1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Railway Gun

Discussion in 'Civ3 - Creation & Customization' started by Petreson, Mar 7, 2003.

  1. Petreson

    Petreson Chieftain

    Joined:
    Nov 24, 2002
    Messages:
    12
    Is there anyway to remove the minimum movement of a unit? Because the only way I can see making a railway artillery would be to set it's movement to 0 but not flag immobile since moving along the railway wouldn't take movement wouldn't that be all it could travel on?

    Is it possible to do this? The only other option I could think of would be to make a train I could load the gun on but then the train could move off the track :-/

    Any ideas?
     
  2. Tacit_Exit

    Tacit_Exit Chieftain

    Joined:
    Dec 5, 2002
    Messages:
    933
    Location:
    Oz
    I don't think you'll get any 'actions' if a unit has zero moves.

    The only way I can think of simulating this in PTW is if you flag ALL terrains as impassable by wheeled, and make the Rail Gun wheeled.

    But then they could still move on roads, and you'd have to alter a lot of other units.
     
  3. Stormbringer

    Stormbringer The Brick and The Rose

    Joined:
    May 20, 2001
    Messages:
    5,315
    Location:
    USA
    I will check your idea, and if it works this is going to be great!
     
  4. Nemesis Rex

    Nemesis Rex Bane of Liberals

    Joined:
    Sep 24, 2002
    Messages:
    414
    Location:
    Florida
    Unfortunately, it will still be able to run on regular roads. And by the time you get to railroads there are roads almost everywhere.
     
  5. bhiita

    bhiita Chieftain

    Joined:
    Jun 6, 2002
    Messages:
    886
    :( I've already atempted the 0 move points idea, it won't budge.
     
  6. Procifica

    Procifica ACW Scenario Creator

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    2,487
    Location:
    Washington State, USA
    You can give a unit 0 movement points? Civ3 editor won't allow it.
     
  7. Tacit_Exit

    Tacit_Exit Chieftain

    Joined:
    Dec 5, 2002
    Messages:
    933
    Location:
    Oz
    Some people just can't read.
     
  8. bhiita

    bhiita Chieftain

    Joined:
    Jun 6, 2002
    Messages:
    886
    :rotfl:
    Tacit_Exit, where do you get all those dang emoticons? :lol:
     
  9. Tacit_Exit

    Tacit_Exit Chieftain

    Joined:
    Dec 5, 2002
    Messages:
    933
    Location:
    Oz
    Try here .
    Its like Pokemon for me atm
    'gotta post em all'
     

Share This Page