1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Leonardos Worshop FAIL

Discussion in 'CivRev - General Discussions' started by coneman, Feb 27, 2010.

  1. coneman

    coneman Chieftain

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    1
    Does anyone else have the problem that when the Leonardos Workshop finishes, nothing upgrades?
    I am playing in Emperor.
    I have already discovered gunpowder and have had it for many turns before completion of Leonardos Workshop (therefore archers should become riflemen).
    I do not rush completion of Leonardos Worshop.
    Leonardos Workshop is shown as complete and I receive a notice that all units will be uprgraded.
    I have many archer armies in my cities, as well as other units.
    Nothing gets upgraded and I just wasted many turns on nothing.
     
  2. eireksten

    eireksten Protective/Organized

    Joined:
    Jul 3, 2008
    Messages:
    347
    Location:
    Oslo, Norway
    Have you researched Engineering? The path from Archers to Riflemen go through Pikemen.
     
  3. ericball

    ericball Warlord

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    121
    Location:
    Markham, Ontario
    Actually, Pikemen is Democracy. But the problem is most likely you bypassed one of the intermediate steps. (The same problem will happen to German Elite units.)

    Warrior -> Legion -> Knight -> Tank
    Horseman -> Knight -> Tank
    Archer -> Pikeman -> Rifleman -> Modern Infantry
    Catapault -> Cannon -> Artillery
    Galley -> Galleon -> Cruiser
     
  4. Nerowannabe

    Nerowannabe Warlord

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    266
    Location:
    Earth...unfortunately
    Yes, I also dislike how the Leonardo Workshop is a one time use thing.
     
  5. Bllasae

    Bllasae Prince

    Joined:
    Dec 16, 2005
    Messages:
    315
    Location:
    Canada
    It would be too cheap to use, otherwise.
     
  6. plasmacannon

    plasmacannon Emperor

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,673
    Gender:
    Male
    Location:
    Orlando, Florida
    I got this game last year and this just happened to me too.
    There is nothing in the game's Civilopedia to inform us that this will happen.
    I was traded gunpowder and hadn't researched Democracy yet, I only got 1 horseman upgraded to a knight.
    I had all of these archer armies that didn't get upgraded. Really pissed me off.
    I had to construct rifleman from scratch. I ended up losing the game to Japan's tech victory.
    I had no idea that this was the way things worked in CivRev. The in game Civilopedia is a big disappointment. :(

    There is more info civilization.wikia too, if later readers want it.
    http://civilization.wikia.com/wiki/Leonardo's_Workshop_(CivRev)
     

Share This Page