1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

LK161, CCM 2.5

Discussion in 'Civ3 - Succession Games' started by LKendter, Sep 10, 2019 at 4:57 PM.

  1. LKendter

    LKendter Chieftain Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    17,762
    600,000 IMO would be possible. However, it would need to be an effective conquest.
    Raze everything after about 45% land. Make sure to capture every wonder giving free culture.
    In the far reaches of the empire city spam a ton of 1 apart cities. The main goal is all the free culture.
    We would need to reduce the world to a handful of cities.
    IIRC we were +8 culture in every new city. That is 4,000 a turn with 500 cities. That is just 150 turns. That is just from the free culture.

    The first thing we need to decide is if we try for the new single city culture, or civ wide cultural goals.

    Please post when you have the new version installed.
     
  2. Jersey Joe

    Jersey Joe Steadholder Supporter

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    1,322
    Location:
    Idaho
    I am in the process of reinstalling civ 3 so I have a "clean" starting point. Tommorrow is 9/11, I will be delayed a bit.

    If we go for culture victory. I would favor a 1 city culture victory over culture wide. We could save all Monks and Entertainers until we get at least 1 building that doubles the culture they give a city. I will test to see if having 2 such buildings give 4000 culture and if 3 such building give 6000 culture.

    At the end of LK160 we had 191791culture and adding 6778 per turn. That left us (600000 - 191791) 408209 short of a win. 408209/6778 = 60.2 more turns needed to reach 600000 culture. Given how long turns at that point in the game take, I would not even want to just have to hit "enter" 61 times to start a new turn. :nope:
     
  3. LKendter

    LKendter Chieftain Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    17,762
  4. vmxa

    vmxa Chieftain

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Messages:
    13,699
    Location:
    Oviedo, Fl
    Lurker:

    Looking forward to seeing some of the new graphics.
     
  5. Greebley

    Greebley Chieftain Supporter

    Joined:
    Mar 28, 2002
    Messages:
    9,256
    Location:
    Boston Area, MA
    Well my game runs fine. I am ok if we want to try out either of the culture victories.

    Small test start had 2 plains squares surrounded by desert and coastal squares with one kelp and no rivers seen. A really dismal start that I am glad we are not actually playing. Was Japan so building a harbor was possible right away.

    ------
    Comment on install:

    Civinator, Installing again reminded me of something about the starting instructions given below:

    If you use the Steam version of Civ III Complete, you must additionally delete the labels file in the text-folder and rename the file labels-Steam CivComplete Patch to labels, otherwise the Steam version will play havoc with your C3C text.
    ...

    Clarify that you only do this if you run from steam. If you plan to use the antal exe you do not want to do this even if you started with the steam version. This confused me at one point in the past.
     
  6. LKendter

    LKendter Chieftain Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    17,762
    2.5 Installed and working
    Greebley
     
  7. LKendter

    LKendter Chieftain Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    17,762
    2.5 Installed and working
    Greebley
    LKendter
     
  8. LKendter

    LKendter Chieftain Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    17,762
    2.5 Installed and working
    Greebley
    LKendter

    One city culture on diety
    JerseyJoe
    LKendter
     
  9. LKendter

    LKendter Chieftain Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    17,762
    Waiting for Tusker to hit this thread.

    In my little bit of test gaming last night, it most likely will take more then one roll for a start.
    The only start with promise had 2 cattle, 1 peat on Grasslands (+2 shields), and some hills for city #2.
    The capitol absolutely doesn't work as to many special buildings are tied to the capitol besides the standard issue of palace can't be used for a pre-build.
     
  10. Civinator

    Civinator Blue Lion Supporter

    Joined:
    May 5, 2005
    Messages:
    5,791
    Greebley, this is interesting. :) Please have a look into post 1 of the CCM2 thread in the part about the Steam version, if I have understood this clarification correctly.
     
  11. Greebley

    Greebley Chieftain Supporter

    Joined:
    Mar 28, 2002
    Messages:
    9,256
    Location:
    Boston Area, MA
    Yes, that looks good, civinator.

    If two people want single city culture, then I will go for it as well.
     
  12. LKendter

    LKendter Chieftain Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    17,762
    2.5 Installed and working
    Greebley
    LKendter

    One city culture on diety
    JerseyJoe
    LKendter
    Greebley
     
  13. Jersey Joe

    Jersey Joe Steadholder Supporter

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    1,322
    Location:
    Idaho
    Installed and from a quick 2 turns of game play it is working.

    I did a clean install by uninstalling Civ3 and then reinstalling it. I had then had a problem with the installation of CCM2.50. I was missing several sound files (e.g. Button OK.wav). I solved this by loading the sound file I was using to play CCM2.45.

    Also, Civinator has updated the PediaIcons file, Here is a link CCM2 Epic Mod
     
  14. LKendter

    LKendter Chieftain Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    17,762
    2.5 Installed and working
    Greebley
    LKendter
    JerseyJoe

    One city culture on deity
    JerseyJoe
    LKendter
    Greebley

    Just waiting for Tusker to pop in and confirm.
     
  15. Elephantium

    Elephantium Elephants think that people are cute, like puppies

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    4,927
    Location:
    Minneapolis, MN
    Downloading now! EDIT: Installed and working!

    I'll go with the flow re: game type.
     
    Last edited: Sep 14, 2019 at 3:24 PM
  16. LKendter

    LKendter Chieftain Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    17,762
    2.5 Installed and working
    Greebley
    LKendter
    JerseyJoe

    One city culture on deity
    JerseyJoe
    LKendter
    Greebley
    Elephantium
     
  17. LKendter

    LKendter Chieftain Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    17,762
    I'll start trying to roll a decent start tomorrow night.
    Artist will be a big chunk of the culture. However, we need lots of buildings. That means high growth and at least decent shields.
     
  18. Jersey Joe

    Jersey Joe Steadholder Supporter

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    1,322
    Location:
    Idaho
    There are 3 buildings which I believe double the culture a Monk or Entertainer add to the city when sacrificed. They are Monastery, Opera, and Great Playhouse. I am going to test to see if having 2 or 3 of these buildings in the same city will increase culture by 4 times or more.

    Also, I found out that my problem with the sound file was due to a faulty install of civ 3 and was not related to CCM2.50.
     
  19. LKendter

    LKendter Chieftain Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    17,762
    Does anyone know an alternative to MapStat?
    For some reason it keeps crashing. Something with the new version of CCM must be interfering.
    I can load the 4000 BC save, but not recent ones.
    It looks like the start of Slaver's Hut threw it into crash mode.

    I can't play the later parts of this game without that.
     
  20. Jersey Joe

    Jersey Joe Steadholder Supporter

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    1,322
    Location:
    Idaho
    CRpMapStat 2.11.0 works for me. I just played a quick 10 turns (just hitting enter). I will try starting Slaver's Hut and see what happens.
     

Share This Page