Keldath addons

Discussion in 'Civ4 - Modpacks' started by keldath, Aug 16, 2006.

  1. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,943
    Location:
    israel
    welcome to Keldath AND Mrgenie and Tafirehawk thread

    there are two versions:

    1. "VISA" - MOD - FOR WARLORDS


    2. sevo mod + 5uu + gir mod+ dale combat mod - FOR VANILLA CIV4


    * if you have a bug -plz post it in our site for us to fix.U]


    highlights for vanilla kelgir

    Spoiler :
    * over 100 new units and models
    *more buildings
    *2 more civics catagories and 2 more for each civic
    *42 nations with 5 uu each
    *various gameplay tweaks -like tech cost.
    *unit models from warlords
    *dale mod componants:
    *religious victory
    *satellites unit catagory
    *partisan unit - like in civ2


    visa modpack warlords version:

    *37 buildings , not including unique buildings
    *over 40 nations
    *200+ unique units and classes
    *dale mod componants v 1.03
    *religious victory
    *partisan mod
    *airforce mod
    *mercenaries mod - disabled for now
    *tech leak mod
    *2 extra civic catagories and 2 more civics to each civic catagory
    *most of gir's mod componants

    the mod is built on amra mod warlords edition, check his thread for extra info.
    http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=184242


    before id like to give special thanks to mrgenie and Tafirehawk - who have become part of this mod so alot of the credit deserve to them too.

    and thanks to amra great mod and work - most of the unique buildings are his


    1. VisaMod FOR WARLORDS! version 1

    ***before you play know this****

    plz, dont play with dale stack combat mod on



    LINK:
    http://keldath.family-veldman.com/



    alternative:
    http://www.tafirehawk.com/Civ/

    ****plz install the patches in the site one by one - fisrt 1, then 2, and so on....this will help trace bugs****


    works on mp games




    2. NEW link for kelgir version 4 for vanilla civ

    link
    http://keldath.family-veldman.com/downloads/sevo+5uu+gir-3.2d-final/sevo+gir-3.2d+5uu.exe

    no patch is needed !

    older version link:
    Spoiler :

    http://www.sprintshare.com/file/2193/KELGIR-NEWV3.exe.html

    alternative link
    http://mrgenie.dyndns.org/Keldath.htm


    also download the patch below (patch 1)


    patch info:

    Spoiler :
    *fixed ctd - caused bt carthage
    *added bombardment to frigate - ship of the line - battering ram
    *changed cost of missiles
    *fixed values for "korath
    *fixed bug with jaggernaot of mali
    *fixed button of missile factory
    take a look in the readme for version history




    if you want to read what new units i added look in the readme below for most of the units - not all.



    thanks and credits plz take a moment and see who made this possible:
    Spoiler :

    MRGENIE FOR HIS HELP

    thanks to tafirehawk !

    KET, FOR SUPPORTING

    DALE - FOR HIS GREAT MOD - NO WORD ARE NEEDED - WE ALL KNOW THAT HIS WORK IS AMAZING.

    id like to thank all who made this mod possible:

    sevo - the maker of the great sevomod

    arma - creator of 2uu arma mod - who was my inspiretion

    gir - special thanks for helping with problems and for his lovley mod - gir mod

    fujisan - for his mod megapolises

    fitchn - for his great mod - civmore

    ganart - fot the extended mod

    all unit model makers out there - i usued a lot of model and i cant remmber all - im sorry and thankfull for them.

    THANKS TO MAXRIGA GREAT MOD

    A VERY BIF THANKS TO RABBIT WHITE, WOODELF, SEz's nautil, sharick, the conquasts, snafusmiths, and all those i dont know of who brings civ 4 to a whole other level and game depth for their great units and models.

    i thank all the people who helped in reporting bugs to me
    just by playing this mod , you are doing me a great help and joy.


    and mostly and all

    to sevo, for his holy work!!!!
     

    Attached Files:

  2. Jan-B

    Jan-B Chieftain

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    9
    Location:
    Belgium
    nice work,

    I find some of the unique units from the netherlands somewhat strange:

    Tank: I don't recall that the netherlands had an own type of tank
    Commando's: I don't know if you ever heard of the dutch blue barrets. I only know them because i live in the netherlands.

    Some better units com to my mind:
    VOC ship: In Holland's golden age (17th century) they controlled most of the foreign sea routes to asia, australia and america. A modified gallion with extra cargo capacity or exta movement point does fit

    An other possibillity is the Fokker: One of the greatest fighers during the first world war. The Dutch supplied this aircraft to the germans, who dominated the skies with this fighter.

