1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[GS] Move Great Works

Discussion in 'Civ6 - General Discussions' started by Patchmaster, Sep 18, 2019.

  1. Patchmaster

    Patchmaster Chieftain

    Joined:
    Nov 25, 2001
    Messages:
    58
    Seems like this must have been asked before but my searches came up empty. I've got a lot of cities with a lot of cultural buildings, way more than will fit on one screen of the "Organize Great Works" dialog. How do I move a work from one page of the display to another? If I grab the work and move to the edge, the screen doesn't scroll. It doesn't seem to want to allow me to select a work without dragging it, but as soon as I let go it drops it, so I can't manually scroll the screen. The best I've been able to come up with is dragging from one spot to another, shift the display, drag to another spot, etc. The last move I made took four exchanges for each work.

    This optimizing for "theming" is already complicated enough. With this on top it's like they've purposely went out of their way to make this far more difficult than it need be.
     
  2. Rosty K

    Rosty K Chieftain

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    959
    Gender:
    Male
    There is an option in the game options to change it from drag-drop to pick up and put down. That's the only way I know.
     
  3. Maximo the Xth

    Maximo the Xth Chieftain

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    173
    You should be able to hold the work with the left mouse button and scroll the screen with the mouse wheel. Alternatively, as said above, you can disable the drag-and-drop system in the options. This will also apply to policy cards, though.
     
  4. Patchmaster

    Patchmaster Chieftain

    Joined:
    Nov 25, 2001
    Messages:
    58
    Thanks, I never noticed that option. Found a few others I'd overlooked too.
     
  5. bbbt

    bbbt Warlord

    Joined:
    Oct 21, 2013
    Messages:
    1,865
    Yeah you have to switch the option. Also, they really need to add a drop down filter so I can for example only see buildings that hold relics or only see buildings that hold artifacts.
     
  6. kaspergm

    kaspergm Warlord

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    4,481
    There's a mod that organizes the great work buildings by type rather than city. So first all the temples, then all the art museums, then all the archeological museums, etc. It's a must have mod, really. It's called Great Works Viewer.
     
    bbbt and local_hero like this.
  7. Patchmaster

    Patchmaster Chieftain

    Joined:
    Nov 25, 2001
    Messages:
    58
    I've never had much luck with mods. Part of it, I'm sure, is because I'm running Linux, but every time I've tried a mod or even an add-on map something has gone seriously wrong. Just yesterday I tried to install the YnAMP maps and it hung trying to put up the main menu. I had to kill the process and delete the map pack.
     
  8. bbbt

    bbbt Warlord

    Joined:
    Oct 21, 2013
    Messages:
    1,865
    Did not know that, will definitely grab it!
     

Share This Page