1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

REF soldiers (strange bug)

Discussion in 'Civ4Col - Age of Discovery II' started by StMikael, Jul 10, 2010.

  1. StMikael

    StMikael Chieftain

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Messages:
    115
    Gender:
    Male
    Location:
    Prussia
    I have been playing my first game of this interesting mod, and having recently declared my independence, I was looking forward to a challenge.

    But the King's men were strangely weak, and I could beat them easily. Was this because of rebel sentiment? Not just that. Their strength is shockingly low. Take a look at the screenshot.

    Soldiers 1, Dragoons 2, Artillery 3. How can this be? I know I haven't messed with any XML files ...
     

    Attached Files:

  2. Link

    Link Scarves

    Joined:
    Sep 20, 2009
    Messages:
    1,706
    Well then it was bc of that mod. If you want it to be more difficult, just make the soldiers stronger.
     
  3. StMikael

    StMikael Chieftain

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Messages:
    115
    Gender:
    Male
    Location:
    Prussia
    Yes, well, that's not as easy as it is in Civ 4. I tried changing the <icombat> for UNIT_REGULAR in civ4unitinfos, and also I raised the <iREFstrength> in civ4handicapinfos, but to no avail.

    So how do I make them stronger?
     
  4. Link

    Link Scarves

    Joined:
    Sep 20, 2009
    Messages:
    1,706
    I'v never tried changing anything in Colonization. If its different from Civ4, then I have no idea. Sorry :sad:
     
  5. Buccaneer

    Buccaneer Chieftain

    Joined:
    Nov 2, 2001
    Messages:
    3,562
    What mod made the REF so weak?
     
  6. StMikael

    StMikael Chieftain

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Messages:
    115
    Gender:
    Male
    Location:
    Prussia
    This mod. Age of Discovery II. Where is Dale?
     
  7. Link

    Link Scarves

    Joined:
    Sep 20, 2009
    Messages:
    1,706
    Who is Dale, and why'd you say this mod, when you didn't actually post it here?
     
  8. StMikael

    StMikael Chieftain

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Messages:
    115
    Gender:
    Male
    Location:
    Prussia
    Dale created the mod "Age of Discovery II", and this is the forum dedicated to that mod.
     
  9. TC01

    TC01 Chieftain

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    2,216
    Location:
    Irregularly Online
    And Dale can primarily be found on the site WePlayCiv, and is no longer actively involved in modding Civ 4. Or maintaining his projects.

    Are you changing the XML files and then going right back to your game?

    This might not work, because the DLL writes certain XML data- like unit data- to the save game. I'm not really sure why it does this, but this is why patches that change the DLL can break save games (or related to it).

    Try a new game, and worldbuilder yourself a Regular.
     
  10. StMikael

    StMikael Chieftain

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Messages:
    115
    Gender:
    Male
    Location:
    Prussia
    I see. Thank you.

    Yes, I changed the XML files and then went right back to my game. I knew it might not work, but it really was the only option with that particular game.

    I'll try Worldbuilder and a new game. Thanks.
     
  11. standingwolf

    standingwolf Chieftain

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    85
    Location:
    vancouver
    so i just began my first war of independence and noticed the same thing as the original poster: the REF is terribly weak. if this change was deliberate i find it strange that there doesn't seem to be an announcement of it anywhere. what seems to be happening is that soldiers and dragoons have only their modified strength: i.e., a unit assigned to the soldier profession gets +1 strength, and a unit assigned to the dragoon profession gets +2 strength. it's as if the king's units have 0 base strength instead of the usual 2.

    i'm afraid i don't know the first thing about modding so as to go in and fix it myself. i was curious though as to whether anyone knows if this change was deliberate or if it's a bug. additionally--and i suppose this should be mentioned in the AoFD bug thread--when a stack contains only the king's soldiers, instead of seeing soldiers i see this strange little rounded tent with varying patterns, including the aztec shield pattern, etc.
     
  12. Renick

    Renick Chieftain

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Messages:
    40
    I was playing this mod a month ago for a while, and it just happened the same to me, the independence war was terribly easy, I did regret having prepared so well, and felt that I could have done it on the run, I played several games in it, and all the wars were too easy, neddless to say that anyway is far way better than vanilla game, improves the game but might still have work to do, a pitty that Dale isn't working on it anymore.

    Recently I gave a try to another mod of this forum called DoaNE http://forums.civfanatics.com/forumdisplay.php?f=367 , and I'm enjoying it a lot, the developers are still working and improving it, and it brings new things to the game.

    It worths trying it at least

    Greetings
     

Share This Page