1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Saladin/Arabia broken menu item for purchasing buildings with Faith

Discussion in 'Civ6 - Bug Reports' started by Wreckingrocc, Nov 1, 2016.

  1. Wreckingrocc

    Wreckingrocc Chieftain

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    (1.0.0.26)
    I am playing as Saladin, whose power allows purchasing Religion-gained Faith buildings in Holy districts for 10% of their usual cost. In my current game, I have 350 faith, and the Gurdwara costs 30. When I try to purchase it, the option is invalid, and the tooltip states: "Not enough Faith accumulated to purchase this." I can construct it with production, so I have all other requirements satisfied.

    This bug is reproducible. Saving, exiting, and loading the game did not fix it, nor did exiting the application entirely and reloading the game.
     
  2. TostaZeroArray

    TostaZeroArray Chieftain

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    I have exactly the same issue as Saladin
     
  3. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    10,737
    Gender:
    Male
    Location:
    Washington, DC
    Please post save files.
     
  4. TostaZeroArray

    TostaZeroArray Chieftain

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    I've attached a save to this post
     

    Attached Files:

  5. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    10,737
    Gender:
    Male
    Location:
    Washington, DC
    Yeah, it appears to insist that the Mosque isn't purchaseable (for the stated 30 faith cost) until you have enough faith accumulated to pay the full, undiscounted price (300 faith). But once you have the 300 faith, it does only charge you 30 faith, so at least that part is working correctly.
     
  6. Dark_Ownage

    Dark_Ownage Chieftain

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    86
    Version 1.0.0.38 (first update) Here is a save game, in Damascus it says I do not have enough faith to purchase my holy building which is incorrect. Please tell me if this is enough information.
     

    Attached Files:

  7. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    10,737
    Gender:
    Male
    Location:
    Washington, DC
    Moderator Action: This appears to be the same bug -- threads merged.
     
  8. AmtrakQuebec

    AmtrakQuebec Chieftain

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    583
    Gender:
    Male
    Location:
    You know that place by the other place...
  9. iammaxhailme

    iammaxhailme Chieftain

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    428
  10. iammaxhailme

    iammaxhailme Chieftain

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    428
    Aaaaaand like ten turns later the option became available for no apparent reason. Ok...
     
  11. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    10,737
    Gender:
    Male
    Location:
    Washington, DC
    It appears you are reporting the same bug described in this thread.

    Moderator Action: Threads merged
     
  12. iammaxhailme

    iammaxhailme Chieftain

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    428
    Whoops, I missed this thread. Seems like the same thing, yeah.
     
  13. Nonevah

    Nonevah Chieftain

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    339
    I'm playing as Arabia. I''ve built a holy site, shrine, and temple in Homs. I'm trying to buy my religious building, the Mosque, with faith. It's 35 faith
    I have 140 faith.
    However, when I mouse over the Mosque button, it's grayed out, and it says "not enough faith accumulated to purchase this."
    Is it a glitch with the Arabian UA or something, that's messing this up?
    I kept on playing for a few turns until I had 190 faith, and still couldn't buy the Mosque.
    So, what's happening?
     

    Attached Files:

  14. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    10,737
    Gender:
    Male
    Location:
    Washington, DC
    Sounds like you are experiencing the bug reported in this thread.

    Moderator Action: Threads merged.
     
  15. Nonevah

    Nonevah Chieftain

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    339
    It's not quite the same thing. I'm now at 199 faith, which would be enough to buy the mosque even without the Arabian UA, but it's still not letting me purchase it.

    Also, I'm on patch 1.0.0.167.


    Any ideas on how to fix this?
     

    Attached Files:

  16. Onei

    Onei Chieftain

    Joined:
    Jan 9, 2018
    Messages:
    1
    I just got hit by this on the iPad version, which is patch 1.0.0.129. Do we know if this is fixed once you accumulate the 300 faith.. i.e does it keep happening, or just the first building?
     

Share This Page