Modding N-gage version of Civilization

BenGee171

Warlord
Joined
Feb 12, 2006
Messages
169
Hi i just wanted to ask if somebody heard of a modification for the n-gage civilization or if somebody has experience with the n-gage version of civilization. I had a first look at the files and the txt files seemed to be copys of the civilization2 txt files (thats why i post it here). i don't know about the artwork yet, but if somebody has experience with that please contact me.

EDIT:

I found out about the artwork, it is saved as .mbm files. I am able to open it with a tool i downloaded.
I am now able to edit rules, and artwork.

I just have no idea what kind of mod it should be. i will think about it.
 

Boco

Warlord
Joined
Jun 23, 2001
Messages
264
Location
NJ, USA
Sadly, I don't think I can use this with Verizon in the US. :(

As far as modding goes, if you can crack the mbm format, you could use the excellent graphics made by Gazza/Fairline, CurtSibling, et al. Assuming the resolution is the same...
 

BenGee171

Warlord
Joined
Feb 12, 2006
Messages
169
i downlaoded a tool which i can use to extrackt the mbm files (which are containing bmp files) basicly, yes i can change the artwork.

i will have a look at the artwork you mentioned

as soon as i got a multimediacard (mmc) i can start testing if modifications will work on the n-gage.
 

BenGee171

Warlord
Joined
Feb 12, 2006
Messages
169
Hi, wanted to add another post to this Thread. Just an update.
I was able to mod it.
I was able to insert my own unit with own graphics into the game, change artworks for example the cities. As well i was able to implement the arab civilization into the game. But i am not able to change the game menu, cause it still shows it as Sioux. As well the difficulties, i renamed them, but in the menu it still shows the old ones, maybe the n-gage version has this text saved in the dll file.

I don't know, funny enough is, that there are originally 2 .mp files in the civilization folder, europe and greece, but you are not able to load a map or a scenario.

I thought about editing a savegame, and modifying it and including another map into it, but i don't know how to handle hex editors.

I heard, that there is a tool for civ2 where you can change map files between save games and mp or scenario files.
 

Boco

Warlord
Joined
Jun 23, 2001
Messages
264
Location
NJ, USA
Verizon is the major carrier in the U.S. AFAIK (but I hope I'm wrong), it's not compatible with the Nokia phones that work with N-Gage.

Do you have Civ2 for the PC? You can use its map editor to edit maps in mp or sav files.

[Edit]Btw, very nice work![/Edit]
 

BenGee171

Warlord
Joined
Feb 12, 2006
Messages
169
i do not have it anymore, in wich version of civ2 is the map editor included? as well, i do not know if the savegame versions are compatible. i looked into a n-gage savegame with the hexeditor, it looks like it uses fantastic world savegame format.

after civilized... , i think at decimal hex 11 and 12 there is the number 28.

it's not compatible with the Nokia phones that work with N-Gage.
it works on my N-GAGE QD
 

BenGee171

Warlord
Joined
Feb 12, 2006
Messages
169
sorry, i still do not get it, maybe it is cause i do not live in the us. but when i was traveling, i had my n-gage qd with me and i had it on fly mode, and all the games were working. it is true, that you need a sim card for the n-gage to start. maybe you could get a cheap n-gage qd on ebay and a cheap pay as you go simcard. if you really want to have a n-gage. i must say, except for gaming, the n-gage qd is rubbish. as well, the games are old, the best ones are high seize, fifa 2005, civilization, pathway to glory 1 & 2 from my point of view.
 
Top Bottom