1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Single Unit Graphics in BNW

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by PQSCUser, Feb 27, 2021.

  1. PQSCUser

    PQSCUser Chieftain

    Joined:
    Feb 27, 2021
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Previously a CIV 4 player with modding experience (XML and Python).

    CIV 4 allowed Single Unit Graphics on the Option Screen.
    I'm learning CIV 5 from scratch. Quite a learning curve, thus far.

    Are Single Unit Graphics possible with CIV 5?

    If so, is it a simple Option to select, or does it require Modding?
     
    Knightfall likes this.
  2. aafritz17

    aafritz17 Moderator Moderator Hall of Fame Staff Supporter

    Joined:
    Oct 13, 2015
    Messages:
    433
    Gender:
    Male
    Location:
    Grand Rapids, MI
    SUG is not a standard game option in V. I would bet there's already a mod for it, but if not, well, maybe you've found your next project. Try researching this in the Creation & Customization forum.

    Also, I see you joined just yesterday. Welcome!
     
    Knightfall likes this.
  3. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,524
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    Knightfall and aafritz17 like this.
  4. PQSCUser

    PQSCUser Chieftain

    Joined:
    Feb 27, 2021
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Apologies for the delay in responding.
    Thanks very much for taking the time to point me in the right direction.
    I bookmarked the page from your link and am slowly becoming familiar with integrating DLC from Steam.
    Again, appreciate it.
     
  5. PQSCUser

    PQSCUser Chieftain

    Joined:
    Feb 27, 2021
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    A follow-up to Single Unit Graphics | CivFanatics Forums for Civ 5 newbies like me (even though this is the wrong forum, apologies).

    The mod no longer works. Two Steam posts from 2017 & 2018 indicate this. I Subscribed to the Mod, Enabled it, and it didn't work.
    The mod was last updated Feb 21, 2014 @ 7:31pm. The author did not respond to the 2017 & 2018 Steam posts.

    In Civ 4, the scaling of Units was accomplished via Options and in the Units.xml file. I forget which integer tag, but you had to change each and every land/sea unit. So you could Option SUG and programmatically keep certain units as multiples.
    Anyways, as I slowly progress with Civ 5 modding, perhaps I'll stumble on the method to accomplish this.
     

Share This Page