    But with a dutch tank and commando unit i still want to try it out.
     
  3. LiFouNet

    LiFouNet Chieftain

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Messages:
    3
    i can t wait to test it thanks for ur hardwork keldath
     
  4. Arlborn

    Arlborn Legendary Noob

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,939
    Great job! But do you know that Brazil talks portuguese and not spanish right? :p El diablo?? lol, its spanish ^^
    I would suggest humm(im brazlian), Dragões da Independência(horse unit) was the first cavalry army of Brazil, Pracinhas(infantary, maybe you meant it with parchina? lol), they were the only soldiers of Brazil to participate of the WW2..
    Well, to the swordman and to the tanks...You know that Brazil was discovered in 1500 no? This time swordman was kinda obsolete ^^ So you can perhaps use the name of the most famous indian tribe in Brazil? Guaranis(to the swordman)?
    About the tank, I couldent remmeber and find anything special..So what about perhaps you change that Unique unit to Airplane?? Because(!!) we have a kinda famous(old) airplane made by ourselves that they call Tucano(107 Embraer 312 Tucano T-27 -- A/L/TR/DEM), that would be really nice!!! Well if you cant change it, just put the name of the Tank as Tucano then ^^

    Anywya, I LOVE YOU AND YOUR ADDON :pp

    Ps: you asked for suggestions ^^
    Ps2: you can find all of it at wikipedia ^^
     
  5. C44

    C44 Chieftain

    Joined:
    Feb 15, 2006
    Messages:
    30
    Location:
    Switzerland
    Only four suggestions:
    - america without any modern tank as uu?
    - austria with leopard tank and germany without?
    - if you have swiss mercs then is better to have switzerland playable :)
    - any chance to see dale's mod in this addon?

    very good work keldath!
     
  6. Arlborn

    Arlborn Legendary Noob

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,939
    As I'm a good guy and your addon is good as well, I looked up for some units of Portugal for you too :p

    Comandos(infantary) is a elite unit of soldiers of Portugal ^^
    Pandur II(modern tank) is the kind of tank that they are starting to use now
    Boca de Fogo(cannon) is how they call cannons out there I believe
    Tanco(Rifleman) is the militar school that most gave soldiers to the participation of Portugal in the WW1(they call it of "miracle of Tanco" because it turned civil people in good soldiers Really fast)

    Now sorry if Im dumb, but what means carval? you mean caravel or what? :p

    Ps: well..just trying to help xD
    Ps2: Once again, all can be found in the wikipedia :p
     
  7. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,943
    Location:
    israel
    Jan-B, Arlborn ,C44,LiFouNet

    hi!

    first that you for your comments,

    i know - about the units - 99% of the names for the uu, i invented, and i used what ever model i could come up with,

    i will make sure to create a patch with you suggestions,
    i more then welcome them,

    i tryed to balance the civs a little with their uus,

    i will give germany another tank - a new model just came out.
    america.. i need another modern tank model for abrams tank.

    i bet yould find some other "stange" units - fictioness names...
    and nations with wierd units - like nunibia with panzer tank (named differentl)

    i trust you guys will direct me on changes to do in the patch,

    ill check wiki also.

    oh and yeah there should be swiss nation!

    so i hope you guys enjoy this,

    and i create a patch with your suggested names :)

    oh - and i cross my fingers that sevo - when he return will merge dale mod to his, that will be awesome!

    if ill have no choise i will release a vannila mod - without most of sevo's python code with dales mod.
    but - for now his vertion has some bugs into it - im waiting that he will create a stable vertions (i keep my eyes on his thread every day).

    again that you for your help ill use it.

    enjoy the mod.

    ****edit****

    i made a mistake and didnt publiced the link for only 5uu both link where for the same vertion....
    now its fixed.
     
  8. Arlborn

    Arlborn Legendary Noob

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,939
    Nvm, my mistake, forgot to copy 1 file lol..sorry :p
     
  9. Arlborn

    Arlborn Legendary Noob

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,939
    Ok, now its serious. Got a windows error and I think I can't go around it because I already tried 3 times..Its in a quick game(testing the addon only), Im brazilian, the map is small and its custom game only with random seed activated(almost never use, but when you lose a 99% odds-combat you can get pissed :p) and no space race(stupid victory..)..Its in turn 41 I believe(maybe 42 lol) and I nothing special really is happening, no bulding or research completed, my scout died some turns ago, so its just me building oracle in 1 city and that-thing-that-only-give-culture-in-earlier-game-that-i-forgot-the-name-right-now in the other city...
    What should I do? T.T I will try to start other game, hope no error..((maybe it was sevo mod patch c error again but i dunno why i got the feeling its about the addon..))

