SCENARIO: Age of Imperialism II- 1923-1953

Discussion in 'Civ3 - Completed Scenarios' started by Adler17, Nov 17, 2008.

  1. mythusmage

    mythusmage Prince

    Joined:
    Aug 27, 2003
    Messages:
    571
    Location:
    San Diego, CA
    I've found that a song will repeat if it happens to be the AI's turn. You get used to it.
     
  2. Adler17

    Adler17 Prussian Feldmarschall

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    5,341
    Location:
    Schleswig- Holstein. Germany
  3. Elephantium

    Elephantium Elephants think that people are cute, like puppies

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    5,254
    Location:
    Minneapolis, MN
    I can start an AoI II game, but then it crashes on me with the "German Infantry/infandeath.wav" error. I see that this error has been raised in this thread a few times, but I didn't see any resolution to it. Can anyone offer some pointers?

    It's depressing to have to keep restarting the AoI scenario, only to have it crash right after I sit through 5 minutes of "x is building White House", "y is building Flame Thrower Academy", etc :(
     
  4. Elephantium

    Elephantium Elephants think that people are cute, like puppies

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    5,254
    Location:
    Minneapolis, MN
    I'm wondering the same thing. It took me two nights of tinkering to get to the point where I could even start the AoI II scenario, and then after 5 minutes of "$CIVILIZATION is building $WONDER" popups, it crashes because of a missing .wav file. I'm about ready to give up on AoI entirely.
     
  5. Adler17

    Adler17 Prussian Feldmarschall

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    5,341
    Location:
    Schleswig- Holstein. Germany
  6. Adler17

    Adler17 Prussian Feldmarschall

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    5,341
    Location:
    Schleswig- Holstein. Germany
    The building messages at the beginning is, IIRC, a bug. You can avoid it by certain deselecting of the options in the preferences. More I don't know to this.

    Adler
     
  7. Elephantium

    Elephantium Elephants think that people are cute, like puppies

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    5,254
    Location:
    Minneapolis, MN
    The link in post#345 is broken. I think you meant AoI II Page 15 (just pasting the URL cuts out some of the characters in the middle).

    Why don't you replace all these files in the main download file? It's crazy to have to go through all this in order to get the mod working.

    Also - could you add a note about the building messages to the instructions in the original post? If I had known to turn that off before I started futzing around, I would have been much happier about trying to get this thing working.
     
  8. Freeborn

    Freeborn Chieftain

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    13
    Location:
    Sweden
    Move along, nothing to see here.
     
  9. Adler17

    Adler17 Prussian Feldmarschall

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    5,341
    Location:
    Schleswig- Holstein. Germany
    The reason why I did it this way is, I had secere trouble to upload the files. That's why I did it this way.

    Adler
     
  10. Elephantium

    Elephantium Elephants think that people are cute, like puppies

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    5,254
    Location:
    Minneapolis, MN
    Missing entry in "text\PediaIcons.txt": ICON_BLDG_Stadium

    Mine says:

    #ICON_BLDG_Stadium
    SINGLE
    art\civilopedia\icons\buildings\ArenaLarge. pcx
    art\civilopedia\icons\buildings\ArenaSmall. pcx

    ...but changing it didn't do help; the game still crashed with the same error. I tried copying the file into the main Conquests folder, but then that crashed with:

    "art\advisors\italy_all.pcx" missing.

    Adler, do you use any IM clients? I think I could get this working if we could chat in real-time and compare notes.
     
  11. vmxa

    vmxa Deity Supporter

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Messages:
    14,066
    Location:
    Oviedo, Fl
    I have been messing around with this again. I had the same error trying the save from the SG. It looks like either the game was using a different BIQ or we are missing the matching pedicon.

    I say that when I look at the Huge 1.1 BIQ it does not have a Stadium. It has a SportStadium. You can start a new game and have no problems, so that suggest the save was made with different components.
     
  12. vmxa

    vmxa Deity Supporter

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Messages:
    14,066
    Location:
    Oviedo, Fl
    The issue is that the save was made from AoI II in a Conquest subfolder, rather than the Scenario subfolder. You either have to move the other players AoI II folder to their Conquest folder or the game has to be restarted with Alder17 moving his AoI II folder to his Scenario folder.

    The save has the path to find the pediacons and such in it and it is poniting to Conquest and the d/l says to put it in Scenario. So it searched the players Coqnuest folder and does not find a pediacons with the matching Stadium.
     
  13. Sotnik

    Sotnik Chieftain

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Messages:
    1
    The parts 1-4 has no archs or are corrupted.
    I've lost a lot of time to downloading attempt. But what an interesting thing - look to this one year old post:

    What it is happening here?
     
  14. Delta_Strife

    Delta_Strife Deity Supporter

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    2,158
    Gender:
    Male
    Location:
    Up in the great white north
    I am having the same problem
     
  15. Adler17

    Adler17 Prussian Feldmarschall

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    5,341
    Location:
    Schleswig- Holstein. Germany
    Did you both try the ALL download?

    Adler
     
  16. Delta_Strife

    Delta_Strife Deity Supporter

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    2,158
    Gender:
    Male
    Location:
    Up in the great white north
    The all download still works thanks for pointing that out Adler17!
     
  17. Adler17

    Adler17 Prussian Feldmarschall

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    5,341
    Location:
    Schleswig- Holstein. Germany
    Good to hear. I will make an edit in the post. However, I won't do a fix on the other files as I would then need to post a completely new version of the game. And for that I had to make several changes I don't have time for.

    Adler
     
  18. pvincent100

    pvincent100 Chieftain

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    96
    Just got this running on my Mac, what a fantastic Mod
     
  19. ruivasconcelos

    ruivasconcelos Chieftain

    Joined:
    Dec 15, 2011
    Messages:
    7
    Hi Alder, I'm having a lot of fun with your scenario, but I'm with a little problem.
    I'm playing wih Italy, and everything goes fine until I reach a turn nd the game stops. I click end turn and the computer starts thinking more than an hour, and does not pass to the next turn!
    It's the third time I'm playing the scenario, this happens always in the year 1926.
     
  20. Dane338

    Dane338 Chieftain

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    14
    Location:
    Santa Rosa
    Uh, where's the .biq file? I may have missed it...
     

Share This Page