1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

New Model - Moon Robot (3/24/06)

Discussion in 'Civ4 - Unit Graphics' started by Dual, Mar 24, 2006.

  1. Dual

    Dual Gun Mage

    Joined:
    Mar 28, 2005
    Messages:
    492
    Location:
    The Gateway to the West
    This unit was a request from Woodelf for his mod work. It's a generic robot, that can be used as a combat troop or a futuristic worker. If you were into the Transformer toys in the 80's you may find something familiar about the robot's head and colors. I based it a little off of the Transformer named Shockwave. :scan:

    No animations yet, but I've been fooling around with them and might update the unit to have them in the future. The polygon count is 1044.

    Robot.jpg Robot1.jpg
     

    Attached Files:

  2. Aranor

    Aranor Emperor

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    1,007
    Location:
    Australia
  3. woodelf

    woodelf Bard

    Joined:
    Jun 12, 2003
    Messages:
    15,036
    Location:
    Gallery
    Thanks a ton man. It's perfect for what I was looking for. Can it be skinned as well?

    Now you can work on an entire robotic army!
     
  4. Dual

    Dual Gun Mage

    Joined:
    Mar 28, 2005
    Messages:
    492
    Location:
    The Gateway to the West
    No problem, that was a fun model to work on. :)

    I always make my units with a .dds file, so it can be skinned like the vanilla units.

    I haven't tried it yet, but it may be possible to replace parts of the robot with custom models by using the nif viewer from the 3D Max plug-in. If that works, you could build an army from that one model. :D
     
  5. woodelf

    woodelf Bard

    Joined:
    Jun 12, 2003
    Messages:
    15,036
    Location:
    Gallery
    That's what I was thinking about interchangeable parts. Swap out a head, an arm, the legs for wheels, anything. That would turn this into an almost SMAC type unit builder. :)
     
  6. Civmansam

    Civmansam King

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Messages:
    909
    Yay

    Thank you Dual!
     
  7. woodelf

    woodelf Bard

    Joined:
    Jun 12, 2003
    Messages:
    15,036
    Location:
    Gallery
    I can see this guy in your SW Mod quite nicely.
     
  8. woodelf

    woodelf Bard

    Joined:
    Jun 12, 2003
    Messages:
    15,036
    Location:
    Gallery
    Dual - What unit did you define him with? I'll start with a warrior if I don't hear from you....
     
  9. Dual

    Dual Gun Mage

    Joined:
    Mar 28, 2005
    Messages:
    492
    Location:
    The Gateway to the West
    Yep, warrior would work well. Any land unit really.
     
  10. woodelf

    woodelf Bard

    Joined:
    Jun 12, 2003
    Messages:
    15,036
    Location:
    Gallery
    Since they're all different....can you post how you got it to work? Warrior didn't work for me, but I had the kfm and shaders in.

    edit - By changing to this:

    <SHADERNIF/>

    It solved it. Thanks, it looks awesome.
     
  11. woodelf

    woodelf Bard

    Joined:
    Jun 12, 2003
    Messages:
    15,036
    Location:
    Gallery
    Dual - Can you post a bmp version of this model so I can skin it? When I try to convery it with dds converter it craps out....odd.
     
  12. Dual

    Dual Gun Mage

    Joined:
    Mar 28, 2005
    Messages:
    492
    Location:
    The Gateway to the West


    Here ya go. I use a program called DXTBmp to make all my dds files. I don't know if that is what your problem is or what. But I was able to convert it back just fine using that program.
     

    Attached Files:

  13. woodelf

    woodelf Bard

    Joined:
    Jun 12, 2003
    Messages:
    15,036
    Location:
    Gallery
    Thanks Dual. My DDS Converter has been working fine, but some of the newer models cause the program to crash when I select the dds file.
     
  14. GeoModder

    GeoModder Deity

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    7,512
    The DDS Converter 2 by chance? Had the same here. For me if a dds file crashed in it, it was a sure telltale the graphics wouldn't show ingame (for instance the moonmod flags).

    The DXTbmp works fine on all tho.
     

Share This Page