    Ok NOW THERE IS SOMETHING REALLY WRONG. Secnd game started, second game bugged..maybe its sevo patch c(any possibilities of no need of install it?), maybe its your addon(guesss so), but I just cant play lol..
    I putted the savegames with this post, I dunno exactely how long after the saves it would crach, but not more than 10 turns, so just press enter till it crashes(?)..Ahh look how near they are of each other, any possibilites of the error be with the same date in game?? Ah well I kjnow i cant play >.<
    Now I will try a completely new random game lol, without brazil and with more civs this time, wish me luck..
     
  10. Arlborn

    Arlborn Legendary Noob

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,939
    Ok. Error again in a completely different game in what I belive was the same turn as the others..Can you fix it plz? thx..
    What I do without sevoMod now?? Ahhhhhhhhhhhhhhh >.<

    ps: Yes I did reinstall all before played again..
     
  11. MGSaintz

    MGSaintz Chieftain

    Joined:
    Mar 24, 2006
    Messages:
    3
    Been having the same problem with game crashing, I think the problem is with the CvGameCoreDLL.dll in the mod since the error points to that file.
     
  12. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,943
    Location:
    israel
    Arlborn,MGSaintz ,

    hi guys,

    i need to know which version did you use -the huge file? or the smaller file?

    if you used the 80 mega version - it shoild be installed on sevo vannila -

    and i do not do not do not (emphasize..)! reccomend install sevo patch c at all. its known for a few bugs.

    if the error is in the dll file then i dont know why its happning - i havnt touched it.

    i try to check your saves,

    i havnt tested the kelgir mod - only the 5uu,
    i dont understand why it crashed, ill look into it.

    keep me posted guys
     
  13. MGSaintz

    MGSaintz Chieftain

    Joined:
    Mar 24, 2006
    Messages:
    3
    I used the big 300+mb file, i'll try another game and make a save just before the problem.
     
  14. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,943
    Location:
    israel
    hi,

    i cant understand why the crash happens.

    i cant see the problem.

    plz use the 5uu 80 mega version - i play it on mp with a friend - gone already throuh 300 turns

    sorry, ill try to get help for the ctd
     
  15. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,943
    Location:
    israel
    wwwwooooooo hoooooo!!!!

    im on the bug!!!!!!

    gir's battring ram!!!! its not good and causes the crash!!!!

    im on the fix now!
     
  16. Arlborn

    Arlborn Legendary Noob

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,939
    Thx, Im useing the big version(300mb) and first 2 times was sevo patch C and last time without patch c and still crashed :/
    Hope you can fix it...
     
  17. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,943
    Location:
    israel
    who'S YOUR DADDY!!!!!

    alright! fixed the bug!!!!

    here is the patch
    http://files.filefront.com/CIV4ArtDefines_Unitrar/;5418475;;/fileinfo.html

    compattible with save games
    i tested the two saves by arlborn -
    no more ctd!!!!
    it works!!!

    i forgot to add the artdefines for this unit!
    i was un sure if i wanted the ram at first - guess i forgot to fully add it...
    i think i saw all other girs units, and they are fine!
    no more ctds are excpected! (plz plz plz god make it so!)
     
  18. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,943
    Location:
    israel
    hello all -
    just uploaded a patch - with a few changes -
    unit names as you asked
    and
    phoenicia civ.

    enjoy.

    oh - it can be installed on both versions.
     
  19. Arlborn

    Arlborn Legendary Noob

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,939
    Thanks for fix it, now I can finally make Brazil dominate the world Muahauha :>
    But gotta start a new game with the new patch of the names of units ^^
    And now sevo is back! Wonderfull :)

    LET GET IT STARTED BABY

    Ps: My father definitelly is not you xD
     
  20. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,943
    Location:
    israel
    hey arlborn,

    got lets get vusy hah!?!

    hope you enjoy,

    sevo will probably give me a lot to work on the next weeks,

    i played in my version , kelgir, for now around 500 turns - works perfactley (multi player game)

    a few bugs from sevo mod detected...

    one quastion - id like to know the ai behavior on your game - tell me what level do you play and if he is aggressive and active.
     

Share This Page