1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Rhye's and Fall of Europe: Starting Information

Discussion in 'Rhye's and Fall: Europe' started by AbsintheRed, Apr 8, 2010.

  1. merijn_v1

    merijn_v1 Black Belt

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    4,711
    Location:
    The city of the original vlaai
    RFCE has many custom art, which may ask a lot of your computer. (especially the new leaderheads) Some computers can't handle it. To avoid this, you can do the following:

    Go to the XML files of RFCE --> Art. Rename the "CIV4ArtDefines_Leaderhead.xml" (it doesn't matter to what, as it gets an other name). Rename the "CIV4ArtDefines_Leaderhead.xml_light" to "CIV4ArtDefines_Leaderhead.xml" (remove the "_light").
    You should do the same for "CIV4LeaderHeadInfos.xml" and "CIV4LeaderHeadInfos.xml_light". (You can find these in XML-->civilizations)

    If you do this, the mod will use the vanilla art files for the leaderheads. This releases some stress of your computer, because it doesn't need to load the new custom art.

    But if you have a new computer which will very probably meet the requirements of the mod, you can forget this.
     
  2. ringwraith18

    ringwraith18 Chieftain

    Joined:
    Dec 2, 2005
    Messages:
    96
    Location:
    England
    Wouldn't that cause a crash during loading?
    I have 3.2Gb RAM so I would have thought I'd be alright, I can run Fall From Heaven 2 fine and that has a LOT of custom art.
     
  3. merijn_v1

    merijn_v1 Black Belt

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    4,711
    Location:
    The city of the original vlaai
    I don't know what the problem is then. You could try to download the mod again. (maybe your download is corrupted somehow). If that doesn't work, please upload a savegame a few turns before it happens.

    BTW, which version of the mod you use?
     
  4. Bamboozle

    Bamboozle Professional Bowel Mover

    Joined:
    Aug 2, 2012
    Messages:
    75
    Location:
    Oregon
    Is there a download link compatible with BTS 3.17? Due to technical difficulties (or, more likely, my own stupidity) I can't seem to update my BTS to 3.19.
     
  5. merijn_v1

    merijn_v1 Black Belt

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    4,711
    Location:
    The city of the original vlaai
  6. AbsintheRed

    AbsintheRed Chieftain

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    7,936
    Location:
    Szeged, Hungary
  7. rfcfanatic

    rfcfanatic Mercantilist

    Joined:
    May 20, 2012
    Messages:
    710
    Location:
    In isolation
    It actually sounds like a feature that can be implemented :) Remember the "Holy Mountain" quest in unmodded BTS?

    The only problem here would be that the pope only has one city so he won't be able to build enough religious buildings in order to reveal the location of the Antichrist. Unless the pope goes militaristic :)
     
  8. AbsintheRed

    AbsintheRed Chieftain

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    7,936
    Location:
    Szeged, Hungary
    Please leave the papal states (and all other new feature) conversations to their specific threads
    Let us have the starting information thread without a swarm of suggestions
     
  9. The Immortal

    The Immortal Forever Young

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    55
    Location:
    The Abyss
    What's up with RFCE? Are u guys working on the new version?
     
  10. AbsintheRed

    AbsintheRed Chieftain

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    7,936
    Location:
    Szeged, Hungary
    Yep, but very slowly unfortunately...
     
  11. The Southerner

    The Southerner Chieftain

    Joined:
    May 24, 2013
    Messages:
    110
    Location:
    Australia
    Excellent mod - I've been playing this for a while - love it. I've played 1.1 as a number of different civs and completed various UHV's - but whenever I play as Venice the game crashes about 25 turns in - just completely stops and reverts back to the desktop with the usual error message. This happens every time. :(

    I've never had any other problems with any other Mods (RFC, DoC, etc). I'll see if there's an auto save that I can attach.

    Thanks for the mod - great work!
     
  12. Chep

    Chep Chieftain

    Joined:
    Jul 17, 2012
    Messages:
    1,198
    Location:
    Somewhere in Europe
    I never had this problem when playing 1.1, however I would recommend switching to the SVN-version, it is definitely worth the hassle.
     
  13. The Southerner

    The Southerner Chieftain

    Joined:
    May 24, 2013
    Messages:
    110
    Location:
    Australia
    Thanks - will do.
     
  14. The Immortal

    The Immortal Forever Young

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    55
    Location:
    The Abyss
    y, I had to abandon my Hungarian campaign cuz of similar problem. Really annoying, I've completed 2/3 UHV by that time.
     
  15. The Southerner

    The Southerner Chieftain

    Joined:
    May 24, 2013
    Messages:
    110
    Location:
    Australia
    I downloaded the SVN - great - no problems at all. RFCE++ is great too. I'm more than happy now! Ave Venezia!
     
  16. The Turk

    The Turk Chieftain

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    2,147
    Gender:
    Male
    Location:
    Canada
    Is there any news on RFCE 2.0 (with the bigger map)? Or is RFCE 1.0 the done deal?
     
  17. merijn_v1

    merijn_v1 Black Belt

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    4,711
    Location:
    The city of the original vlaai
    Absinthered is has some big improvements ready, but it is a bit buggy and he has little time to go bug hunting.

    RFCE2.0 is currently on a hold. We first want to "finish" vanilla RFCE. After that, we will start on the development of RFCE2.0. RFCE will still be developed along with RFCE2.0, but the major development should be over by then.

    But it can still take several months before that.(if not longer)
     
  18. YbeRn00b

    YbeRn00b Chieftain

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3
    I downloaded RFCEurope and put it in the ".../steam/.../BTS/mods" folder. It did not show up under BTS content ingame. I deleted the folder, made a new RFCEurope folder and downloaded from SVN. It still didn't show up ingame.

    I've installed the newest version of RFC (world) the same way without any issues.
    Anyone got an idea about what is wrong? I really want to try this mod.
     
  19. YbeRn00b

    YbeRn00b Chieftain

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3
    Here are some screencaps if they can be of any help.
     

    Attached Files:

  20. DC123456789

    DC123456789 Chieftain

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    2,913
    Location:
    Canada
    Try loading it as a mod (through Advanced). It looks like it's installed correctly.
     

Share This Page