Odyssey Speed

omglazers

Warlord
Joined
Jan 7, 2008
Messages
126
Location
Orlando, FL
Has anyone else seen this in mods? I've seen it in two [History in the Makng and Carter's World Maps]

Marathon level researching, with epic level unit building. A REALLY epic game if there's ever been one.

Now, to that effect, who created it? Who's used it? And can I get it w/o using a mod? As far as I can tell, it's just one .xml file that makes all the changes, so could I plop it directly into my main BTS install so I can also use Blue Marble and the BUG mod?

Alright, lets talk about this awesome mod :goodjob:
 

MarkM

Cow Herder
Joined
Jan 15, 2007
Messages
681
Location
America's Dairyland
Why ask here & not in mods forum?
 

renegadechicken

Warlord
Joined
Aug 12, 2007
Messages
227
Location
Civ II Verne Scenario
That's EXACTLY what I've been looking for...I too would like to know the answers to these questions! :) Where can I get it?
 

OctavianFlu

Emperor
Joined
Feb 1, 2007
Messages
201
Location
Toronto
I wanna see quick research rate, and marathon building. WOuldn't THAT be Awesome?
 

Way_Traveler

Warlord
Joined
Dec 30, 2007
Messages
149
I can see the log now:

'Athens has completed a Warrior!'
'You have researched Astronomy!'

:lol:. Your units would get the in-queue upgrade two or three times before popping out, especially in the early game. We started training a warrior, and ended up with a maceman...
 

Diamond

Chieftain
Joined
Mar 26, 2004
Messages
46
Location
Raleigh, NC
Game speed changes are done in an XML file called CIV4GameSpeedInfo.xml

I don't have either of the mods you mentioned but look to see if they changed that file. It would be located here:

..\Mods\[MOD Name]\Assets\XML\GameInfo

Copy that version of the file to the appropriate place in the Custom Assets folder (..\Custom Assets\XML\Gameinfo) and you should be able to use this Odyssey speed with the standard game.
 

omglazers

Warlord
Joined
Jan 7, 2008
Messages
126
Location
Orlando, FL
Game speed changes are done in an XML file called CIV4GameSpeedInfo.xml

I don't have either of the mods you mentioned but look to see if they changed that file. It would be located here:

..\Mods\[MOD Name]\Assets\XML\GameInfo

Copy that version of the file to the appropriate place in the Custom Assets folder (..\Custom Assets\XML\Gameinfo) and you should be able to use this Odyssey speed with the standard game.

Figured this out after I made the post

Works like a charm and is a NICE addition.

I wonder who created this?
 

Snaker8

Warlord
Joined
Sep 9, 2006
Messages
118
To answer your questions:
Unless I am mistaken, sorry if I am, but I think Carter of CarterEarth created Odyssey time speed especially for his mod.
I have not played with it as I like to stick to Marathon, and yes you can get it without the mod (though modding your core game is a bad idea)
Seems other people have already answered the question of how to get it in, so I won't bother explaining the procedure.
 
Top Bottom