1. Firaxis celebrates the "Asian American and Pacific Islander Heritage Month", and offers a give-away of a Civ6 anthology copy (5 in total)! For all the details, please check the thread here. .
    Dismiss Notice

Single Player bugs and crashes v40 download - After Oct 2019

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by Thunderbrd, Oct 20, 2019.

  1. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    9,238
    Location:
    Poland
    Is your mod folder Caveman2Cosmos?
    Run as admin by the way.

    Reinstall game since base game may be corrupt, also reinstall mod since you could simply drop new version on old version.

    Also switch to English version, but chances are you already play in English.

    If you are using my latitude modmods, you must get most up to date ones.
     
    Last edited: Mar 7, 2021
  2. Michael484

    Michael484 Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    30
    Location:
    Iowa
    Maybe a reinstall was all I needed. I've played up to where the crashes started happening and no issues so far. I'll keep playing later and see if it stays working.
     
  3. Michael484

    Michael484 Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    30
    Location:
    Iowa
    Strange, I started getting the errors again, but now the game isn't crashing and lets me keep playing. Not sure what's happening honestly, but at least I can play.
    Thanks for the help guys.

    Edit: Nevermind it's happening again. Been opening autosaves, amount of time I can play forward before a crash happens again varies. Sometimes I can't open the most recent save and have to go back to the second.
     
    Last edited: Mar 7, 2021
  4. Michael484

    Michael484 Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    30
    Location:
    Iowa
    Traceback (most recent call last):
    File "BugEventManager", line 307, in _handleDefaultEvent
    File "CvEventManager", line 2521, in onCityBuilt
    RuntimeError: unidentifiable C++ exception
    Traceback (most recent call last):
    File "BugEventManager", line 307, in _handleDefaultEvent
    File "CvEventManager", line 2521, in onCityBuilt
    RuntimeError: unidentifiable C++ exception
     
  5. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    9,238
    Location:
    Poland
    Can you show mod folder and screenshot ingame?

    Run game as admin.
    Delete your User Settings - maybe its broken.
     
  6. Michael484

    Michael484 Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    30
    Location:
    Iowa
    Don't think I can run in admin, get "load error 5:0000065434" which I think is due to BTS being installed on my D: drive and Steam being on my C:.
    I don't really have the space to move BTS over to the C:.
    Here are the screenshots btw.
     

    Attached Files:

  7. Toffer90

    Toffer90 C2C Modder

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Messages:
    7,840
    Location:
    Norway
    Having the game on another drive than steam, is no problem, I've had that setup too.

    To run the game in admin mode you need to right click the BtS exe file and select properties from the list.
    upload_2021-3-8_16-12-20.png

    Switch to Compatibility tab:
    upload_2021-3-8_16-13-5.png
    and check this checkbox
    upload_2021-3-8_16-13-31.png
    When you then launch the game through steam the game will be launched with admin rights.
     
  8. Michael484

    Michael484 Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    30
    Location:
    Iowa
    No change in error messages or crashes.
     
  9. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    9,238
    Location:
    Poland
    Did you try to reinstall whole game?

    Also for weird reason it shows caveman2cosmos.ini file as changed, maybe those changes are breaking mod?
     
  10. Toffer90

    Toffer90 C2C Modder

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Messages:
    7,840
    Location:
    Norway
    Yeah, what have you changed in ↓
    upload_2021-3-8_20-12-20.png
    ?

    You can right click it and select "SVN → Clean up" to remove any changes to the file.
     
  11. Michael484

    Michael484 Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    30
    Location:
    Iowa
    Did a full reinstall and redid the SVN checkout, followed all the steps y'all gave me, and no problems have come up. Played all the way up to the Classical Era. Must have been something wrong with one of the files I guess.
    Glad it works now, thanks guys.
     
    raxo2222 likes this.
  12. west india man

    west india man Immortal

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    9,394
    Location:
    Brazil
    I came across this bug again - It appears to happen whenever I play the RFC: DoC mod before playing C2C, but I managed to fix it by backing up my save files and then deleting C:/.../Documents/My Games/Beyond the Sword
     
  13. Toffer90

    Toffer90 C2C Modder

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Messages:
    7,840
    Location:
    Norway
    Perhaps RFC mess with the civ4.ini file, error says you have no DEBUG section in your civ4.ini file.
    Deleting the ini file and restarting game will regenerate the ini file to its default state and fix such errors.
     
  14. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    9,238
    Location:
    Poland
    C2C also messes with it - for example comments aren't generated anymore since last year or so.
    Also there is different option string in each mod
    So with bigger mods its better to have INI zipped for each mod.
     
    Toffer90 likes this.
  15. GiantLittleDog

    GiantLittleDog Warlord

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    111
    Build v41.2.5446 - 2021-08-16

    All options from "Graphics"/"Audio"/"Other" pages disappeared.

    Options present when running BTS without mods.
    Also all worked correctly on build v40.1.3107.
     

    Attached Files:

  16. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    9,238
    Location:
    Poland
    Yep, got python error there.
    Spoiler :

    Civ4BeyondSword 2021-08-21 16-52-50-63.png
     
  17. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    9,238
    Location:
    Poland
    Update to latest SVN, as its now fixed
     
  18. Santa Klaus

    Santa Klaus Chieftain

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Messages:
    87
    Gender:
    Male
    Two weird things about Ancient Embalmer:
    1. Funerary Services is an optional requirement to enable AB, at the same time it replaces AB
    2. Logically Burial Tradition Fire shouldn't be an optional requirement for AB, instead Burial Tradition Sky would make more sense.
     
  19. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    9,238
    Location:
    Poland
    1. There are lots of cases where requirement of building is replacement of building, it was a thing before I started reworking requirements, replacements and their obsoletions.
    Essentially it means: You need older version of building in city to build newer version.

    2. Probably its original design.
     
    Santa Klaus likes this.

Share This Page