1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Resourceful 2016-11-06

Map is filled with resources

  1. Chinese American

    Chinese American Hamtastic Knight

    Joined:
    Aug 23, 2001
    Messages:
    429
    Location:
    Chinatown, USA
    FangoriousFae likes this.
  2. waflmlk

    waflmlk Chieftain

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    What does "fill the map" mean? Like... literally every tile? Just strategic resources or bonus and luxury too?

    Edit:

    Just checked. It's not literally every tile but it's definately more than noticable. I like it, especially on the real world maps
     
    Last edited: Nov 7, 2016
    Chinese American likes this.
  3. Chinese American

    Chinese American Hamtastic Knight

    Joined:
    Aug 23, 2001
    Messages:
    429
    Location:
    Chinatown, USA
    it fills as much as possible by raising the probability of putting a resource on a tile. there may be other factors that may prevent a tile from getting a resource. it doesn't discriminate which type of resource; that part of the code is untouched.

    ideally there should be more resource types in the game to create better diversity and evenness. moreover, some terrains like desert have too few types of resources that can be put on them. so that may skew the results and the game as well.
     
  4. Messiah360

    Messiah360 Chieftain

    Joined:
    Nov 8, 2016
    Messages:
    1
    Gender:
    Female
    Location:
    Mexico
    So ... this mod works with any map on the game?
     
  5. Kabba QuzAi

    Kabba QuzAi Chieftain

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    45
    Gender:
    Male
    I'll try it right now! :D
    I'll post pictures!!!!

    EDIT:
    You've actually called it "Resource Full" in the options menu! :crazyeye:

    EDIT2:
    It works perfectly! Map filled AF :D
    It's at least nice to have this option! ^____^

    EDIT3:
    Normal Brazilian start! Feels right!




    EDIT4:
    SUPER downside is that we can't remove these features from the map. So nearly impossible to make a good functional city.

    Maybe you could also add the possibility of removing these resources with the builders? Or maybe have it as another mod and have it linked from this thread!
     
    Last edited: Nov 8, 2016
    Chinese American likes this.
  6. Kabba QuzAi

    Kabba QuzAi Chieftain

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    45
    Gender:
    Male
    Thanks for this!
    I was having a hard time to get this achievment! :D

     
  7. JackWagon

    JackWagon Chieftain

    Joined:
    Nov 8, 2016
    Messages:
    9
    Fun mod to see just how saturated the map can get! Would you be able to make it affect water tiles as well?
     
  8. Chinese American

    Chinese American Hamtastic Knight

    Joined:
    Aug 23, 2001
    Messages:
    429
    Location:
    Chinatown, USA
    I'll see what I can do. Can you describe the situations where features cannot be removed?

    Coasts get the same benefits. However Ocean tiles never get resources. Unless you want me to put them there as well.
     
  9. Kabba QuzAi

    Kabba QuzAi Chieftain

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    45
    Gender:
    Male
    You cannot remove any strategic resource or luxury resource from the map!
     
  10. ComradeCena

    ComradeCena Chieftain

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Ill watch to see if this bug gets fixed but sounds great lots of potential
     
  11. Kavden

    Kavden Chieftain

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    4
    Is there a reason there's no Crab? I thought it might be continent based, but after four games of no crab I'm starting to wonder. I turned off the mod and the next few games had crab.
     
  12. Chiya

    Chiya Chieftain

    Joined:
    Nov 28, 2016
    Messages:
    22
    Just started a game on Island Plates with this mod, and I spawned literally next to a crab tile. Maybe bad luck on your end?
     
  13. mutantsushi

    mutantsushi Chieftain

    Joined:
    Apr 8, 2017
    Messages:
    1
    There already is a mod called "Make All Resources Harvestable". I installed it before new mod system, but I haven't noticed any incompatabilty there.
     

Share This Page