1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[SDK] Blacksun's More Civs DLL (24->50)

Discussion in 'Civ4 - Mod Components' started by NeverMind, Nov 12, 2006.

  1. NeverMind

    NeverMind Proud to be Russian

    Joined:
    Apr 29, 2005
    Messages:
    618
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russia
    24-34-50-77 Civs DLL

    SDK Mod for:
    Beyond the Sword 3.13
    Warlords 2.13



    Blacksun60, a SDK modder of russian civ-community, compilled some variants of CvGameCoreDLL.dll, that allow to have more than 18 players on the map. I suppose, that is very useful for those modders, who, like me, can do nothing with SDK. :king:

    This is a "clean" mod. The only one change is: MAX_CIV_PLAYERS set from 18 to 24, 34 or 50. Make your choice, but there is no need to use 50 or 77 civs dll just for standard game. Use it if you have 50 civs in your mod. ;)


    Here are the files (~750-950k each):

    Beyond the Sword 3.13: 34 Civs DLL | 50 Civs DLL | 77 Civs DLL

    Warlords 2.13: 24 Civs DLL | 34 Civs DLL | 50 Civs DLL | 77 Civs DLL


    - Unpack it to your Beyond the Sword\Mods or Warlords\Mods folder.
    - Game Menu: Advanced--Load a Mod--World213(313)_24(34,50,77).
    - Choose the number of your opponents through Custom Game Menu.
    - And let's rock!

    PS. You can find some more mods and useful info on SDK modding at Blacksun's website. It's in Russian, but...you know, civ-language is universal. :D
     
  2. ohcrapitsnico

    ohcrapitsnico Deity

    Joined:
    Jan 16, 2006
    Messages:
    2,267
    Is this compatible to the new patch, 2.08?
     
  3. MaxRiga

    MaxRiga Emperor

    Joined:
    Feb 1, 2004
    Messages:
    1,274
    Location:
    Riga/Montreal
    you must be smartes civ4 player i've ever seen, lol

    look on the top - Warlords 2.08 SDK mod
     
  4. ohcrapitsnico

    ohcrapitsnico Deity

    Joined:
    Jan 16, 2006
    Messages:
    2,267
    :lol: :lol: I guess I was so eager about finding a patch compatible mod of this that I missed that, now thats irony.:)
     
  5. asioasioasio

    asioasioasio Fallout Scrubber

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    3,058
    Location:
    Poland, EU
    oh men - that's awesome :)
    Can you imagine it - ultra huge map of europe with all countries including Luxemburg, Liechtenstein ,Andora, San Marino and Vatican playd on tweaked marathon speed wich allows to build units and buildings faster but slowered discovering new techs to balance it - it's now possible hihi
     
  6. adamamri

    adamamri Vive les frites!!! lol

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Messages:
    103
    Location:
    Belgium
    hello, super project. I will use it in my mods. with the fact I have a question, which program uses you to create your file dll. me I have delphi7 undertaken but I do not manage to open the dll files plays civ4.
     
  7. NeverMind

    NeverMind Proud to be Russian

    Joined:
    Apr 29, 2005
    Messages:
    618
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russia
  8. 50caliber

    50caliber Warlord

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    118
    This is awesome! I am going to play this with the civ gold mod for warlords 2.08. Including the 24 default civs, and the additonal civ gold civs, I think there are a total of 67 civs. Can you make a game core dll for 67 civs as well?
     
  9. NeverMind

    NeverMind Proud to be Russian

    Joined:
    Apr 29, 2005
    Messages:
    618
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russia
    Well, I think it's possible. But at first play with 50 civs in one game, and try to finish this game. ;)
     
  10. 50caliber

    50caliber Warlord

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    118
    How can I get the 50 civ game core dll to work with world maps. For example, Id like to play rhyes map with it, but it only allows the same 24 civs everytime. Id like to use it in the default world map, but it only allows 18 civs... is there a way to play a huge world map with the 50 civs?
     
  11. ollj

    ollj Warlord

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    222
    It seems the only reasonable map setting for 50 civs (apart from being as large as computable) is "snaky" like the Snaky pangaea map script or of course smartmap
     
  12. asioasioasio

    asioasioasio Fallout Scrubber

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    3,058
    Location:
    Poland, EU
    It's packed to .dll is it possible to have changed files to compile own .dll?
     
  13. Soph

    Soph Chieftain

    Joined:
    Sep 1, 2005
    Messages:
    13
    Just edit CvDefines.h, at line 23 change
    #define MAX_CIV_PLAYERS (18)
    to
    #define MAX_CIV_PLAYERS (what you want)

    That's all ;)
     
  14. asioasioasio

    asioasioasio Fallout Scrubber

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    3,058
    Location:
    Poland, EU
    thank you very much :)
     
  15. Corvex

    Corvex Emperor of Canada

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Messages:
    595
    Location:
    The Holy City of Winnipeg
    What effect would so many civs in one game have upon the amount of time that it takes for the AI to take its turn?
     
  16. IrishDragon

    IrishDragon Legend

    Joined:
    Mar 1, 2006
    Messages:
    443
    im having problems downloading this. it stops at 31 or 42kb. any ideas of whats wrong
     
  17. Stoik

    Stoik Chieftain

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    70
    Location:
    France
    How can u resolve the problems due to the new number of civs on the scoreboard?
     
  18. NeverMind

    NeverMind Proud to be Russian

    Joined:
    Apr 29, 2005
    Messages:
    618
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russia
    Yes, it's a problem. Mainscreen Scoredoard and Foreign Advisor should be tweaked in order to suit more civs.

    I've recently started working on this issue. Hope to get some results in a few days.

    Here is a modified FA Relations Screen with 50 players :D http://nm.civfanatics.ru/pics/world50.jpg
     
  19. Quaetam

    Quaetam Conqueror

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    78
    Location:
    New York
    Hmm. Has anyone done this for normal civ yet?
     
  20. Quaetam

    Quaetam Conqueror

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    78
    Location:
    New York
    Or at least something similar? I haven't got warlords yet:p
     

Share This Page