1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Realism Invictus

Discussion in 'Civ4 - Modpacks' started by Walter Hawkwood, Feb 13, 2011.

  1. Abel Kroksabel

    Abel Kroksabel Chieftain

    Joined:
    Jun 20, 2019
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Me and my friend had success getting rid of OOS by creating a virtaul LAN and disabling events. We play on (Don't select) size (same as huge but with bigger research penalty/city costs) with 10 total players. Have come throughhalf of industrial era without desync. We also got rid of loading games getting OOS. Steam multiplayer coordinator sucks. Create a LAN. You can search my post history to find the solution we use.

    Hope you have fun playing RI. It's a great mod! And more fun to play with a friend.
     
  2. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,516
    Location:
    israel
    @Abel Kroksabel

    thanks for the reply, that sounds promising.
    yes i never play with events on mp, its a danger :)

    i hope to play it.

    thank you, ill try and look for your post.
     
  3. globosud

    globosud Chieftain

    Joined:
    Jul 7, 2017
    Messages:
    20
    Gender:
    Male
    This mod is beautiful, but it has the same problem as other mods about historical scenariofor example, ethiopia and mali in the Medieval scenario are too strong as nations, very rich in resources and with very strong army , while any nation of Europe leaves with very little possibility of expansion, and therefore very few resources. All this with realism has nothing to do. I'm sorry. If any nation has so much space to expand and so many resources, for the balance it should have weaker troops, other things then it happens that in medieval scenario it is better to play with Mali for exple than with Venice or Spain or Sacro romano impero o Papal stat. It is anti-historical. All nations in a classic gameplay (not historical scenario) it is right that they are even, but in a historical scenario one should respect history.
    simply to respect the history of the scenario, one should give to the nations that in the medieval period, they were not powerful, but that for geographical reasons they have a great chance of expanding
    , malus in economy, malus in resources, malus in defense and malus in the army, otherwise
    then we can't talk about realism
    Congratulations again for the mod.
     
    Last edited: Sep 10, 2019
  4. Shuikkanen

    Shuikkanen Warlord

    Joined:
    Feb 2, 2012
    Messages:
    259
    Location:
    Finland
    @globosud: You forget that this mod is balanced for random maps first, and the huge world map is just a bonus feature. Ultimately these two goals cannot be reconciled completely.
     
  5. PortusCale7

    PortusCale7 Chieftain

    Joined:
    Mar 13, 2018
    Messages:
    4
    Congratulations on the RI Team for the awesome mod you have made, realy great! It is not perfect, but civ4bts with this mod is the best game of civ there exists imo.

    I noticed a bug that was also already mentioned more than one year ago on post #6744:

    It's that seafarer leaders on the world maps scenarios are not geting the extra trade route on coastal cities. Is it possible to be fixed?

    Thank you very much and congratulations again!
     
  6. yurv3

    yurv3 Chieftain

    Joined:
    Sep 11, 2019
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Спасибо авторам за интересный мод. Играю в него много лет. Надеюсь увидеть новую версию!
    Небольшие предложения:1. ввести юнитам награду за победу над генералом или мировым юнитом.
    2 В захваченных провинциях набирать национальных юнитов. 3. Набирать наемников или покупать национальные юниты . 4 Дипломатия - захваченный город можно подарить, возможно ли изменить что бы было можно торговать им или что бы ИИ выкупал его?
     
    Last edited: Sep 12, 2019
  7. sammoraj

    sammoraj Warlord

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Messages:
    184
    Location:
    Australia
    How do I hurry production with slave labour?
    I am playing Aztec, got various buildings that halve pop unhappiness for "Sacrifice Population" (presumably this is hurry production - slavery) but no clue how to "Sacrifice Population". The button is grayed out.
    I can use slaves captured in battle, but that isnt the same thing.
     
  8. PortusCale7

    PortusCale7 Chieftain

    Joined:
    Mar 13, 2018
    Messages:
    4
    Same, never had noticed because i thought it was necessary to run slavery, which i usualy dont because i dont like to have to fight the rebels, but also running slavery the "hurry production button by sacrificing population" is still not enabled.
     
