Quick Questions and Answers

Quick Questions and Answers

  1. Laurana Kanan

    Laurana Kanan Don’t underestimate who I am. Moderator

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    3,477
    Gender:
    Female
    Location:
    Near the Greatest Snow on Earth
    Opening title screen, bottom left side.
     
  2. salty mud

    salty mud Deity

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    4,944
    Location:
    die Schweiz
    My game has just stopped working. It's been working fine for days, even earlier today, but now it crashes on the very first "please wait" loading screen on start up. I've verified integrity of files, restarted my computer, and did some googling and found Windows Defender is often a culprit. I made sure Civ VI had access but it still crashes on start up. Any ideas what's going on? My game is completely worthless at the moment.
     
  3. goatharper

    goatharper Chieftain

    Joined:
    Aug 28, 2019
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Sorry, but I have looked and searched: how do I send an envoy??? I have the icon that says "one envoy available" but for the life of me I can't see how to use it. Been Civing since 1991 but new to VI.
     
  4. Francel

    Francel Madam Secretary

    Joined:
    Sep 19, 2018
    Messages:
    442
    Gender:
    Female
    Location:
    Luna
    Game score question.

    how do I maximize score?

    The highest score on the in game leaderboard is 2500. Apparently someone got over a million?

    I thought maybe it was due to speed, so I managed to win a deity duel very quickly, but my score was crap.
     
  5. Francel

    Francel Madam Secretary

    Joined:
    Sep 19, 2018
    Messages:
    442
    Gender:
    Female
    Location:
    Luna
    Click the city-state button in the top right corner.
     
  6. goatharper

    goatharper Chieftain

    Joined:
    Aug 28, 2019
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Thank you! Does this mean I can only send envoys to city-states and not to other civilizations? Still very new to VI, first game, kinda liking it after being sure IV was the best. Never tried V, and only got VI on the freebie deal last week. VI is different enough to give me that "what is going on?" thrill while still being somewhat familiar....
     
  7. ezzlar

    ezzlar Emperor

    Joined:
    Dec 21, 2001
    Messages:
    1,750
    Yes. They only function in city states. Other Civs are handled by the diplomacy options you get when you interact with a civ leader.

    You can also send your governor, Amani, to a city state for various benefits.
     
  8. Clan

    Clan Chieftain

    Joined:
    May 25, 2003
    Messages:
    18
    Location:
    Pocono mts
    Did you disable all your mods before restarting?
     
    salty mud likes this.
  9. Aabraxan

    Aabraxan Mid-level Micromanager

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    5,314
    Location:
    Arkansas
    In my latest game, Victoria declared war with units inside my territory. Whenever I declare war, my units are teleported outside of the target civ's territory. Is that normal?
     
  10. salty mud

    salty mud Deity

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    4,944
    Location:
    die Schweiz
    I found another post on Google that said making an outbound exception through Defender may fix it - in my case it did. Appreciate your response however.
     
  11. vladisimo

    vladisimo Chieftain

    Joined:
    Jan 9, 2019
    Messages:
    58
    Gender:
    Male
    Hello , can someone please tell me how to edit the cost of policies ? I remember there were some instructions a time ago concerning that, but I can't find them anymore. I REALY need to lower their costs cause I finish the game untill I even hit communism or democracy. Any help would be apreciated.
     
  12. JJOne

    JJOne Prince

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Messages:
    402
    Is there any reason whatsoever to call a disaster emergency for yourself?
    You need to pay some diplo points, someone else gains a victory point.
     
  13. ezzlar

    ezzlar Emperor

    Joined:
    Dec 21, 2001
    Messages:
    1,750
    Because the AI showers you with cash each turn?
     
    Builderphile likes this.
  14. Fluphen Azine

    Fluphen Azine What is Fluphen Azine?

    Joined:
    Jan 27, 2013
    Messages:
    1,477
    Location:
    Las Vegas
    Quick Question about Trade Routes and Modifiers.

    I had a game where I was getting 100% tourism to each civ with a trade route.
    The last game I just finished I was only able to get 75% to each Civ.
    I thought I was using all the cards as I finished the Culture Tree.
    Perhaps it was a Wonder or something else that i missed to get that extra 25%?
    Can you get over 100% boost to each Civ with Trade Routes??
     
  15. Archon_Wing

    Archon_Wing Vote for me or die

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    5,244
    Gender:
    Male
    There's 2 Great Merchants that do that. Both are 25 so you can get up to 125% Though in practice unless you went hardcore on GMs, you may not see Benz often.
     
    Fluphen Azine likes this.
  16. ViljamiK

    ViljamiK Chieftain

    Joined:
    May 29, 2020
    Messages:
    2
    We are planning on playing multiplayer today - does everybody need New Frontier Pass in order to play with newest updates (like with expansions) or only the host (like with Leader Packs)?
     
  17. Aabraxan

    Aabraxan Mid-level Micromanager

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    5,314
    Location:
    Arkansas
    Another trade route question: When running a trade route between two of my own cities, do I get extra gold, or is gold just transferred from one city to another?
     
  18. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,937
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    Extra gold (seemingly conjured out of nowhere, although that’s the way money works in the real world economy (velocity of money and such)).
     
    Aabraxan likes this.
  19. Zdarg

    Zdarg Prince

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    515
    Location:
    Novosibirsk, Russia
    1) In current game (started before NFP, I am playing slowly) my city had a trade route to a Mongolian city (Cardiff). Eventually it ended, two trade posts were c4reated, as usual, but after then I was said there was no place to route from that city. Though Cardiff is still here, still Mongolian, also there are, in close vicinity, a city state, a couple more Mongolian cities, a couple of Persian cities and two cities of my own. I am not at war with anybody and WC din't ban trading with me.
    I move the trader to my neighbour city and he easily made route to another Mongolian city (Tver).
    Could NFP be not fully compatible with old saves? Or something?
    2) Same game, same turn, another end of the world. My spy can't steal any great work from Amsterdam. Though I clearly see Amsterdam's art museum has three pictures, and I have plenty of room in my own art museum, palace and national history museum.
    Could it be something but a bug? Some rule I don't know about? Like, I can't steal art until all my amphitheatre slots are filled?
     
  20. Karpyan

    Karpyan Chieftain

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    60
    Location:
    Ulaanbaatar, Mongolia
    So I am testing out the new Lady Six on Emperor, latest patch and DLC. I am going for domination and only have the alluring Simon Bolivar's capital to take and am parked outside his borders with all sorts of stealth bombers and associated hardware ready to pounce. One issue - I am currently friends with him (but not allies) and unable to make a surprise declaration of war. Message says "Unable to Suprise War. Some member of your team is a friend or ally of this player's team". The same message appeared when I moved the hardware next to his borders, and was asked the standard "are you passing by" question, to which I tried to reply "no" but failed.

    So do we think this is a bug, or do I need to wait for the friendship to expire?
     

Share This Page