1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

New Version - June 27th (6/27)

Discussion in 'Community Patch Project' started by Gazebo, Jun 27, 2016.

  1. Magil

    Magil Monarch

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    1,618
    Gave it a shot, still crashed to desktop with no error message on turn 2. I gave most of the info you requested in my previous post (tried both full screen and windowed, with and without EUI, etc.), but I am running DX11, Windows 7.
     
  2. JungleBucks

    JungleBucks Warlord

    Joined:
    Nov 10, 2015
    Messages:
    185
    That sounds super cool! :egypt:


    Looks like the Science Victory's being messed around with. I'll need to work towards that victory again when I get the chance.
     
  3. wobuffet

    wobuffet Barbarian

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    1,247
    Excited to try this out soon! All the work and reports on the improved combat AI have me a bit scared but also motivated to try the challenge. :thumbsup:
     
  4. Gokudo01

    Gokudo01 Emperor

    Joined:
    Apr 12, 2014
    Messages:
    1,043
    Location:
    Toulouse(France)
    The same, crash turn two. I'm playing DX 11 on Windows 7. is there an issue with this setup now ?
     
  5. Gidoza

    Gidoza Emperor

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    1,272
    Don't really get how the science bonus relates to a spaceship factory, but whatever. SS part increase is a step in the right direction, though.
     
  6. Tarzan737

    Tarzan737 Warlord

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    212


    Try to uncheck the GPU Texture decode box in video settings in Civ5

    i havent had any crash with this or the version before!

    i had CTD every game before!

    a also lowered texture quality to low since im on laptop now!

    if i was at home with better computer i probably wouldnt have those problem!

    or its just luck that it´s working now! but give it a try!
     
  7. Malkara

    Malkara Chieftain

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Messages:
    8
    Just as an aside, and for personal interest, could all of you crashing on turn 2 try removing/disabling the mod and trying a regular normal Civ 5 game ? There might be a problem there.
     
  8. Zanteogo

    Zanteogo King

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    800
    Just wondering how is it a step in the right direction? Space wins are so rare in my games as it is.
     
  9. Revolutionist_8

    Revolutionist_8 Prince

    Joined:
    Jan 30, 2016
    Messages:
    476
    Location:
    Hungary, Earth, M.W. Galaxy
  10. Enginseer

    Enginseer Salientia of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    3,226
    Gender:
    Male
    Location:
    Somewhere in California
    It actually makes that Freedom ideology tenet worth taking now.
     
  11. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,043
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    It is a factory that is designing and creating the most advanced spaceships known to man. That seems like a solid explanation for a boost to city science output.

    Those of you with crashes:

    There's something on the client side that is causing problems. I don't know what, but I need you to experiment. Try different graphical settings, try different starting civs amounts, try w/ v. w/o barbs/CSs, etc.
     
  12. vyyt

    vyyt Deity

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    2,268
    Location:
    Czech Republic
    Haha! That's a very good point! Another thing I would try is lowering the graphics to the lowest possible settings as Tarzan737 says, start the game with DX10 or DX9 and on a standard map (e.g. Continents) with everything on default.

    What graphic card are you CTDers using?
     
  13. Funak

    Funak Deity

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    9,127
    I find it somewhat weird that no one have mentioned this, which makes me think it is a local problem, anyways if someone could check it out for me that would be great.
    If use a mouse drag movement and create a movement destination outside of a units range, my military units are able to stack with anything that's currently on the tile of their last movement. This also seems to be true concerning auto-exploring units (I've had scouts go into my cities and kicking out my garrison on the next turn because they are stacked).
     
  14. Txurce

    Txurce Deity

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Messages:
    8,273
    Location:
    Venice, California
    I do occasionally see a unit in a foreign city.
     
  15. 13ananas

    13ananas Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Messages:
    10
    Maybe someone who doesn't have the crash could list their exact settings for us to try? Video settings, game settings, etc. Not sure if civ has a config file that we could compare too.

    Windows 7, dx11, r9 390, pretty standard settings, still getting the crash. I'll try messing with some stuff.
     
  16. ZZMitch

    ZZMitch Chieftain

    Joined:
    May 10, 2012
    Messages:
    42
    Location:
    Maine
    Yeah I have noticed 2 military units stacking in my game as well, usually one will teleport one tile over when the turn processes.
     
  17. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18,043
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Good idea re: settings. I've uploaded my two settings files (config and dx11 settings). Save your own somewhere and then drop mine in.

    G
     

    Attached Files:

  18. Txurce

    Txurce Deity

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Messages:
    8,273
    Location:
    Venice, California
    I just tried two starts with no barbs or CS. One with DX9 at high settings, the other on DX11 with low. CTD as usual.

    I'm using an Nividia 650TiBoost card.

    Will try your downloads soon.
     
  19. 13ananas

    13ananas Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Messages:
    10
    Gazebo - tried your settings and cleared the cache. Still crashing.
     
  20. Txurce

    Txurce Deity

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Messages:
    8,273
    Location:
    Venice, California
    Same here.
     

Share This Page