[Mod] True Culture Location and Territory Naming for the Giant Earth Map

Discussion in 'Humankind - Creation and Customization' started by Gedemon, Sep 6, 2021.

  1. Gedemon

    Gedemon Modder Super Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    10,192
    Location:
    France
    github is only the source code, I've not posted the compiled DLL on it, you need to extract the file in OP in that path.

    edit: and the map in OP. the names being number means the mod is loaded, but it hasn't identified the map.
     
  2. smartclick20

    smartclick20 Chieftain

    Joined:
    Jul 25, 2003
    Messages:
    89
    juhu it works.:crazyeye: I was confused by the name of the map (though it was something old and the new one is on mod.io)
     
  3. NombreyApellido

    NombreyApellido Warlord

    Joined:
    Nov 29, 2014
    Messages:
    167
    i just tried this gem today and i've been loving it. it's a refreshing take on the core mechanics, easy to understand and quite well integrated. congrats to everyone involved!
     
    Gedemon likes this.
  4. Gedemon

    Gedemon Modder Super Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    10,192
    Location:
    France
    Thanks to @(AOM) next version will use the difficulty menu to set the mod's options
    Spoiler :
    Clipboard-8.jpg
     
    Tigranes, CalebR_300 and Pfeffersack like this.
  5. Tigranes

    Tigranes Armenian

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    9,820


    After the collapse of Roman Empire English retained Rome, but lost all the outposts in Spain and Africa. Eastern Roman Empire became independent "Byzantium" with people there still calling themselves Romans. I must say the current implementation (with all 4 options selected as "True" ) is VERY satisfactory. I enjoy this Medieval Era map a lot. At some point I hope it will be possible to make sure that cities named quasi-accurately, just like in YnAEMP. Kudos, Gedemon! :hatsoff:
     
  6. SeelingCat

    SeelingCat Warlord

    Joined:
    Oct 27, 2016
    Messages:
    199
    Gender:
    Male
    Location:
    US
    I wonder if it's possible to rename independent/breakaway states based on region/era, potentially (not that 'Romans' isn't neat here). In Tigranes' picture, the Sabines could be Berbers and Numidians could be Balochis, for example.
     
  7. Gedemon

    Gedemon Modder Super Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    10,192
    Location:
    France
    Yes.

    Well, let's mitigate a bit, we have full DLL access, so the answer will always be yes, the problem is the time involved.

    But independent people true spawning location was the next planned step, I've just no idea yet if it will be easy or not.
     
    SeelingCat likes this.
  8. Tigranes

    Tigranes Armenian

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    9,820
    I actually found young Berbers in the new world and gave them very fitting outpost in Morocco as a gift :mischief:

    @Gedemon There is exactly 1 (new) Dye in Syria. I don't think it was intentional? We need few for Wonderous effect mechanics and civics that changes the quantity required.
     
  9. Tigranes

    Tigranes Armenian

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    9,820
    Same bug, so this time I attached Diagnostic file, as well as saves before and during the bug. I really hope you will find the way for me to continue the current game :help:
     

    Attached Files:

  10. Gedemon

    Gedemon Modder Super Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    10,192
    Location:
    France
    thanks for the log, it doesn't seem to be related to the mod, or not directly if it's the case, looks more like one of the game's turn pending bug
     
  11. Tigranes

    Tigranes Armenian

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    9,820
    To be fair, Carthage player was stuck in Classical age for like 20 turns, having all stars to advance. Perhaps there were no choices?
     
  12. Gedemon

    Gedemon Modder Super Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    10,192
    Location:
    France
    Elhoim, Tigranes and NombreyApellido like this.
  13. NombreyApellido

    NombreyApellido Warlord

    Joined:
    Nov 29, 2014
    Messages:
    167
    Load the TURN PENDING save then save it again, either manually or with f5 quick save. Once you load this new file, it should let you continue.
     
    Tigranes likes this.
  14. Tigranes

    Tigranes Armenian

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    9,820
  15. Gedemon

    Gedemon Modder Super Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    10,192
    Location:
    France
    all maps tagged 1.1.0.1

    but the 8 players map is the most balanced for the mod I think.
     
  16. NombreyApellido

    NombreyApellido Warlord

    Joined:
    Nov 29, 2014
    Messages:
    167
    ancient era isn't part of the "first era for city requirement" scroll down options in my end

    edit: nevermind, i see it's implied
     
    Last edited: Oct 14, 2021
  17. Tigranes

    Tigranes Armenian

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    9,820
    Many thanks! It worked like a charm!
     
    NombreyApellido likes this.
  18. Tigranes

    Tigranes Armenian

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    9,820
    I noticed founding cities changes territories' names to those cities' names in F3. Sometimes it is good, but most of the time we end up with many Assur territories, etc. Is there a way to prevent that?
     
  19. Gedemon

    Gedemon Modder Super Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    10,192
    Location:
    France
    surely, but I've not looked where it's changed in the code yet
     
  20. Tigranes

    Tigranes Armenian

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    9,820
    Greeks can be a very fitting addition to that list, given the Diadochi
     
    (AOM) likes this.

Share This Page