
    Ah, i see, thanks for answering. I'm still going for trial and error for compatible mods though. If you have time to spare, could you please tell which mod that's incompatible or causes conflicts? My PC is potato and doing the whole thing one-by-one is really time consuming. It's fine if you can't though. Thanks,for both of you for even bothering me
    Spoiler Mod list :

    (1) Community Patch (v 88)
    (BNW) Leugi's Barbarian Inmersion Enhancements (v 1)
    City Limits (v 7)
    City States Leaders II (v 7)
    Civ IV Leader Traits in Civ V (v 2)
    Emigration (v 6)
    Eras - Modern Age (v 12)
    Ethnic Diversity (vanilla scale) (v 29)
    Ethnic Diversity Unit Pack (v 29)
    Ethnic Diversity Unit Pack for Mods (v 29)
    Extra Victory Conditions (v 1)
    Great Spy (Brave New World) (v 12)
    Greatest Cities (v 11)
    Historical Religions Complete (BNW or GK) (v 45)
    Hunnic City List (v 1)
    JFDLC (1) - Gazebo's Community Patch
    JFDLC (2) - Pouakai's Enlightenment Era
    JFDLC (3) - Sukritact's Events and Decisions
    JFDLC (4) - Sukritact's Suzereinty
    JFDLC (5) - Barathor's More Luxuries
    JFDLC (6) - Putmalk's Civ IV Diplomatic Features
    JFDLC (7) - JFD's Cultural Diversity (Core)
    JFDLC (8) - JFD's Rise to Power
    JFDLC (9) - JFD's Events Compendium
    JFDLC (10) - Gedemon's YnAEMP
    JFDLC (11) - DonQuiche's IGE for JFDLC
    Krajzen's Great Musicians Pack (v 1)
    Lumber Mills on Jungles (v 1)
    More Great Works (v 3)
    Move Capital (v 10)
    National Parks (v 1)
    Unique Cultural Influence (v 4)
    ⓩ Leugi's Panem et Circenses (v 6)
    Zwei833's Renaissance Era Revised (v 4)
     
  14. Chrisy15

    Chrisy15 Flower, Beautiful

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    2,077
    I think all those will be fine; City Limits will probs show incorrect info but w/e, and you probs shouldn't have both CPs enabled, but otherwise should be fine. Althooooo City State Leaders overwrites CS screen so idk if that'll work. I've had your issue before with minimal mods, so I just assumed it was playing up with some replacement made by the CP; but like I said, clearing cache should hopefully solve it easily enough.

    [EDIT] And RER is very much compatible with EE thank you very much :grumpy[FAMILY_FRIENDLY_FORUM]:
     
  15. Ryan Soo

    Ryan Soo Chieftain

    Joined:
    Oct 8, 2016
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    I tried starting a new game and everything looks fine (JFDLC, auto-installer, all mods). However, the number of max players is still locked on 22 after I installed the 43-civ version of JFDLC (cleared cache, tried 2 or 3 times). Any suggestions?
     
  16. Zooasaurus

    Zooasaurus Warlord

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    117
    Location:
    Sidoarjo, Indonesia
    Weird. The CP on the very top doesn't appear in the menu screen and i remember already deleting the previous CP b4 installing JFDLC. Should i just delete the folder?
    Again, many thanks for bearing with me. I mean it. I'll come back again if i still had problems
     
    Last edited: Dec 25, 2017
  17. Chrisy15

    Chrisy15 Flower, Beautiful

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    2,077
    Try manual installation of the 43 DLL; the installer hasn't been tested throughly, and you're more likely to know the install process than me :p

    It won't appear at the top because it has the same ID as the one Jifford includes, and so will be overridden. I'd recommend removing the Base CP from the folder at the very least, to ensure that there's no interference (this is advice for DLL usage in general tbh; only one DLL mod in the folder).
     
  18. Zooasaurus

    Zooasaurus Warlord

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    117
    Location:
    Sidoarjo, Indonesia
    Okay, i still crashed at leader loading screen somehow. Help. Logs provided
     

    Attached Files:

    • Logs.7z
      File size:
      46.8 KB
      Views:
      28
  19. Chrisy15

    Chrisy15 Flower, Beautiful

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    2,077
    Well I was expecting an issue relating to a missing BuildingClass, but instead there's just a million issues referring to Unit Member ArtDefs (unit models) and Leader_SharedTraits (Civ IV Traits mod?). I wouldn't have thought that these would cause your issue, but they can't be good.

    Lua log refers to a memory error, which could be linked to this maybe? If something's causing the crash, I guess it'd be that; it's just a case of what's causing the memory error.
     
  20. Ravellion

    Ravellion Prince

    Joined:
    Oct 30, 2005
    Messages:
    595
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    I'm having a bit of trouble with the city screen (see screenshot). Everything is working fine except I can't manipulate specialists this way. This only occurred later in the game. I deleted the old mods first before installing, used the auto-installer, and am now only running JFDLC mods, Really advanced setup, and EE bugfixes (https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1164456251). I hope this can be fixed to work smoothly, because this had me all giddy like a young child on christmas day :).
     

    Attached Files:

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page