1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

More downloaded

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by xxxlambo, Sep 20, 2010.

  1. xxxlambo

    xxxlambo Chieftain

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Messages:
    26
    Location:
    Chicago
    I just got a steam notification that Civ V download completed. The game didn't unlock but it download about 16MB more of stuff. Could be because I'm deluxe or maybe they patched already. I have to go to the bathroom now because when i saw that I thought maybe just maybe they unlocked it.
     
  2. Megajames75

    Megajames75 Chieftain

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    34
    I saw this, curious and curiouser...
     
  3. TreborLocke

    TreborLocke Chieftain

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    33
    I was a little surprised o.o Then there was the shiney play button which only tricked me into thinking I could play it o.o Then it brought up up to the pre-load screen XD
     
  4. Krill

    Krill Deity

    Joined:
    Jan 30, 2004
    Messages:
    3,332
    Location:
    Stoke-on-Trent, England
    Confirmed that an extra 17.2MB downloaded...
     
  5. sfan786

    sfan786 Chieftain

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    3
    Yeah your not alone i downloaded 13MBs or so just a minute ago. I have the standard digital copy. And It didnt unlock ethier :cry:.
     
  6. neev

    neev Waiting for Civ VI

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    175
    Location:
    Paris, EU
    I got that too, 25.5 MB downloaded, no idea what it is.

    Yester-day patch, maybe. :)
     
  7. Sphinx

    Sphinx Warlord

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    118
    Gender:
    Male
    Location:
    Estonia
    17.3 MB and deluxe as well.
     
  8. Krill

    Krill Deity

    Joined:
    Jan 30, 2004
    Messages:
    3,332
    Location:
    Stoke-on-Trent, England
    Localizationdatabaseschema.sql
    Logos
    Civilopedia...
    the North v South and East v West maps got updated...
    the leaderhead_scene_aux XMLfiles got updated.
    C5 benchmark modes,
    CvGameDatabase, Localization and Core DLL files were released as well.

    And the English Manual was updated ;)
     
  9. Pragmatic

    Pragmatic Prince

    Joined:
    Oct 31, 2001
    Messages:
    539
    Maybe they're patching the digital manual...?
     
  10. Minmaster

    Minmaster Prince

    Joined:
    Jan 14, 2002
    Messages:
    504
    Location:
    California
    but manual wasn't part of the preload. i got a 17.3mb update as well.
     
  11. Genocidicbunny

    Genocidicbunny Bug squasher

    Joined:
    Feb 5, 2005
    Messages:
    5,473
    Location:
    Orange Town
    Pre-launch patch. Ive seen plenty of these with steamworks games. If Civ 5 didn't use steamworks, it would have instead been a 0-day patch.
     
  12. Stutz788

    Stutz788 Chieftain

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    16
    Location:
    Scotland
    13.6 MB extra downloaded to my computer.
    I pre-purchased the deluxe edition.

    I wonder what the differences in the extra download size is about? :think:
     
  13. Minmaster

    Minmaster Prince

    Joined:
    Jan 14, 2002
    Messages:
    504
    Location:
    California
    maybe they patched out archers shooting over mountains! :lol:
     
  14. neev

    neev Waiting for Civ VI

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    175
    Location:
    Paris, EU
    I see only two possible explanations : localization, and/or version.
    I have D2D deluxe, 19.1MB downloaded, 25.5Mb updated (don't know what the difference is).
     
  15. Scramble

    Scramble Warlord

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Messages:
    292
    Location:
    Canada
    Hey cool, this saves a little time on release day.
     
  16. happyturtle

    happyturtle Mrs GrumpyOldCivver

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    860
    How do you know it downloaded more? All I get is 'preload complete'.

    I'm totally new to using Steam for gaming. Heck, I don't even know where it put the darn thing when it preloaded. :blush:
     
  17. Mustakrakish

    Mustakrakish In 'Node' We Trust

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    2,520
    Location:
    Grainvillage, Finland
    17.3 mb deluxe
     
  18. Genocidicbunny

    Genocidicbunny Bug squasher

    Joined:
    Feb 5, 2005
    Messages:
    5,473
    Location:
    Orange Town
    Check the Library tab, Downloads subtab. Civ 5 should have the last download listed for it there.

    Steam puts the games in its install folder, under steamapps/common or steamapps/<your steam username>
     
  19. Mustakrakish

    Mustakrakish In 'Node' We Trust

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    2,520
    Location:
    Grainvillage, Finland
    yeah i was confused when I started using steam a couple of months ago. It puts it in program files/steam/steamapps/common...

    EDIT: Oh you... bunny!
     
  20. ninjasinc

    ninjasinc Chieftain

    Joined:
    Sep 15, 2010
    Messages:
    9
    Strange, it only updated 15.2MB here.
     

Share This Page