1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Post your AI benchmark score

Discussion in 'Civ6 - General Discussions' started by MrMorph, Feb 16, 2018.

  1. MrMorph

    MrMorph Chieftain

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    10
    Hi there,

    I've recently discovered AI benchmark, that is measuring how much time ai turns take. It would be great, if we could post here our results, as it might be useful for those that are thinking about upgrading their computers.

    You can find Benchmark in game's main menu.

    Cpu: i5-2700k
    GPU: AMD Radeon 6800
    Ram: 8gb
    Result: 27 seconds
     
    Last edited: Feb 17, 2018
    Ferocitus likes this.
  2. Ferocitus

    Ferocitus Warlord

    Joined:
    Aug 7, 2016
    Messages:
    2,463
    Gender:
    Male
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Good idea, but it will vary a lot with the number of civs and CS,
    whether you play with barbarians on or off, etc.
    Do you want results for 33 civs and 28 city-states on ludicrous (200x100)
    maps, or just standard maps?
     
  3. Victoria

    Victoria Regina Supporter

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    8,547
    i7-4790 @ 3.6 GHz
    GTX 1060 6 GB
    RAM 16 GB DDR3 1600 MHz

    DX12 - 14.96s
    Before 3 patches ago it was 23s
    2 Patches ago it was 21s
    doid not check last patch
     
    Last edited: Feb 17, 2018
    Larsenex likes this.
  4. Gbest

    Gbest Chieftain

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    63
    I guess he is talking about the Benchmark test from the main menu.

    CPU: i7-7700k
    GPU: GTX 1070
    RAM: 16GB DDR4 3200Mhz
    Result: 13.03s

    With the same system setup, I've got 16.85s, a few months ago before R&F. So almost 4 seconds it's a good improvement.
     
    Last edited: Feb 18, 2018
    Victoria and Ferocitus like this.
  5. Giskler

    Giskler +1 Sleuthing

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    2,319
    Gender:
    Male
    Location:
    Norway
    CPU: i5-7600k
    GPU: GTX 1070
    RAM: 16 GB
    Result: 15.99 seconds

    Edit: Seems to vary from 13 to 16 seconds. Might be because I run in windowed mode.
     
    Last edited: Feb 17, 2018
  6. MrMorph

    MrMorph Chieftain

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    10
    Thanks for suggestions guys! I have edited main post, so it might be more clear for the others.
     
  7. Nuff

    Nuff Chieftain

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    7
    CPU: i7-6700k
    GPU: GTX 1080 x 2
    RAM: 16GB DDR4 2133mhz
    Result: DX11: 12.78 seconds
    DX12: 12.99 seconds
     
  8. Vandlys

    Vandlys Chieftain

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    317
    Location:
    New Atlantis
    CPU: i5-3350P @ 3.10 GHz
    GPU: AMD Radeon R9 290 (4GB)
    RAM: 8GB
    Result: 20.77 (second run)

    Turn 1-5
    20.19209
    21.24996
    20.96777
    18.18986
    23.14893

    Turn 1-5 (second run)
    20.31162
    21.26662
    21.00773
    18.15358
    23.099

    It's good to know that when I finally get around to upgrade my system I will get to take off a few seconds from the turn times.
     
  9. RealHuhn

    RealHuhn Chieftain

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Messages:
    1,031
    Location:
    Germany
    CPU: i7-3770k
    GPU: GTX 970
    RAM: 16 GB RAM
    Result: 15.49

    I'm surprised it's this good because my CPU is quite old. Oh well, I knew there was no reason to upgrade.
     
  10. MrMorph

    MrMorph Chieftain

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    10
    Anyone with Ryzen processor playing Civ, could post his results as well ?
     
  11. dimitrix

    dimitrix Chieftain

    Joined:
    Jun 19, 2016
    Messages:
    13
    CPU: i5-6600k
    GPU: GTX 980 ti
    RAM: 16 GB RAM
    Result: 19.48

    A bit disapointed...I'd like to be under 15s. Any tips to improve ?
     
  12. Laurana Kanan

    Laurana Kanan Don’t underestimate who I am.

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,657
    Gender:
    Female
    Location:
    Near the Greatest Snow on Earth
    Doesn't the Benchmark tool use your current graphics settings to perform it's tests? So two people with the same CPU & GPU, but different graphics settings would have different turn times.
     
  13. SammyKhalifa

    SammyKhalifa Warlord

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    4,730
    maybe i'll try this when I get home. Didn't even know it was a thing. It seems faster post-expansion to me but that's just based on memory and no numbers.
     
  14. Monthar

    Monthar Chieftain

    Joined:
    Mar 28, 2004
    Messages:
    1,959
    Location:
    Elmendorf, Tx
    CPU i7-4790K 4Ghz
    GPU GTX 970 4GB
    RAM 24 GB
    Result 14.39
    2nd Run - Graphics set to max performance
    Result 14.08
    3rd Run - Graphics set to max quality
    Result 14.53
     
    Last edited: Feb 19, 2018
    Larsenex likes this.
  15. RealHuhn

    RealHuhn Chieftain

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Messages:
    1,031
    Location:
    Germany
    Looks like i7 hyperthreading is used well in CIV 6.

    That's a good question actually. For the sake of a comparable benchmark I'd assume it's the same settings for everybody but that might be wrong.
     
  16. Laurana Kanan

    Laurana Kanan Don’t underestimate who I am.

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,657
    Gender:
    Female
    Location:
    Near the Greatest Snow on Earth
    It's been about a year since I remember reading about the graphics settings, but the more I think about it I believe I'm mistaken. It was the Graphics Benchmark that depended on the graphics settings not the AI Benchmark.

    CPU: i5-4690k (4.5GHz o/c)
    GPU: GTX 1060 SSC 6GB
    RAM: 16GB DDR3 2133MHz
    API: DX12
    Result: 13.57
    -----------------------------------------
    Graphics Settings: High
    Average fps: 58.76
     
    Larsenex likes this.
  17. tedhebert

    tedhebert Chieftain

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    533
    Location:
    Montreal, Canada
    CPU: i7-6700 (3.4GHz)
    GPU: GTX 1070 8G GDDR5
    RAM: 32 GB, on windows 10 64 bits
    API: DX12
    Result: 14.57
     
  18. SammyKhalifa

    SammyKhalifa Warlord

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    4,730
    i7 4790k (at 4.0)
    Radeon rx480 4GB
    16GB ddr3 2133
    14.07

    I thought I overbuilt when I put this together a few years ago but I guess it's still holding up (aver an overdue video card change).
     
    Last edited: Feb 19, 2018
  19. Kruos

    Kruos Chieftain

    Joined:
    Nov 3, 2014
    Messages:
    110
    i7 3820 @4.8
    16GB DDR3 1600
    1080Ti @2.05
    14.28s

    EDIT: As it seems that graphical settings impact AI benchmark, here are my settings : All maxed, 2160p
     
    Last edited: Feb 20, 2018
  20. Monthar

    Monthar Chieftain

    Joined:
    Mar 28, 2004
    Messages:
    1,959
    Location:
    Elmendorf, Tx
    To answer the question about graphics settings effecting the results I ran two more tests. The first (2nd run) I went with highest performance possible (all settings turned down or unchecked). The second (3rd run) I went with max quality (all settings checked and highest option selected). My original test was with animated leaders [medium], terrain quality [medium - performance optimized], and high-quality visual effects [low]. All sets had vertical sync checked.

    As you can see between the max performance and max quality I only had a difference of 0.45 or an increase of 3.09% when running on the highest quality possible.
     

Share This Page