1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Stars background

Discussion in 'Civ4 - Graphics Modpacks' started by CrazyAce, Nov 21, 2005.

  1. CrazyAce

    CrazyAce Prince

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    396
    Location:
    I'm here, soon to be there.
    This concept is very easy, once you have the image you want to use for the stars background just convert it to stars.dds, just remember the image size is 512x512.

    Unpack and place the stars.dds file to:

    ...\My Games\Sid Meier's Civilization 4\CustomAssets\art\Interface\Main Menu
     

    Attached Files:

  2. Spindrift

    Spindrift Chieftain

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Messages:
    11
    Oooh, this could be fun to play with.

    I'm thinking of some Escher-esque tessellation in the background... imagine a backdrop of abstractly layered fish and waterfowl panning by. Very majestic, no?

    More seriously, maybe someone could drum up an archaic-styled map of the heavens; lots of grids, old illustrations of constellations. Might look nice coupled with some sort of ancient world scenario...

    Alright, so it's a pretty small change overall and the size of the canvas limits it considerably, but I still like the idea of it.

     
  3. Red Threat

    Red Threat 52ª brigata Garibaldi

    Joined:
    Jan 14, 2004
    Messages:
    630
    Location:
    -7.13, -8.00 (Maybe exaggerated)
    Excellent, but how did you get your blue writing "Civilization 4" on the top? It looks better with the new background than the original yellow one. I'd like to remove the "Blue Marble terrain" sig also.
     
  4. CrazyAce

    CrazyAce Prince

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    396
    Location:
    I'm here, soon to be there.
    In the same documents folder where the stars file goes into:

    ...\My Games\Sid Meier's Civilization 4\CustomAssets\art\Interface\Main Menu

    Edit the file that reads: Civtitle.dds
     
  5. Hemlige Arne

    Hemlige Arne Chieftain

    Joined:
    Apr 19, 2005
    Messages:
    31
    Location:
    Lund, Sweden
    Cool! I think I'll take a picture of my face looking down on the globe like a mad scientist with evil eyes for my startup...
     
  6. Feet

    Feet Warlord

    Joined:
    Oct 25, 2005
    Messages:
    143
    Location:
    Southend, UK
    lol

    Nice one! :p
     
  7. Spindrift

    Spindrift Chieftain

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Messages:
    11
    Mwahahaha, good idea.

    I was inspired, so I made a quick and ugly hack to that effect with artwork from another game...



    How sinister.
     
  8. Hemlige Arne

    Hemlige Arne Chieftain

    Joined:
    Apr 19, 2005
    Messages:
    31
    Location:
    Lund, Sweden
    Very nice, Spindrift :goodjob: We may be on to something here :D
     
  9. Alvesang

    Alvesang Chieftain

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Messages:
    13
    Location:
    Germany
    Thanks for the advice, this is really cool. I just created my own space-background from different wallpapers. This is what my screen looks like now:



    For anyone interested in using this background: Here's a zip of that dds-file. Enjoy. ;)
     
  10. MentalDesperado

    MentalDesperado Chieftain

    Joined:
    Oct 29, 2005
    Messages:
    11
    Location:
    Daejeon, Korea
    I love it! I feel like this is the equivelent of putting spinning rims on your copy of Civ IV! :D
     
  11. Maxor127

    Maxor127 Warlord

    Joined:
    May 28, 2003
    Messages:
    229
    Can you animate the background at all? Even something along the lines of an animated GIF? I have ideas floating in my head.
     
  12. Roetghoer

    Roetghoer Warlord

    Joined:
    Nov 16, 2005
    Messages:
    113
    Location:
    Delft, The Netherlands
    ideas?... Comets rushing in for a destructive blow?
     
  13. didaskalia7

    didaskalia7 Nightmare Proportions

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    84
    Location:
    In a van down by the river
    How about a plethora of dancing planets !:lol: :lol: :lol: :scan:
     
  14. Maxor127

    Maxor127 Warlord

    Joined:
    May 28, 2003
    Messages:
    229
    That's not a bad idea. I've actually forgotten what mine was. It was pretty late and I was half asleep.
     
  15. Zuffox

    Zuffox Warlord

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    294
    I'm having a bit of trouble doing this, how exactly do you convert you pictures into .dds?

    Just changing the extension results in a cyan background, not quite intended.

    *EDIT*
    Ok, got it working somehow now using this http://modiki.apolyton.net/index.php?title=How_To_Modify_DDS_Files.

    Unfortunately, when the picture flies by, all that's left is a wiped out trace of the picture. The picture itself has also been turned about 30 degrees counter-clockwise.
     
  16. Rabbit_Alex

    Rabbit_Alex Prince

    Joined:
    Oct 29, 2005
    Messages:
    597
    Location:
    Gaylord, Michigan, USA
    This is pretty cool. I'm gonna try changing the Earth and the title itself.
     
  17. Robo Magic Man

    Robo Magic Man Prince

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    450
    Location:
    Milwaukee, Wisconsin
    When I made a 512 x 512 dds of my picture, it ended up tiling and scrolling diagonally, not looking anything like my original picture. How do I make the image strectched or centered so that this doesn't happen?
     
  18. Rabbit_Alex

    Rabbit_Alex Prince

    Joined:
    Oct 29, 2005
    Messages:
    597
    Location:
    Gaylord, Michigan, USA
    Can you post a pic?
     
  19. Robo Magic Man

    Robo Magic Man Prince

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    450
    Location:
    Milwaukee, Wisconsin
    Sure, here it is.

    Btw, after downloading Alvesang's pic, I noticed that his tiles and srolls like mine (although it looks much more cohesive when tiled than mine did). I also noticed that Alvesang's pic was the only non-blue marble one posted.
    So, does this mean that you need Blue Marble to have a large, stationary picture?

    Also, I tried just changing the size to 1024x1024, but that had no effect at all. It looked just like the 512x512 one.
     

    Attached Files:

  20. Civmansam

    Civmansam King

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Messages:
    909
    i love you

    This is going to help so much in my star wars mod
     

Share This Page