New Installer (I need testers)

Discussion in 'Civ4 - Fall from Heaven' started by Kael, Jul 14, 2008.

  1. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    Thanks guys, this is exactly the feedback I needed. I'll be using this installer for the next version of FfH.
     
  2. Goodgimp

    Goodgimp Warlord

    Joined:
    Jan 20, 2006
    Messages:
    261
    Location:
    Salt Lake City, UT
    Any teasers on that next version, Kael? :)
     
  3. MagisterCultuum

    MagisterCultuum Great Sage

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    16,400
    Location:
    Kael's head
    Any ETA on said next version?
     
  4. smjjames

    smjjames Emperor

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    1,345
    I second the ETA on version .33, stop teasing us already man :)
     
  5. Nicopol

    Nicopol Warlord

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    216
    second :lol:
     
  6. Avahz Darkwood

    Avahz Darkwood Emperor

    Joined:
    Oct 26, 2001
    Messages:
    1,220
    Location:
    Behind You!!!!
    Umm lets see two seconded the motion and a coupla folks asking for an ETA, so by mathematical deduction I would have to say I
    23rd that. =)
     
  7. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    Sorry guys, I would say it if I knew it. But 0.33 is still a work in progress.

    Historically we run 8-12 weeks between versions, which would put us sometime in August.
     
  8. abculatter2

    abculatter2 Warlord

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    152
    how do you judge when a version is ready for release?
     
  9. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    Thats a good question. From my perspective I run in 2 cycles, development and support. When Im in development Im working with the team, adding features, trying new stuff, etc. When Im doing support Im working on patches, troubleshooting crashes and generally fixing stuff.

    I stay in development until I feel like there is so much new stuff in that I need to release to get playtest feedback ont he changes before adding more, and I need to have it tested for bugs before I make it any more complex. Thats when I release a new version and drop into support mode.

    Support mode usually lasts for about 2 weeks as I focus on bug fixes and patches rather than new code. there isnt really any development done during this time, and I cant make any significant changes (or rather i could but working on 2 codebases would be confusing for me and result in even more errors).

    After we have a reasonably stable patch I switch back into development mode and start working on the next major version.
     
  10. Avahz Darkwood

    Avahz Darkwood Emperor

    Joined:
    Oct 26, 2001
    Messages:
    1,220
    Location:
    Behind You!!!!
    So with all that you are saying august the 1st at 3:21 am? :joke::mischief:
     
  11. CypherKnight

    CypherKnight Chieftain

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Messages:
    27
    Just finished testing, same thing occured with this computer as the other one. Correctly detected the steam install on D drive, shortcut created on desktop but it loads up BTS with an "Mods \Assimiliaton" error.
     
  12. MacGyverInSpace

    MacGyverInSpace Monarch

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    312
    Location:
    a.k.a. a.a.5, toasters. . . .
    Bad news...my FFH directory is not "C:\WINDOWS\Mods" (It's currently C:\Program Files\Firaxis Games\Sid Meier's Civilization 4\Beyond the Sword\Mods\Fall from Heaven 2 032)

    So, in order to determine the source of this discrepancy, can you tell us how exactly the installer determine the install location - does it check for a couple registry entries or a certain directory or what?


    And, why exactly does this directory not only exist, but contain all the default BtS mods? WHy are there a ton of BtS files in my windows folder... What was WRONG with the patch 3.17 installer? (I might've typo'd something when I manually repaired my BtS install using old registry files :()

    Edit: I checked, and surely enough the patch changed my installdir key to C:\Windows, I fixed it and the installer works great.

    (for the curios, I accidentally moved my bts Assets folder into the Mods folder yesterday, experienced a crash and tried reinstalling the patch-which must have went a little haywire due to the missing assets folder)
     
  13. Vanion

    Vanion Chieftain

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Messages:
    37
    Location:
    Berlin, Germany
    Just another "works perfectly"-reply here. Vista, Civ4 on E, everything works.

    Good thing, the installer was a large caveat for people who installed Civ to another location and didn't pay attention where FfH installed itself ;)
     
  14. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    Weird. The installer script reads the location of the mods directory from the registry. If it doesn't work, then exactly as you found, your install location is probably broke.
     
  15. Minor Annoyance

    Minor Annoyance Deity

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    2,247
    Gender:
    Male
    Location:
    Hamilton, Ontario
  16. Ghost Ranger

    Ghost Ranger Prince

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    357
    Worked perfectly. I'm on Vista 64 w/ UAC enabled.
     
  17. xaliger

    xaliger Chieftain

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    46
    Win XP with CIV BtS on H: drive, install perfectly. Now I'm going to test Assimilation :)
     
  18. Ghost Ranger

    Ghost Ranger Prince

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    357
    I also wanted to say that it correctly requested admin rights, and I didn't get a "this program may not have installed correctly" prompt.
     

Share This Page