1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

napoleonic era austrians and dutch

Discussion in 'Civ5 - Unit Graphics' started by bernie14, Sep 17, 2011.

  1. bernie14

    bernie14 Filter Manipulator

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    1,845
    Gender:
    Male
    Location:
    coastal flood plain
    ok...these guys are technically homeless in regular civ 5, but essential to any good napoleonic mod/scenario :D

    the zip includes blends, dds and gr2s....NOT IN MOD format

    in addition, the austrians have an extra dds to replace the grenadier from default (see pic) to red cuff/turnback uniform....

    DOWNLOAD

     
  2. CivOasis

    CivOasis Ahuizotl

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    2,991
    Location:
    Sawaiki
    Awesome work with the units, is there any possibility of you making different types, though? (In other words, would you take new UU requests?)
     
  3. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    6,457
    Location:
    France
    great job again, I love the details :goodjob:
     
  4. Hulfgar

    Hulfgar Chieftain

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    1,793
    Gender:
    Male
    Location:
    France
  5. Gwydion62

    Gwydion62 Chieftain

    Joined:
    Apr 25, 2004
    Messages:
    174
    Location:
    Austria
    Hi,

    I loaded the units down and want now to make them my Rifleman in the Austrian Empire Mod...
    How can I do that?

    Please write my an example...

    kind regards
    Gwydion
     
  6. Karantaner

    Karantaner Chieftain

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    165
    Location:
    London
    Hi!
    the units really look great. BUT as I'm a completly noob concerning units, I do not have an idea how to use your files. I managed to use the Zulu Impi for one of my projects but there were all files present. Is there any tutorial somewhere how I tranfer your files into MOD format? I always thought one just needs the dds and gr2 files. But what are the blend-files for? and where do I find the fxsxml files?
    sorry to bother you - but if you have time and patience it would be great if you could give me some hints. And it would be a pity NOT to use your fantastic files :)
     
  7. Hulfgar

    Hulfgar Chieftain

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    1,793
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Hello Karantaner,

    all you need to know about adding units in the game is in Kael's Modders Guide.

    It's detailled and easy to understand.

    Just one thing that has changed since this guide was made :
    Now the VFS flag for all graphic file has to be check on.
    (with all I mean ArtdefinUnits.xml and ArtdefineUnitsMember.xml as well)

    If you have more questions don't hesitate to ask them.

    Good luck.
     
  8. Karantaner

    Karantaner Chieftain

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    165
    Location:
    London
    yes, I know Kael's guide and adding units is quite easy. but concerning graphics, there is not much in Kael's guide; e.g. where to find all the fxsxml files. the other stuff is fairly easy, only to get some basics first takes a little bit of time :)

    But I think I can figure it out - if not, I'll get back to you ;) thanks!
     
  9. Nutty

    Nutty Chieftain

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    3,028
    Gender:
    Male
    Location:
    Orange County, California, U.S.A.
    Just copy a fxsxml from one of the other napoleonic units and revise it. You don't want to include the blend in your mod (it's for if you want to edit the model).
     
  10. Catalonia

    Catalonia Chieftain

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    118
    It does not work...
     
  11. Androrc the Orc

    Androrc the Orc Chieftain

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    1,616
    Location:
    Vienna, Austria
    I really like these! I'm using them as a "Whitecoat" unit for Austria, which replaces the Musketman and has bonus against cavalry.
     
  12. Wonderblunder

    Wonderblunder Part Time Monster in the Closet

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    454
    These are gorgeous! :D
     
  13. Karantaner

    Karantaner Chieftain

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    165
    Location:
    London

    well, I tried to do this, but it doesn't work. I took the Enhanced German Rifleman - this graphic is working fine (screenshot!). I then took its fxsxml file from the german rifleman and replaced the .gr2 filename with the one for the Austrian unit - but the result is that no graphics show up - see second screenshot. I'm I missing something? Do I have to change some other files? VFS is set "true" for all the files and I have included the usual lines in the units and unitmember files. unit system is reloaded as well (as the original german rifleman is working!) hmmm. Any help is highly appreciated!
     

    Attached Files:

  14. Androrc the Orc

    Androrc the Orc Chieftain

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Messages:
    1,616
    Location:
    Vienna, Austria
    I can confirm that the Napoleonic Austrian Infantry works ingame, since I have tested it. What I did was take the fxsxml files that come with the Napoleonic French Infantry and adapt them to use the Napoleonic Austrian.
     
  15. Karantaner

    Karantaner Chieftain

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    165
    Location:
    London
    CHEERS! the Napoleonic French Infantry worked for me as well! thanks a lot for that hint! :goodjob:
     

    Attached Files:

  16. Nutty

    Nutty Chieftain

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    3,028
    Gender:
    Male
    Location:
    Orange County, California, U.S.A.
    FWIW, I copied the alternate (white with red trim) Austrian grenadier uniform and applied it to the soldier and officer units to create a new set of units to use as a default for other civs in the era. I figured I'd attach it here in case anyone else has a use for them.

    EDIT: Moved to download database. Now also includes generic team-color reskins.

    Thanks again for all of your beautiful units, bernie. I hope you get inspired to make more. ;)
     
  17. Gorhaax

    Gorhaax Chieftain

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    190
    This mod will go quite well with Gods and Kings since it will hvae both Austrians and the Dutch.
     
  18. Murphy613

    Murphy613 Chieftain

    Joined:
    Nov 18, 2012
    Messages:
    484
    They look great, but which unit is Austrian and which is Dutch?
     
  19. Nutty

    Nutty Chieftain

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    3,028
    Gender:
    Male
    Location:
    Orange County, California, U.S.A.
  20. Civitar

    Civitar Adventurer

    Joined:
    Mar 23, 2014
    Messages:
    1,790
    Location:
    Switzerland
    These are really good Bernie! As per usual;).
     

Share This Page