1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Screenshot of the Day #106: Overlap

Discussion in 'Civ3 - General Discussions' started by Thunderfall, Feb 20, 2003.

  1. Thunderfall

    Thunderfall Administrator Administrator Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2000
    Messages:
    12,131
    Gender:
    Male
    I was at war with the Russians and decided to sign a peace treaty with them. They agreed and also gave me the city of Ise, which they had captured from the Japanese. Yet somehow, the city of Kursk was able to keep working a square that was right next to Ise - even though it was in my territory!

    http://www.civfanatics.com/sotd/sotd106.jpg

    Thanks to toh6wy for the screenshot.
     
  2. Plexus

    Plexus Architeuthidae puericomedentis

    Joined:
    Dec 29, 2001
    Messages:
    7,010
    Location:
    S. Calif., U.S.A.
    Hehe, cool.
     
  3. JoseM

    JoseM Roman Emperor

    Joined:
    Mar 10, 2002
    Messages:
    497
    Location:
    Venezuela, South America.
  4. Hygro

    Hygro soundcloud.com/hygro/

    Joined:
    Dec 1, 2002
    Messages:
    19,986
    Location:
    Berkeley! California
    I've seen this a lot, but this screenshot had the cleanest example of that.
     
  5. ProPain

    ProPain Chieftain

    Joined:
    Dec 10, 2001
    Messages:
    668
    Location:
    www.civ3duelzone.com
    Seen it a lot, I have some saves I mean to sent in where I cant work my newly acquired cow square. Not necessary any more, I guess
     
  6. Lt. 'Killer' M.

    Lt. 'Killer' M. Chieftain

    Joined:
    Dec 5, 2001
    Messages:
    7,475
    Indeed, this is fixed the nxt turn. I guess that has to do with the way the map is updated, which also means that you cannot ask the AI 'out or else' the turn you found/capture/receive a city.
     
  7. Cannon

    Cannon YHVH has a son

    Joined:
    Nov 26, 2002
    Messages:
    153
    Location:
    upside yo head
    How did that goody hut last until the industrial era?
     
  8. china444

    china444 Ain't no thang

    Joined:
    May 10, 2002
    Messages:
    3,991
    Location:
    Battle Creek, Michigan
    Hey, I just noticed that too.
    you think theyd get it.
     
  9. Grey Fox

    Grey Fox Master of Points

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    8,726
    Location:
    Sweden
    Maybe they have taken the goody hut, but the players map isn't updated?
     
  10. phizuol

    phizuol Chieftain

    Joined:
    Apr 2, 2002
    Messages:
    165
    Location:
    Florida
    The friendly Apache tribe has taught us the secrets of Fission!
     
  11. Grey Fox

    Grey Fox Master of Points

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    8,726
    Location:
    Sweden
    You can only get techs from the first tech tree though.
     
  12. Globetrotter

    Globetrotter ...wherever i may roam...

    Joined:
    Sep 25, 2002
    Messages:
    962
    Location:
    ...where I lay my head is home...
    Yep, i confirm... ;)
    Probably peace happened on your turn, so the AI did not have time to adjust and move his citizen out (although it should happen automatically)
     
  13. Hygro

    Hygro soundcloud.com/hygro/

    Joined:
    Dec 1, 2002
    Messages:
    19,986
    Location:
    Berkeley! California
    Hey thunderfall, you shoulda named this SOTD "immagration" ;)
     
  14. Xerol

    Xerol Chieftain

    Joined:
    Oct 6, 2002
    Messages:
    1,542
    Location:
    In an IDE.
    But how was Kursk able to work that square? they're obviously not at more than 10 culture...so how'd they get a worker in there?
     
  15. DiamondzAndGunz

    DiamondzAndGunz Lurking

    Joined:
    Dec 6, 2002
    Messages:
    1,187
    Location:
    Chicago
    He said that the city used to belong to the russians as well. Therefore, since it was in the boundries of Kursk's "fat x," it was workable, even though they hadn't full expanded culturally.
     

Share This Page