1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[patch .275] Civilian units not able to cross thru foreign unit tile

Discussion in 'Civ5 - Confirmed Bugs' started by Pep, May 9, 2011.

  1. Pep

    Pep King

    Joined:
    May 28, 2002
    Messages:
    688
    Location:
    Spain
    In the attached image, you can see the great general can't pass thru the tile occupied by a foreign worker to get to his destination (with 2 movement points remaining). The same thing happens with workers, but not with military units. I think this a 1upt bug.

    EDIT: Removed the savegame because I'm near my quota limit.
     

    Attached Files:

  2. mihaifx

    mihaifx Warlord

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    169
    Location:
    Romania
    Are you at war with them? If you are, I don't think it's a bug. There is no pass through for units at war.
     
  3. Pep

    Pep King

    Joined:
    May 28, 2002
    Messages:
    688
    Location:
    Spain
    No, I'm not at war with them. In fact, I can pass thru the tile with a military unit (my longsworman) but not with my general (or worker). It seems a 1upt bug with non military units.
     
  4. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    32,974
    Location:
    DE/NL/FR
    The great general is a GP, and all GPs are civil units, so this is not a bug (unless i miss something).
     
  5. Pep

    Pep King

    Joined:
    May 28, 2002
    Messages:
    688
    Location:
    Spain
    My point is why can't civil units to cross a tile occupied by a foreign unit, while military units are allowed to do so. I don't understand why. I think any kind of unit (military or civil) should be able to pass thru an ocuppied tile if it has enough movement points to end on a free tile.
     
  6. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    32,974
    Location:
    DE/NL/FR
    Ah, didn't understand the main point. Yeah, seems like a bug. So, if someone could test the savegame...
     
  7. Johan de Witt

    Johan de Witt Prince

    Joined:
    Jun 28, 2005
    Messages:
    415
    It is indeed a bug... Experienced this many times. Seems like the game thinks the general can't enter the target hex because it is occupied and as such can't move thorugh an occupied hex because its movement would end in an occupied hex.
     
  8. EndoConvert

    EndoConvert Warlord

    Joined:
    Dec 17, 2010
    Messages:
    297
    I can confirm this happening, and agree that this is a bug, but this thread should be renamed to be more descriptive of the more general (no pun intended) problem, rather than just this specific case.

    The problem is not limited to generals not being able to cross through foreign workers.

    It is that all civilian units cannot cross through any foreign units, even though all military units pass through foreign units just fine.
     
  9. Mercade

    Mercade the Counsellor

    Joined:
    Nov 8, 2002
    Messages:
    2,636
    Location:
    The Netherlands
    Confirmed and agree with the description of EndoConvert.
     
  10. Pep

    Pep King

    Joined:
    May 28, 2002
    Messages:
    688
    Location:
    Spain
    You're right. I've changed the thread's title to describe the broader issue.

    Edited: It seems I can't change the thread's title. I've only been able to change my first post title. Maybe it can only be edited by a moderator?
     
  11. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    32,974
    Location:
    DE/NL/FR
    Thanks Moderator Action: Thread moved and listed.

    You're right and Moderator Action: Thread title changed.

    And thanks Pep for all the bug reports, we need people who want to help with improving the game :).
     
  12. EndoConvert

    EndoConvert Warlord

    Joined:
    Dec 17, 2010
    Messages:
    297
    This bug can actually be quite annoying: when you are trying to move your army through the territory of a friendly civ (via Open Borders) to reach your enemy, if you're playing on higher difficulties like Immortal or Deity, civs have carpets of doom through which navigating can be quite a challenge. Your GG gets stuck and lags behind your army because unlike your rank-and-file military units, it can't pass through foreign units.
     
  13. Pep

    Pep King

    Joined:
    May 28, 2002
    Messages:
    688
    Location:
    Spain
    I've found it also happens with naval units. In the image, the workboat can't cross the tile occupied by a friendly incan trireme.

    I've also attached the savegame.

    EDIT: Removed the savegame because I'm near my quota limit.
     

    Attached Files:

  14. StMikael

    StMikael Warlord

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Messages:
    119
    Gender:
    Male
    Location:
    Prussia
    Still not fixed? Will it ever be?
     
  15. StMikael

    StMikael Warlord

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Messages:
    119
    Gender:
    Male
    Location:
    Prussia
    I guess not. Still the same irritating problem in Brave New World.
     

Share This Page