1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Mulitple Cities close together in Worldbuilder ?

Discussion in 'Civ4 - Creation & Customization' started by kiwitt, Sep 15, 2009.

  1. kiwitt

    kiwitt Road to War Modder

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Messages:
    5,548
    Location:
    Auckland, NZ (GMT+12)
    I was wondering whether, I can put multiple cities near to each other.

    e.g. The Ruhr has about 5-6 cities in close proximity to each other to be virtually one city.

    Now I can replicate this by placing towns near the biggest city, however, it would look more appropriate if I had them within the 8 square radius.
     
  2. Tholish

    Tholish Chieftain

    Joined:
    Jul 5, 2002
    Messages:
    1,344
    Location:
    Japan
    There's an XML tag in Global Defines

    <Define>
    <DefineName>MIN_CITY_RANGE</DefineName>
    <iDefineIntVal>2</iDefineIntVal>
    </Define>
     
  3. kiwitt

    kiwitt Road to War Modder

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Messages:
    5,548
    Location:
    Auckland, NZ (GMT+12)
    Thanks for that. I'll give that a try.

    So a setting of 1 would allow it to exist in the same 8 square radius.
     
  4. nutnut

    nutnut Budding Modder

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    489
    Location:
    Spain
    Yes. Though the AI will very rarely place cities that close together.
     
  5. Lachlan

    Lachlan Great Builder of Civs !

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    2,072
    Location:
    European Union
    Perhaps with option "no city flipping culturally", :goodjob:
    And "No razing cities" also...
    And placing incitative ressources...
     

Share This Page