  9. sammoraj

    sammoraj Warlord

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Messages:
    184
    Location:
    Australia
    Played all the way through to Forced Labour, still grayed out. On mouse over it shows that it should be enabled, but it is grayed out.
     
  10. sammoraj

    sammoraj Warlord

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Messages:
    184
    Location:
    Australia
    Importantly, with the epidemic machanic, high population is nearly impossible until the late game. This makes whipping a very good idea; instead of growing and dying a turn later to some random epidemic.
     
  11. zhardan

    zhardan Chieftain

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    38
    With Last SVN version (5234), a CTD.
    Attach save file (in one turn crash).

    PD: Very fun the new revolution mechanics :lol:
     

    Attached Files:

  12. 2popbulb

    2popbulb Chieftain

    Joined:
    Apr 29, 2018
    Messages:
    70
    Gender:
    Male
    This is why I don't run slavery. You have to waste worker turns on slave farms,and hammers on slave markets,you need strong garrison in every city and slavery becomes obsolete pretty fast. Happiness is also problem early in the game. You don't need size 12 city if it has 4 angry citizens.
     
  13. Shuikkanen

    Shuikkanen Warlord

    Joined:
    Feb 2, 2012
    Messages:
    259
    Location:
    Finland
    iirc: Hurrying production with population got disabled way back because the AI just ran its cities to the ground with it too often.
     
  14. sammoraj

    sammoraj Warlord

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Messages:
    184
    Location:
    Australia
    Well without it, I can't build cities. (Playing on Deity)
    The population of my capital city is stuck at 6-9 until the industrial era because the pops keep dying due to epidemic.
    Secondary cities are even worse.
    If I put my pops onto food = no buildings or troops except for crappy Levies etc
    If I put my pops onto commerce or production = no pops & no buildings or troops except for crappy Levies etc
    - My current game, my capital has 3 x deer, 2 x crab, and a river. Legendary level starting position. Population can not exceed 7, got heaps of food, but they just die. Cant put them onto production or the pops die in an instant.
    No rush production means I cant build the buildings needed to sorta reduce epidemic or build anything else for that matter. The enemy is literally building 10-1 units and they are more advanced. Sure its deity, but come on.
    Every play though I can only last until the arival of gunpowder, fusillers units etc. Even that is only achieved by constantly reloading.
     
  15. Shuikkanen

    Shuikkanen Warlord

    Joined:
    Feb 2, 2012
    Messages:
    259
    Location:
    Finland
    I... In all honesty I cannot for the life of me understand people who complain that the game is nearly impossible to play on Deity. Isn't it supposed to be?
     
  16. ETyrell91

    ETyrell91 Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    29
    Haven't looked at the XML yet, but I'm guessing Sacrifice Pop was just disabled by removing it from all civics. You should be able turn it back on by going to civ4civicinfos.xml, and adding
    Code:
                <Hurrys>
                    <Hurry>
                        <HurryType>HURRY_POPULATION</HurryType>
                        <bHurry>1</bHurry>
                    </Hurry>
                </Hurrys>
    
    to the relevant part of the slavery and/or forced labor civics
     
  17. sammoraj

    sammoraj Warlord

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Messages:
    184
    Location:
    Australia
    Lol, yes Deity is supposed to be nearly absolutely impossible. But there is still supposed to be some tiny chance isnt there?

    Thanks for the XML advice, I will look it up
     
  18. pioswa

    pioswa Chieftain

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    73
    And there is, but RI is so different from vanilla that standard strategy is in most cases useless here. Try something new, other strategy on other difficulty setting and when you master it try Deity.
     
  19. ETyrell91

    ETyrell91 Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    29
    Be warned, modding RI will become your new hobby instead of RI
     
  20. Sathar

    Sathar Chieftain

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    88
    Location:
    New Jersey
    Slavery does allow you to passively capture "slaves" during combat, which can be used as a half-speed Worker or can be consumed by a city to hurry production. This is most useful to quickly build essential buildings in newly captured cities (2 or 3 slaves can get you a theater in 1 turn, a couple more can get walls up fast). Also, the slave revolts are an excellent source of Great General and unit Experience points. Still, I generally only run slavery if I'm dragged into prolonged war(s) during that time frame, otherwise I just tough it out until Serfdom is available.
     

Share This Page