1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Question about fighting acheron

Discussion in 'Civ4 - Fall from Heaven' started by Terxpahseyton, Aug 29, 2007.

  1. Terxpahseyton

    Terxpahseyton How much Parmesan to put on your umbrella?

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    10,124
    Hi, I'm playing as amelanchier und got acheron appearing right in front of my empire on a small peninsula. But I could not figure out which unit I could use to attack him - all are too scared.
    Any advice?
     
  2. loki1232

    loki1232 Loki

    Joined:
    Jan 16, 2005
    Messages:
    4,493
    Location:
    New York City
    Give an adept spirit I so he can cast courage--then your units won't run away.
     
  3. wilkie

    wilkie Chieftain

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    37
    Location:
    Moo
    I waited till I had ten Swordsmen with Bronze weapons, city raider and combat. As CR reduces the defender's strength and the dragon fear is dependent upon the strength ratio (I think), only 2 of my swordsmen ran away.
     
  4. Chip56

    Chip56 King

    Joined:
    Jan 19, 2006
    Messages:
    684
    Location:
    Austria
    Or you could use units that are not alive:
    undead,demons,golems,angels,catapults (depending on religion,civ and techs)
     
  5. Vulcans

    Vulcans Prince

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Messages:
    326
    some summons are good for him. they soften him up before your real units give it a go.
     
  6. bluedevil99

    bluedevil99 Warlord

    Joined:
    Feb 27, 2006
    Messages:
    139
    Just be sure to send everything you have after him at once. As I've found out several times, if he gets promotions (which mostly happens due to the AI spamming units and throwing them at him) he can be insanely hard to kill...
     
  7. jan030

    jan030 Chieftain

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    74
    Location:
    Utrecht, Netherlands
    But the best thing to do is to catch him! havent get the hang of it yet though
     
  8. Vulcans

    Vulcans Prince

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Messages:
    326
    with a very lucky inquisitor?

    i'm guessing subdue animal wouldent work on him.
     
  9. jwin

    jwin Warlord

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    254
    Location:
    NY
    Or the hippus hero. Unfortunately he usually comes pretty late and Acheron doesn't always last that long.
     
  10. Vulcans

    Vulcans Prince

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Messages:
    326
    yeah, in my games the AI makes quite a effort to take him out if they are not busy fighting me.
     
  11. jan030

    jan030 Chieftain

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    74
    Location:
    Utrecht, Netherlands
    Tried it with an inquisitor, reload after reload after reload.....:lol: didnt catch him. hunter/ranger didnt try, its a beast not animal i guess. Saying this, a beastmaster? I am still figuring it out, because there is a dragonvictory; capturing them all (in ice or shadow not sure) So ofcourse any tip is welcome....:D
     
  12. jwin

    jwin Warlord

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    254
    Location:
    NY
    Keep in mind with the reloading is that unless you turn on the option to use random seeding with each reload, you will always get the same results.
    The Beastmaster won't work, because he still only works with animals.
    You can try domination (mind 3) but will probably just loose archmages that way.

    Good luck:)
     
  13. Terxpahseyton

    Terxpahseyton How much Parmesan to put on your umbrella?

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    10,124
    Catching Acheron? Never thought about that :D Well but thanks for the replies. My biggest problem was, to find a not living unit playing Alemanchier. But it's indeed very intersting to know, that the strengh influences how likely a unit is to run away... anyways I finally took him down.
    But I think there should be really something done about the habbit of the AI to waiste tons of units trying to kill Acheron.
     
  14. CuteKills

    CuteKills Chieftain

    Joined:
    Oct 6, 2006
    Messages:
    75
    Location:
    UK
    Certainly can be done.

    Managed it a couple of times with an inquisitor. Can be best to soften him up with fireballs/meteors a bit first.
     
  15. MagisterCultuum

    MagisterCultuum Great Sage

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    16,104
    Location:
    Kael's head
    In the BtS Beta, Command still lets you capture a living unit 100% of the time (instead of 50%). Catching Acheron is easier there.
     
  16. jan030

    jan030 Chieftain

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    74
    Location:
    Utrecht, Netherlands
    I did it, i captured the bloody red dragon!!!! With an inquisitor. Softened him up with crush and one unit (crusader i think it was) and then i captured him with an inquisitor. So cool! going to try it next with Kuriotates or Sheaim, if one dragon is cool how about two.....;-)
     
  17. Vulcans

    Vulcans Prince

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Messages:
    326
    good work!
    i often find that the AI will normally kill the dragon before i get to inquisitors
     
  18. jan030

    jan030 Chieftain

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    74
    Location:
    Utrecht, Netherlands
    Thats why i am so surprised! Next game wasnt with K or S, but with the luchiurp, wanted to try them. I think i am in year 390 or something and Archeron is still living, I can make inquisitors, but there is a nasty little female between me and my dragon ;-) (balseraph). Havent figured it out how to get there and if i will be on time. And ofcourse if it will work again. Keep you posted ;-)
     

Share This Page