1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Star trek mod question

Discussion in 'Civ4 - Star Trek Mod' started by Kefrem, Dec 1, 2019.

  1. Kefrem

    Kefrem Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2019
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    Ive grabbed the mod...cliked the a uto installer....never finds the beyond the sword folder so i have to browse to it...i install...and...

    nothing...it wont run...theres no icons to clik to launch it....

    anyone got a clue?
     
  2. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,518
    Location:
    israel
    do you use steam version?
     
  3. Kefrem

    Kefrem Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2019
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    yea...just bought it for this mod specifically.
     
  4. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,518
    Location:
    israel
    yeah steam problems....
    im certain there are solutions on the site somewhere here.

    when you chose the path on your own - did it install it for you?

    if so - go to the steam folder -> beyond the swords = > mods
    see if the star trek is there , than see if its in another sub folder, if so, move all the inner files to the out side - meaning cancel the sub folder.
    than load the mod from the mods load options in civ4 or add a short cut through your steam - check the options - look for run options - you can add something like mod=star trek, im not sure, i can check.

    if that wont help - try to unzip the installer file with 7 zip manually. than, put the folder of star trek in the mods folder as i wrote above.

    dont worry, we will get to the buttom of this.

    i got steam version also.
     
  5. Kefrem

    Kefrem Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2019
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
  6. Kefrem

    Kefrem Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2019
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    ok wait a minute...that is using the installer...it shows them in there. yet when i browse for them they dont show up.
     
  7. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,518
    Location:
    israel
    seems it installed successful.
    the mod consists of various mods, small and big - you need to pick one on the mods options in regular civ4 after you load it (advanced => load mod)
     
  8. Kefrem

    Kefrem Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2019
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    see thats the wierd t hing...they arent there when i load.
     
  9. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,518
    Location:
    israel
    you sure its in the beyond the swords / mods?
    and not in warlords or vanilla civ4?

    also - look for civ4config ini see is something blocks your mods.
     
  10. Kefrem

    Kefrem Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2019
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    see this is what i get...
     
  11. Kefrem

    Kefrem Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2019
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    also....i have searched every area for the mod files....and i find them n owhere.
     
  12. DarkLunaPhantom

    DarkLunaPhantom Prince Supporter

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    407
    Mods assume that you are using the non-Steam version of the game, so in Steam you need to right click the game, go to properties and open "BETAS" tab. There you should select "original_release_unsupported" version.
     
  13. Kefrem

    Kefrem Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2019
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    and it still didnt work....:(
     
  14. DarkLunaPhantom

    DarkLunaPhantom Prince Supporter

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    407
    You should check a few things:
    - in main menu, under Advanced -> About this build, what is the version of the game
    - full path of your Mods folder
    - full path of location of Civ4BeyondSword.exe
    - what is inside, for example, ST Deep Space Nine folder
     
  15. Kefrem

    Kefrem Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2019
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    see thats one of the things i mentioned up above, when installing it shows where the folders are i installed it to the first time. Yet when i go browse there.....there is nothing..no folders no files ....zip zero nadda. something is not seeing something.
     
  16. keldath

    keldath LivE LonG AnD PrOsPeR

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    6,518
    Location:
    israel
    it means the un zip was faulty...

    use 7z to manually extract the installer of this mod.
     
  17. Kefrem

    Kefrem Chieftain

    Joined:
    Sep 16, 2019
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    k ill give that a try tomorrow..im exausted from work and need sleep first.
     

Share This Page